Суровоядство

• 61 398
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Значи не мога да съм от особена помощ.
Аз приготвям чантата (хладилна с ice pack) в 7.30 сутринта; обядват около 11.30.

Останала съм с впечатление, че си си изградила система за изхранване на семейството.
Аз лично бих слагала в lunch box-а от нещата, които си готвиш по принцип.

# 601
и на мен ми предстои предизвикателството "детски обяд" Rolling Eyes
сутрин мисля да закусва вкъщи както досега и там да яде плод предиобяд, както досега в градината.

аз пък пак се опитвам да спра кафето и се чувствам като изстискан лимон. Не ми помагат засега нито пресните плодове и зеленчуци, нито покълналите семена. Дано бързо да отминава този ефект Tired

анет, и аз понякога си мисля, че ядем еднообразно, и много често се замислям дали е достатъчно балансирано, но гледам да не се вторачвам толкова. Ако децата ядат, каквото им сложиш, може би излишно се притесняваш Peace

# 602
Галче, ако пробваш със заместител тип инка: цикория, ръж...
виж това:
http://www.drfranklipman.com/coffee-substitutes/

или какао...

# 603
Останала съм с впечатление, че си си изградила система за изхранване на семейството.
Аз лично бих слагала в lunch box-а от нещата, които си готвиш по принцип.
Системата е халифакс Mr. Green
Все се чудя дали няма някакава хватка, дето не я знам, затуй си и питам. Последната ми лудост е замразяване на разни сурови барчета  и смутита в огромни количества,за да носят на училище..

# 604
Галче, ако пробваш със заместител тип инка: цикория, ръж...
виж това:
http://www.drfranklipman.com/coffee-substitutes/

или какао...

Вери, проблемът е, че кофеинът освен всичко друго ми вдига и кръвното, което нормално е доста ниско. И затова отказването ми е толкова трудно. Вие ми се свят, боли ме глава, не мога да се концентрирам, доспива ми се още в 7часа, оплаках се Blush Пробвах със зелен чай, но от него ми става зле, може би точно защото той май снижава кръвното Crazy Какаото помага, ама и него гледам да намалявам напоследък и имаме само рожково брашно вкъщи Rolling Eyes

анет, барчетата и смутитата за снак или за обяд са?

# 605
Галче,те носят една кутия такваз'

В нея дипля поне 4-5 различни неща;едно от които е бар или смути
За смутитата ползвам

Бъркам наред плодове/зеленчуци с или без кисело мляко,замразявам и до обяд се е поразкашкало,но е още студено

Алтернативата е термос с манджа и към него кутийки с плод,сирене,яйце..абеееееееее като в студентски стол съм Twisted Evil

Съдържанието на кутията покрива хранителни нужди от 750ам до 530пм..

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 21:43 от anette1104

# 606
Анет,
нямам никаква Фатка. Simple Smile
Дори не ползваме и термос.
Като стане време за обед, ястието, независимо какво, е с нормална телесна Т.
М/у другото понеже вече ще са двама на даскало, а то е близо до вкъщи, ще пробваме да се прибират у нас да ядат. Там и без това все за нещо ги юркат по време на хранене. Дъщеря ми постоянно се оплаква. Като нищо може някой гастрит да си докара. За повечето училищни практики съм малко  Twisted Evil, ама да не отварям тая тема. Засега ще лавираме. Иначе предлагат и кетъринг, който не ме удовлетворява.

Галче,
ами едно по едно ще елиминираш...
сега кафето, после какаото. Ама аз визирах какаови зърна или трохи, освен такова на прах.
Кръвно от 80/50 ми е ставало на 100/70 благодарение на магнезий.

# 607
Къде мога да намеря такава или подобна кутия за храна? За БГ питам. Търсех преди известно време, но не намерих нищо, което да ми хареса. Тази от снимката е супер.

# 608
За кутии за храна и аз напоследък се оглеждам,но точно такава като на снимката на  anette1104 тук в Бг не съм виждала.Мислех си дали от Джъмбо няма да мога нещо да комбинирам,там имаше огромно разнообразие  от различни по големини кутии и може да се направи такъв подобен комплект.

Аз да ви питам тези,които ползвате хималайска сол-случвало ли ви се е да има някакви кристалчета,които не могат да се разтворят и не са солени,те са супер малки,но като хапвам примерно салата ги усещам и ми е странно.Дано ме разбрахте какво питам,че си мисля да не съм купила някое менте хималайска сол(последно взех от Хит).

# 609
Аз да ви питам тези,които ползвате хималайска сол-случвало ли ви се е да има някакви кристалчета,които не могат да се разтворят и не са солени,те са супер малки,но като хапвам примерно салата ги усещам и ми е странно.Дано ме разбрахте какво питам,че си мисля да не съм купила някое менте хималайска сол(последно взех от Хит).
Не взимай повече такава  Naughty Това, което не се разтваря не са кристалчета хималайска сол, а други камъчета. Приятелка е намирала парченца керемида(или тухла) в купена от био-магазин по-евтина хим. сол. Аз съм купувала от Гален една (не й помня марката - в картонени пакетчета, в която имаше неразтворими люспички - като слюда.
Най-доволна съм от тази на Аквасорс  Peace

# 610
тези,които ползвате хималайска сол-случвало ли ви се е да има някакви кристалчета,които не могат да се разтворят и не са солени,те са супер малки,но като хапвам примерно салата ги усещам и ми е странно.
Не, никога.

# 611
Братовчедка ми купи 3-4 малки кутийки от Икеа в Бг и ги надипли в чанта за обяд,от тези правоъгълните с цип, за нейния 1класник.
Пари бих давала да се връщат у дома да ядат. Имат по-малко от 10м за ядене,абсурдна е системата.Има стол,но това не е опция изобщо по редица причини.
Такааааааа...днес за обяд-гаспачо в термос ; филия със суров мед,слънчогледови и тиквени семки ; грозде и чушки на ленти за всички ни  (за мен + кафе Sunglasses)

# 612
  • София
Купих хималайска сол-но тя е на не много едри кристалчета. Как да се посолява храната с нея? Разтваряте ли я предварително?

# 613
На по-едрите кристалчета я използвам за готвене, за посоляване е добре да си вземеш мелничка, за да я смила до фина сол. Но се продава и фина, която е по-удобна за посоляване. Защо си взела такава?

# 614
  • София
На по-едрите кристалчета я използвам за готвене, за посоляване е добре да си вземеш мелничка, за да я смила до фина сол. Но се продава и фина, която е по-удобна за посоляване. Защо си взела такава?
Ами такава имаше в магазина.
Благодаря- това с мелничката е добра идея.

Общи условия

Активация на акаунт