Суровоядство

• 61 457
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Друго, което предизвиква "спор" около ленененото семе са цианидите.
А въпросните фитоестрогени се дискутират и когато стане дума и за други растителни култури.
Simple Smile

# 451
Бонбоните са готови...добавих ядки и ги овалях в сусам, черен и бял. Сложих и кора и сок от лайм, за да не почернее ( окисли) морковът.

# 452
набързо се записвам при вас и обещавам да следя изкъсо коментарите ви  Hug

# 453
Добре дошла и тук, СтефиHug Задавай въпроси. С радост ще отговаряме. Тук има експерти, които от години се хранят на този режим.

# 454
  • У дома
Вери, мерси!

Фея, звучи чудесно! Сподели как е на вкус като опиташ.

Днес намерих една 43 см-ова тиквичка в градината. Минавам на сурови спагети диета следващите няколко дни  Grinning

# 455
Атланта, спрях ги на 5-ия час. Следващият път и толкова няма да ги суша. Въпреки меда са изсъхнали твърде много. Искаше ми се центърът да е по-сочничък... Иначе са много приятни.

# 456
  • У дома
Зачетох се в предимствата на агар-агар. Чудо! При вас май има и вегани, а за тях е направо необходимост.
Извинявам се, че не всичко е на български, но още съм в процес на проучване.

# 457
Атланта, аз ползвам Irish moss вместо агар-агар.

# 458
А аз и двете. Simple Smile

Винаги се сещам за една наша смешка от преди години, когато се споменава айриш мос.
Ще се прави торта и в рецептата това чудо. Нито сме чували за него, нито го имаме. В крайна сметка поне разбрахме, че е водорасло. И какво, какво да сложим вместо него...ами нори.  Joy Ядохме торта с нори.

# 459
  • У дома
Фей, четох нещо негативно за Irish moss навремето и се отказах. Пак ще погледна.

# 460
Атланта, чела си за това, че айриш мосът съдържа карагенан, който във фабрично произведените храни се отбелязва с Е407. Обаче има разлика между двете неща. Едното е в естествен вид, а другото - извлек някакъв. Все едно да сравняваш сладката царевица и HFCS.

ВериLaughing Ще ме умориш!

# 461
Започнах да чета темата от начало и наистина е страхотна. Аз съм много далеч от суровоядството и здравословното хранене, но на там съм се запътила. Дано успея и да имам достатъчно сили да поддържам този начин на хранене и живот.
Като за начало ще трябва да се запозная с някой нови за мен вкусове и от утре започвам да опитвам и да експериментирам с покълнали семена.
Поздравления на всички за усилията да се храните различно от болшинството  Hug

# 462
Здравейте момичета! Добре дошли на новите!  Grinning
За лененото семе и аз съм чела доста негативни неща и затова го избягвам. Използвам го много рядко като си правя крекери.
Агар-агар не съм ползвала, нито айриш мос. Не е необходимо да се ползват всички екзотични продукти за да се храни човек с предимно сурови храни.
Аз бих искала да попитам дали някоя от вас употребява диви растения. Предполагам знаете, че те са най-богатите на витамини и минерали растения и е хубаво да си ги хапваме особено сега през лятото. В събота ходихме на селото на майка ми и там си набрах тученица, щир, див лапад и дива мента. Тученица и преди съм ползвала за салати, но щир и див лапад за първи път ще пробвам. Смятам да ги сложа в зелен шейк, но се чудя по какъв друг начин могат да се консумират. И другото което се чудя е дали е достатъчно само едно накисване или изплакване с вода? newsm78

# 463
Здравейте момичета! Добре дошли на новите!  Grinning
За лененото семе и аз съм чела доста негативни неща и затова го избягвам. Използвам го много рядко като си правя крекери.
Агар-агар не съм ползвала, нито айриш мос. Не е необходимо да се ползват всички екзотични продукти за да се храни човек с предимно сурови храни.
Аз бих искала да попитам дали някоя от вас употребява диви растения. Предполагам знаете, че те са най-богатите на витамини и минерали растения и е хубаво да си ги хапваме особено сега през лятото. В събота ходихме на селото на майка ми и там си набрах тученица, щир, див лапад и дива мента. Тученица и преди съм ползвала за салати, но щир и див лапад за първи път ще пробвам. Смятам да ги сложа в зелен шейк, но се чудя по какъв друг начин могат да се консумират. И другото което се чудя е дали е достатъчно само едно накисване или изплакване с вода? newsm78
И едно вдъхновяващо видео на Маркус Роткранц, автор на книга за диви растения:
http://www.youtube.com/watch?v=pDDfJC5n-D0

# 464
  • У дома
И другото което се чудя е дали е достатъчно само едно накисване или изплакване с вода? newsm78

Аз карам само с хубаво измиване. Но съм и най-лудата в темата, тъй като цедя дори плевелите от градината. Мъж ми ме е кръстил Доктор Менгеле, тъй като имам предимството да експериментирам в/у живи хора, т.е. вкъщи  Crazy
Добре, че ме подсетихте да изсуша малко малинови листа за чай, че все забравям.

Общи условия

Активация на акаунт