Суровоядство

• 61 449
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Не съм, борих ги само с пемза, когато стана драма след едно море преди няколко години, и се спукаха и страшно ме боляха, просто ми препоръчаха крем с висок процент урея - чисти мъртвата кожа, заглажда и омекотява.
Случва се докато се мажа с масло, да масажирам стъпалата с крема за тяло, но ефектна е обратен на очаквания - петите стават рошави и с по-твърд ръб.

# 481
Фея, замразяваш ли авокадото предварително, както се прави банановия сладолед?

# 482
Фея, точно по наш вкус!  Hug
Стевия (зелена) - така и не свикнахме с нея. Почти не сме ползвали.

# 483
Фея, замразяваш ли авокадото предварително, както се прави банановия сладолед?

Не. После се замразява за 4 часа, но трябва да се разбърква по 3-4 пъти на час.

Фрози, още една идея: пробвай с крем за изгорена кожа. Той би трябвало да съдържа витамините А и D. Ще има задължително и петролен продукт, така че ако си против вазелина, подобен крем няма да ти върши работа. В такъв случай можеш да си правиш "размазня" от зехтин с малко лимонов сок и медец. Увиваш краката с найлоново кухненско фолио, обуваш отгоре чорапи и спиш така. На сутринта измиваш краката, подсушаваш ги и ги мажеш с лосион.

# 484
Момичета,направих първите си сурови крекери от лен и семена,сложих и розмарин и червена чушка,станаха страхотни.Понеже за следващия път съм замислила да правя с елда,искам да ви попитам дали може да я накисна за една вечер,на сутринта щя я изплакна и да я оставя в едно сито леко да покълна за ден,или може само една вечер да я накисна и на сутринта вече да я правя?  newsm78 Също си мисля да суша чушки,но може тях да ги пробвам както бабите сушат-да ги нанижа и да ги окача на терасата,но ме притеснява,че нашата е остъклена,но пък сега по цял ден си седи отворено и слънцето я ограви почти през целия ден.
Аз пробвах да направя сладолед от пъпеш,но вероятно пъпеша не беше толкова сладък и нещо не ми се получи.Вероятно с банан и какао ще стане друго Simple Smile
А да попитам тези сред вас,които спортуват редовно,взимате ли някакъв растителен протеин?Аз си бях взела грахов и го добавях в суровите бонбони с кокосово брашно и хич не се усещаше малко странния му вкус.Има много добър профил и мисля пак да си взема  Wink

# 485
Извинявайте за поредния пост,но пак да питам нещо  Praynig Вчера суших бадеми и кашу заедно,около 8-9 часа и все още ми се струват,че може да има някаква влага вътре.Тази сутрин ги сложих в една кутия и оставих капака леко отворен на терасата,чудя се дали това ще помогне ако е останало някаква влага?Притеснява ме да не мухлясат иначе.А имам и проблем с някакви мънички буболечки,колкото мравки,които ми бяха нападнали овесените ядки и още други семена  ooooh! Прибрах всичко в стъклени буркани,но онзи ден пак видях и се чудя откъде идват.Случвало ми се е да счупя орех и от там да излезат даже няколко  Thinking

# 486
Frozy аз мажа с домашен мехлем с невен ( използвам го и за изгорено) има добър ефект.

# 487
Понеже за следващия път съм замислила да правя с елда,искам да ви попитам дали може да я накисна за една вечер,на сутринта щя я изплакна и да я оставя в едно сито леко да покълна за ден,или може само една вечер да я накисна и на сутринта вече да я правя?  newsm78 Също си мисля да суша чушки,но може тях да ги пробвам както бабите сушат-да ги нанижа и да ги окача на терасата,но ме притеснява,че нашата е остъклена,но пък сега по цял ден си седи отворено и слънцето я ограви почти през целия ден.
Десинка, за елдата става и по двата начина.
Покълнала е по-добре.

За чушките - добър вариант е; ще се получи.

Ядките ги разстели; не ги оставяй в съда макар и отворен, щом чувстваш, че има още влага.

# 488
Вери,пак благодаря за бързия отговор  Hug Не знам дали елдата с накисване само за една нощ няма да е твърда после,може би трябва все пак да изчакам един ден.А съм замислила от киноа да правя,тя е доста по-различна и мисля,че може и да бъде накисната и само за няколко часа или най-много нощ  Wink

# 489
Няма да е твърда. Бързо омеква елдата. Обикновено пиша/давам съвет, когато имам опит. Wink
Киноата има специфичен вкус/мирис, когато е сурова. Иначе се накисва за 4-6 часа и до 24 часа може да се остави да покълва.

Маруло-салатките ни:

Торта от неделя:

Скрит текст:
Блат:
овесени ядки, кокосово олио, какао, кокосови стърготини, фурми (4-5бр)

Крем:
млад кокос, кашу (накиснато и леко ферментирало), съвсем малко мед (2-3с.л.), кокосова вода, лецитин, какаово масло
разделя се на 4 части:
зелената - mocha tea, сок от лайм
розова - ягоди на прах
бяла - добавка портокалова есенция
лилава - боровинки на прах

Украса:
бял и черен шоколад - ние го правихме; има съвсем малко кокосова захар

# 490
  • София
Вери, всичко е страхотно!

Аз правих с елда крекери, но се оказа, че по погрешка съм хванала бланширана и почти се разпадна за два часа във вода, съответно и крекерите бяха много сочни, въпреки 24 часа сушене във фурната и после сушене на слънце два дена...

# 491
Значи май няма да имам търпение и ще я кисна само тази нощ и утре може да действам  Grinning А преди малко се сдобих със сладък картоф и се чудя накой сушил ли е картофи,чела съм че не могат да се ядат сурови,но това не е ли малко по-различен сорт  newsm78

# 492
Страхотни неща показвате, момичета! Grinning
Така, не знам дали знаете, но и зеленолистните като спанак и коприва не трябва да се консумират готвени, а пък лапада по принцип бил отровен и не трябва да се яде нито суров, нито готвен. Аз изхвърлих моя див лапад, но пък тученицата я вложих в зелен шейк и в салата. Супер е!
Фрози, и моя най-първи опит за елдени крекери беше неуспешен, точно защото бях купила бланширана елда. Естествено след това ги хвърлих.
На зелената елда и е необходимо само едно накисване, но точно сега покълва много добре. Аз тази седмица си направих крекери и само за 1 ден вече беше покълнала 3-4 мм.

# 493
  • София
А можете ли да ме ориентирате освен по етикета, който явно не съм доогладела, елдата какъв цвят има, когато е сурова?
Отделно каква основа за крекери предпочитате? Аз искам да постигна максимално хрупкави крекери.

# 494
Вери, разкош!

преди малко се сдобих със сладък картоф и се чудя накой сушил ли е картофи,чела съм че не могат да се ядат сурови.
Да, сладките картофи нямат нужда от предварителна топлинна обработка или мариноване, за да бъдат изсушени. Т.е., могат да се ядат сурови.

Аз само ги нарязах на тънки кръгчета, като чипс. Подредих ги, посолих ги и ги изсуших.

Следващият път обаче смятам да ги направя по друг начин. Тъй като сладките картофи имат вкус, консистенция и аромат подобни на тиква, просто ще ги поръся с карамфил и канела. Така резултатът ще е по-скоро десерт, отколкото снак.

Фрози, никога не съм попадала на бланширана елда, а и тук май се продава различен вид... Съжалявам, че не мога да помогна.

Общи условия

Активация на акаунт