Суровоядство

• 61 414
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
А какъв е този фаст 5/2? За първи път чувам!
И аз вчера трябваше да проверя в Интернет, защото не знаех какво е това 5:2 или 5/2 фаст.

Диета за отслабване е. Пет дни ядат нормално, два дни - с много малко калории.

# 76
  • На остров
desi82 не е по темата, но ще ти кажа накратко, този фаст е 2 дни се консумира ограничено количество храна до 500 кал. за жените и 600 за мъжете. Останалите дни се храниш нормално, доста е сполучливо според мен, дните е желателно да не са един до друг.

# 77
  • На остров
Фея според мен не е точно диета, защото се прави неограничено време и сам си избираш какво да консумираш.

# 78
Фея според мен не е точно диета, защото се прави неограничено време и сам си избираш какво да консумираш.
Аз го намерих описано като диета... Май в "Гардиън" беше.

Както и да е. Аз съм за постоянното здравословно хранене.

# 79
Много благодаря за отговорите, момичета! Hug
Тони, не съм била аз! Във Варна има ли вече Икеа? newsm78

# 80
Тони, не съм била аз! Във Варна има ли вече Икеа? newsm78

А, не, в София, но пък колко му е да отскочите до там Laughing
И аз не съм от София.
Виждала съм те само на снимка в блога, но явно това момиче ми е напомнило за теб.

Аз тези дни пропускам смутитата за закуска - имам чувството, че приемам повечко калории с тях, а ми се иска леко да отслабна. Пия билков чай с мед вместо това.

# 81
Аз тези дни пропускам смутитата за закуска - имам чувството, че приемам повечко калории с тях, а ми се иска леко да отслабна. Пия билков чай с мед вместо това.
Аз пък тамън отпивам от днешното смуди: червено цвекло, броколи, морков, целина, спанак, джинджифил, портокал и вода. Май съм попрекалила с джинджифила - лекичко пари на небцето, а дадох една бутилка на малката щерка (6 г.) за в детската... Довечера ще чуя отзиви.

# 82
А аз да ви се оплача от моите крекери - направих ги по рецептата на Деси /тези с покълналата елда/. Но явно сложих прекалено много чубрица и сега изобщо не ми харесват на вкус. Чудя се какво да ги правя  Rolling Eyes
Мислех си да ги смеля на брашно и когато си замесвам хляб или нещо подобно да слагам по малко.

# 83
Тия, можеш да ги натрошиш на парчета и да ги ползваш вместо кротони в супи и салати.

Ето още една рецепта, която измислих вчера:

4-5 листа манголд, без стъбло
2 шепи бейби спанак
2 шепи млади грахови шушулки (snow peas), без дръжки
1 стрък пресен чесън
3-4 репички
1-2 с.л. накълцан магданоз
200 гр. шунка
сок от 1 лимон
1 с.л. зехтин
щипка хималайска сол

Нарежете манголда на парчета с размер една хапка (аз използвах кухненски ножици) и ги сложете в купа.

Махнете стърчащите стъбълца на бейби спанака и го добавете към манголда.

Начупете шушулките на 2 и ги сложете в купата.

Нарежете шунката на парчнца като за една хапка, накълцайте чесъна, нарежете почистените репички. Добавете всичко това в купата.

Подправете с магданоза и овкусете. Разбъркайте и сервирайте.

# 84
А аз да ви се оплача от моите крекери - направих ги по рецептата на Деси /тези с покълналата елда/. Но явно сложих прекалено много чубрица и сега изобщо не ми харесват на вкус. Чудя се какво да ги правя  Rolling Eyes
Мислех си да ги смеля на брашно и когато си замесвам хляб или нещо подобно да слагам по малко.

Тия, съжалявам, че така се е получило, но в рецептата съм написала босилек и риган като подправки. Никога не съм използвала чубрица в крекери. Понякога любимите вкусове може да ни изиграят лоша шега, но затова пък трябва да експериментираме, защото чрез опита се учи човек. Едно нещо разбрах при приготвянето на дехидратирани крекери е че трябва да се внимава със солата и подправките, защото като се изсушат те придобиват концентриран и наситен вкус и затова е по-добре да се слагат по-малко. Фея ти е дала хубави идеи, да ги направиш на крутони и да ги слагаш в супички, салати, а защот не и в смес за хляб.
Фея, много хубава салатка, аз напоследък въртя все едни и същи салати /3 вида/ и нямам вдъхновение да изпробвам нови неща. На пазара вече почти липсват зеленолистните, а пък и то няма кой знае какво разнообразие по принцип освен салатки и тук таме рукола, дори спанак не съм срещала скоро. Не съм пробвала много зелении, които срещам по чуждите сайтове като кейл, ромейн, манголд, чард и още много. Вие стараете ли се всеки ден да консумирате зеленолистни?

# 85
desi82, благодаря! Аз по принцип не използвам риган и босилек в кухнята си /даже ми се струва, че босилекът няма да ми допадне на вкус/ и точно затова заложих на чубрицата, като изпитана и предпочитана от нас подправка. Но може би попрекалих с количеството и в момента хем киселеят, хем горчат  Embarassed
Салатата на Фея наистина изглежда страхотно, но и аз досега не съм използвала нещо по различно от зелена салата, поне моята си е домашна. Все още се намират някои по крехки листенца и гледам да слагам винаги.

# 86
Здравейте ,

Имам следното питане:
Приготвяли ли сте си в къщи мляко от ядки ?

# 87
Всяка седмица.Поне по веднъж....    Grinning

# 88
Здравейте ,

Имам следното питане:

Да, всяка седмица, с най-различни ядки и семена, но най-често си приготвям бадемово. По-напред в темата бях дала линк, но и тук ще сложа, защото може би не си прочела по-назад:
http://desilifestyle.net/2012/01/%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%be-%d0%b4 … %b8-%d0%ba%d0%b0/

# 89
Здравейте ,

Имам следното питане:

Да, всяка седмица, с най-различни ядки и семена, но най-често си приготвям бадемово. По-напред в темата бях дала линк, но и тук ще сложа, защото може би не си прочела по-назад:
http://desilifestyle.net/2012/01/%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%be-%d0%b4 … %b8-%d0%ba%d0%b0/
Здравейте ,

Имам следното питане:

Да , явно съм пропуснала . То било лесно  Hug
Благодаря !     bouquet

Довечера ще опитам, чудя се само моето роботче няма кана , дали ще се получи  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт