Суровоядство

• 61 425
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Какво ти е роботчето, Порой?

Деси, всеки ден ям зеленища, да. Било то под формата на салати, като чипс (кейл) или в смуди. С този абонамент към близката био ферма направо се родих!

Тия, и босилекът, и риганът са чудесни подправки. Особено ако са пресни. Комбинацията от моцарела, домат, босилек и балсамов оцет и зехтинец е класика, която веднага ще ти стане любима. Риганът пък е великолепен в салата с пиле на грил.

# 91
О, определено ще "преосмисля" подправките  Naughty

А сега съм хвълила око на този сладкиш: http://www.thisrawsomeveganlife.com/2013/04/lemon-bars-with-coconut.html

Въпреки че аз си падам повече по соленичките неща.

# 92
# 93
Порой, това е ръчен пасатор с различни приставки. Не мисля, че ще свърши същата работа, ама пробвай. Може и да стане.

# 94
Аз, колкото и да ми се иска, не ям зеленолистни всеки ден - просто няма откъде да се сдобия с тях по това време на годината.

Ядково мляко си правя през няколко дни и винаги има готово в кана в хладилника.

# 95
Привет и от мен!
Чета ви най-редовно,но хич не съм  по писането,само отвреме-навреме ме хваща музата и тогава пописвам. Mr. Green
Мога да кажа,че се чувствам супер откакто преминах на предимно сурова храна,сега почти не ми се яде готвено,е хапвам отвреме-навреме,но много мъничко,просто  ми се яде повече сурово,но голямо дъвчене пада, Mr. Greenособено на салатите-аз взех да ставам лакома и ги правя едни огроооомни вече... hahaha
За малко повече от един месец съм отслабнала 2 кг,знам,че не е много,но ако така продължавам за още 2 месеца и малко и ще съм си пак аз.Но не това е важно всъщност-не се вманиачавам да се тегля и да броя грамове и калории и килограми,оказа се,че всичко може да се нарежда плавно и спокойно.Видимо във фигурата ми има промяна,дори и аз я виждам,а и по дрехите много личи.Правя и упражнения обаче у дома,а понякога ходя да тичам в парка,така че всъщност съчетавам храненето с движение.Сега през лятото това се оказва лесно,да видим как ще е като наближи зимата обаче.Тогава като стане едно сиво и мрачно и ми се изпаряват всякакви стимули. Sad

От сайта на Зоя магазин следя тяхната страничка за рецепти Heart Eyes(даже мисля и аз като Тони да си направя една):
http://pinterest.com/zoyabg/v-food/

# 96
О, да, и аз следя борда на Зоя в Пинтерест - имат много интересни попадения.

Току що си направих едно ужасно вкусно смути и бързам да споделя рецептата - да изкуша още някого:

Смути с бадемово мляко, сушени кайсии и рожков

1 чаша неподсладено бадемово мляко
3 сушени натурални кайсии
1 банан
1 ч.л. рожков
1/2 ч.л мака

Калории - 230

Свалих си на телефона едно приложение за отбелязване на приетата храна и благодарение на него успях да изчисля и калориите му. Нямам представа това добре ли е, зле ли е - никога през живота си не съм изчислявала калории, но ми е интересно да разбера колко приемам средно на ден  и  възнамерявам да записвам храненията си тези дни - поне доколкото мога.

# 97
Здравейте, момичета!
Отдавна си търся подобна тема, в която се обменят идеи за храни и рецепти за суровоядство. А лятото е удобен сезон за придобиване на полезни навици в употребата на сурови храни. Ще се опитам да се впиша и аз в числото на умерените суровоядци  Peace.

Надникнах в някои от сайтовете, които сте споделили, но те са предимно на английски.
Интересуват ме сайтове на български, защото тези, които знам са твърде малко.

Ще споделя с вас два сайта, които са ми любими:

В първия сайт има няколко интересни рецепти за лятно-есенни туршии. Бих се радвала, ако споделите подобни рецепти Hug

# 98
Искам да попитам нещо..
Ако 2 жени се нуждаят от 2000 калории на ден и решат, че трябва да свалят няколко килограма. Отрежат 500 калории от дневния си прием, но едната яде да речем 3 сладоледа(1500 калории), а другата 5-6 банана (1500 калории) и двете с еднаква бързина ли ще свалят килограми? Няма ли значение какво ядем?
Спорим с една приятелка затова питам. Аз мисля, че ако е сладолед(или друг джънк) ще и се лепне на коремчето, а тя ми обяснява, че заради толкова много фруктоза на мен щяло да ми се лепнат бананите.  Mr. Green Та.. кой е крив и кой е прав?

# 99
  • На остров
Много ми харесва като публикувате рецепти Hug! Аз нямам някоя оригинална рецепта, но вече имам любима за смути - на Фея с цвеклото! И ние съчетаваме със спорт, но една приятелка без спорт само на плодове и зеленчуци и някоя супа за два месеца постигна много добър резултат. Всичко разбира се е индивидуално, според мен е важно да сме здрави и жизнени най вече, няколко кг плюс или минус не е от супер значение.

# 100
За отслабването и правилното хранене може да се научи много тук.

Относно веганството и консумирането на ядки също има какво да се прочете тук.

# 101
Естествено здравето е на 1-во място. Просто ме ядосва като някой като нея ми обяснява, че захарта в плодовете била вредна и щяла да ми се лепне, а какво остава за сладоледа.. Много се ядосвам  Laughing Иначе аз наистина качих 2кг., но това е от тренировките, а не от сладичките ми бананчета.  Laughing

# 102
Уан,  Hug

Айс, разбира се, че има значение откъде идват калориите, но не когато ги ограничаваш за отслабване. В този смисъл дали ще ядеш само по един шоколад на ден или ще хапваш плодове и зеленчуци на корем, е все тая от гледна точка на крайния калориен прием. Ако той е отрицателен, и приятелката ти с шоколада ще отслабва. Само че ще е перманентно гладна и с много ниско ниво на енергия през по-голямата част от денонощието.

Добре дошла, Симпатикония!

# 103
Искам да попитам нещо..
Ако 2 жени се нуждаят от 2000 калории на ден и решат, че трябва да свалят няколко килограма. Отрежат 500 калории от дневния си прием, но едната яде да речем 3 сладоледа(1500 калории), а другата 5-6 банана (1500 калории) и двете с еднаква бързина ли ще свалят килограми? Няма ли значение какво ядем?
Спорим с една приятелка затова питам. Аз мисля, че ако е сладолед(или друг джънк) ще и се лепне на коремчето, а тя ми обяснява, че заради толкова много фруктоза на мен щяло да ми се лепнат бананите.  Mr. Green Та.. кой е крив и кой е прав?
Ако сладоледа е фабричен, има да чака да отслабне....    Laughing 
Аз не ям такъв от една година някъде, но пък ям банани, поне по 1 на ден.И отслабвам.   Grinning

Химията в храната не помага на отслабването.

# 104
Катарин, мисля, че не си разбрала въпроса.

Няма значение дали сладоледът е фабричен. В случая говорим за калории.

Калориите са калории, независимо какъв е източникът им. Ако си с отрицателен калориен баланс, пак ще отслабваш, дори да ядеш само въглехидрати.

Пример.

Преди години мъжът ми участва в TID. Близо два месеца гребане по Дунава, по 7-8 часа на ден. Яде основно сандвичи, течен шоколад и шоколадови десерти (блокчета и тип Сникърс). Ама на корем, не по едно парченце млечен шоколад. Въпреки това отслабваше с по половин кило на ден. Прибра се жилав като кунг-фу боец от Шао Лин.

Общи условия

Активация на акаунт