Суровоядство

• 61 405
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • У дома
Радвам се да видя Анет тук!

Фея, ако беше близо щеше да си обект на безкрайни експерименти   Hug  Моите гости дори не подозират какво ги очаква следващата събота на партито вкъщи Mr. Green

Утре ще поекспериментирам от книгата на блендъра. Яд ме е само, че саладките в двора поизкласиха и нагарчат, та се чуда дали мога все още да ги използвам.

# 571
Идвам при вас Hug защото съм решила, че ми трябва "частично суровоядство", с повече кълнове и зелении. За съжаление така и не се научих да пия зелени смутита, затова пък сурови салатени рулца много ми се услаждат напоследък с покълнала леща или боб или слънчоглед или елда. Сурови спагети от тиквички, моркови, зеле също често пристъстват в лятното меню. И щерката даже започна сама да ми иска да й правя "руло" Flutter
Мъжката част хич не ни подкрепя в това начинание, а малкият е станал напоследък доста злояд и само домати, месо и плодове яде с голям апетит Rolling Eyes

# 572
Фея и Вери, благодаря за информацията и препоръките за дехидраторите  Hug

# 573
Аз да се похваля,че си направих крекерите от киноа и станаха разкошни,много съм доволна.Благодаря на сайта на Вери за страхотните рецепти  Hug Сега съм хвърлила око на суровата халва,но пък се чудя дали вместо бадеми може да се сложат орехи или пък да си е само от сусамов тахан,но вероятно пък ще е течна,както си го забърквам така в бурканче,а аз искам да може да се реже  Wink

# 574
  • UK
Здравейте, суровоядки  Hug
Отне ми около 2 седмици бавно и задълбочено да изчета прекрасната тема, ух, много четене падна Tired С много полезности сте я напълнили!
Надявам се приемате нови попълнения, ще ми е много приятно тук.
Отдавна се интересувам от веганство и суровоядство. За мое голямо щастие и улеснение и мъж ми и той е запален колкото мен. Отдавна сме вегета, наскоро изключихме и млечните от менюто си, .... стараем се да ядем повече сурова и чиста храна, но все пак с малкия фъстък си е предизвикателство.  Flutter

# 575
ДриймиHug

Всъщност би трябвало да е много лесно да приготвяш сурови храни за дребосъчето. Ето ти няколко идеи:

http://www.blendtec.com/recipes/carrots_baby_food
http://www.blendtec.com/recipes/green_beans_baby_food
http://www.blendtec.com/recipes/peach_baby_food
http://www.blendtec.com/recipes/yam_baby_food

# 576
Брех! Какво задряма тая тема?!

Днешното ми протеиново смуди е от суроватъчен протеин, авокадо, банан, сурово какао и вода.

Последна редакция: чт, 22 авг 2013, 22:51 от Фея Кръстница

# 577
Не знам доколко са сурови, но днес получи едни Green foods мостри и ги пийнах за закуска. Не останах много очарована, но аз май бях споделила, че така и не се запалих по зелените смутита. Затова пък към закуската ядох банан и замразени боровинки, към обяда сурово зеле на ивици, тип спагети, а към вечерята планирам суров морков и салата тип Бостън.
Слагам и една леща dupuy да покълва, за пръв път ще покълвам леща и ще видим какво ще се получи Peace Още към утрешната закуска накисната сурова елда съм намислила Flutter

# 578
  • UK
Фея,  Hug мерси за линковете.
Като цяло малкият много обича да хрупа сурови зеленчуци и плодове. Но аз малко се притеснявам да не прекалявам със суровините, защото
Скрит текст:
мисля че всичките тея фибри не му понасят много, защото ака по 4-7-че и някой път 8! пъти на ден! Което за неговата възраст е много! Та гоня все пак някакъв баланс и гледам суровата му храна да е около 50%. Та затова казвам, че си е предзвикателство.

Вчера сложих елда да покълне и утре сутрин мятам на Деси кракерите. Peace

Тези дни взехме от едни клиенти на мъжа ми една торба домашни моркови и два дни съм на морковена диета, но пък с любимата ми салата - моркови, орехи, копър, лимон, сол, зехтин!  Peace

# 579
Дрийми, не го мисли детето. По-добре да ака по 7 пъти на ден, отколкото веднъж. Добрата перисталтика е неделима част от цялостното добро здраве.

Не забравяй също, че децата имат по-бърз метаболизъм. Нямам съмнение, че синчето ти усвоява полезностите от суровата храна. Нали го видях на снимката  Heart Eyes

С други думи, би трябвало да се притесняваш, ако детето ти яде повече готвена, отколкото повече сурова храна. Само си спомни промяната, настъпваща в хранителната стойност на ягодите при температурна обработка:

# 580
Мис Дрийми, много сладък твоя младеж! Grinning Малко по-големичък е от моя /на 1 година и 3 месеца почти/ . И ние имаме този страничен ефект, ако мога така да се изразя. Гледам менюто му да е 50%сурово, но от 1 седмица започнах да добавям пчелен прашец в плодовото пюре и изведнъж много зачестиха аканията. Аз си помислих че е от боровинките, но явно не е. Но пък си качва добре бебето, за 3 месеца е наддал 1 кг и 100 гр и е пораснал с 4 см. Simple Smile
Аз напоследък май само на плодове я карам през деня, а вечерта салата. Скоро блендера ми направи проблем и ще трябва да го сменям та се чудя какво мислите за малките блендерчета Трибест? Искам Блендтек, но е много скъп - 1200 лв. Shocked

# 581
От известно време добавям ягоди към сутрешното си кремче от праскови и чиа. Няма такъв аромат  Heart Eyes Понякога слагам и конопено семе, което много добре се допълва с останалите съставки.
Почти всеки ден хапвам и смокини, много ги обичам!

# 582
  • UK
Деси, благодаря! И твоето момче е голям сладур! Следя ти блога и съм фен. Hug По-скоро се чудя какви разнообразни закуски и сл.закуски да му предлагам на моето момче, с обядите и вечерите по-лесно се справям.

Така че приемам идеи и от Деси, и от Фея, и от всички други момичета. Peace

Фея,  Peace права си заполезностите, спор няма!

Момичета, каква е разликата между суров мед и не-суров?! Тоест вие от къде си купувате мед? Аз тук си купувам от Теско - органик мед захаросан. По магазините други не съм виждала, по-добри от моя Mr. Green В БГ като съм взимаме от познати на нашите пчеалари,  newsm78

# 583
  • София
Ехо, момичета, аз се включвам да отбележа за конопеното мляко  Simple Smile След като дойде новия ми робот, пробвах мляко от небелен коноп- разлика почти няма с беления, освен бързината разбира се и малко по-интензивния вкус на небеления коноп Wink Благодаря за съветите, аз наистина плавно опитвам от нещата и все още имам малък успех. Но като цяло до момента съм се сблъскала с 2 основни проблема:1) непоносимостта на мъжът ми към чесън и лук, еле пък суров  Laughing Има доста неща, които мога да преглътна примерно с една от двете съставки  Laughing Да не кажа почти всичко Wink Има ли някакъв реален трик срещу лошия дъх на луковете...  Thinking
2) Финансите- истината е, че си струва пари да се храниш предимно със сурова храна. Може би е и върпос на организация на финансите(макар че, ние сме доста, доста стриктни ), също и на количества консумирана храна(забелязала съм, че по-голямата част от хората, които са суровоядци ядат доста по-малко)   bouquet Темата е доста полезна Simple Smile

# 584
Искам Блендтек, но е много скъп - 1200 лв. Shocked
Е как може такова нещо?! Как е възможно цената на Блендтека в БГ да е почти двойна? Безобразие!

Виждам, че има хора, които са доволни от блендерчето на Трайбест. Но някои казват, че няма сили да реже добре, че гъстите смески залепват за дъното, че не трябва да го включваш за повече от 60 сек. и че моторчето е с много кратък живот (2-4 мес.).

Дрийми, комбинирай млечни продукти с пресни плодове. Прави сурови плодово-зеленчукови каши в блендер. Купи си някоя от тези книги с рецепти и насоки (ако имаш Киндъл или таблет с Киндъл приложение):

www.amazon.com/Raw-Baby-Food-Recipes-ebook/dp/B009UJ7NP2
www.amazon.com/Best-Homemade-Baby-Planet-ebook/dp/B004XY8D5S/ref=pd_cp_kstore_0
www.amazon.com/Raw-Food-For-Babies-ebook/dp/B00CODFKTC/ref=pd_cp_kstore_1

Днешният ми суров нектар е от моркови с листата, магданоз, червено цвекло, лимон и портокал.

Общи условия

Активация на акаунт