Суровоядство

• 61 379
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • UK
Благодаря, Деси, тези дни ще направя спаначените + кракерите с елда + още нещо ще си харесам от твоите рецепти, че да запълня максимално фурната!   chef

# 631
  • на острова на мечтите
не съм веган.
А под диета имах предвид като режим на хранене,не с цел отслабване.
Гладът ми е на течности-вода,чай,фреш от портокал ,най-продължителният досега-9 дни...а тайничко се надявам да ми помогне и да забременея,четох в книгата на Лидия Ковачева ,че  лечебният глад помага и за това  Whistling  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Не им сега сезонът на портокалите? Та фреш от портокали малко ме озадачи. Портокалите  започват да се берат през ноември! Сега има разни други пресни и много български плодове-круши, ябълки,грозде,боровинки и т.н. Успех с начинанието!!!! Hug Hug Hug
От българско си донесох белени слънчогледови семки и онзи ден си викам , я да сложа малко да покълнат, да добавям към закуската. Покълнаха за половин ден #Crazy Не ми се беше случвало досега.

# 632
  • UK
Момичета, от къде в България купувате боб мунг? Че майка ми търси и не намира. И боб мунг ли се казва?

# 633
Беленият слънчоглед покълва бързо. Накиснат за вечерта и на другия ден вече има кълнчета.

Боб мунг съм виждала само по био/здравословните и т.н. магазини. Да, боб мунг се казва /мисля, че и зелена соя, но не съм много сигурна/.

# 634
И в Карфур има/ше. Поне в Бургас. На био щанда, но не знам колко е био. Само го мернах; не съм го "изследвала".

# 635
MissDreamy такъв боб мунг се продава в магазин "зоя" на аксаков 22 .

# 636
  • София
Момичета, от къде в България купувате боб мунг? Че майка ми търси и не намира. И боб мунг ли се казва?

Има в Карфур на щанда с био-храни.
В София, на Цариградско шосе- в мола

# 637
  • UK
Благодаря ви Hug

Преди време питах, но никой май не ми отговори, та пак: За суровия мед и не-суровия?? Разликата? Откъде купувате и т.н.?

# 638
Благодаря ви Hug

Преди време питах, но никой май не ми отговори, та пак: За суровия мед и не-суровия?? Разликата? Откъде купувате и т.н.?

MissDreamy, суровият мед е истинският мед - непреработен, без добавки.
Аз лично никога през живота си не съм купувала мед от магазин. У дома винаги е имало мед - от детството ми, когато дядо ми имаше кошери и често ходех с него. Не един-два пъти ставах свидетел как всъщност се "прави" мед - как от пчелните пити се получава мед.
А сега го купувам от познати, които го произвеждат сами - не с цел продажба, а за собствени нужди, и за близки и приятели. Поне съм сигурна, че няма примеси и не е подложен на преработка.

Ето какво открих в нета:

Суровият непреработен мед е 100% чист, натурален, непастьоризиран и без примеси. Той се добива директно от кошера в натуралното си състояние и се бутилира. Не се прецежда, филтрира и обработва топлинно. За разлика от преработения мед, суровият непреработен вид запазва в себе си всички ензими, полени, прополис, витамини и въглехидрати.

# 639
  • UK
Ясно, Тони, значи тук едва ли мога да си намеря.
В БГ е друго Hug  bouquet

# 640
# 641
Баща ми е дългогодишен пчелар и честно казано, аз съм много скептично настроена, че суров мед може да се намери по магазините, а дори и по фермите Rolling Eyes. Аз купувам непастьоризиран от местен производител. Медът обаче си стои течен и не захаросва. С изключение на акациевия мед, всички други захаросват сравнително бързо след запечатването в буркани. Има две възможности или има други съставки/примеси, което не ми се вярва да е допустимо, т.е. да не изписва на етикета, но пък знае ли човек, няма нищо сигурно. Другата възможност е да е загрят до температура на втечняване, което в повечето случаи би го направило несуров, макар че не е пастьоризиран.
Използването на механична, тип промишлена, а не ръчна центрофуга, също може да доведе до прекомерно загряване на меда Peace

Аз напоследък само чай подслаждам с мед. В последно време като подсладител ползвам най-вече сушени смокини, накиснати с малко вода и смлени на пюре. Като сладост ми допадат повече от фурмите Peace

# 642
  • UK
Благодаря ти, Вери. Ще ги погледна обезателно, но точно и аз тва горе долу знаех от мъжа ми, което Галя казва, че няма как производител на мед в такива огромни количества (било то и ферми) да не използват механично извличане на меда.
Аз купувам органик мед от магазина, ето този
http://www.mysupermarket.co.uk/tesco-price-comparison/jam_and_sp … t_honey_340g.html
Така или иначе рядко ядем мед, в чай или в някой суров десерт съвсем малко, но все пак ми беше интересно. Peace

# 643
Била съм в тукашни ферми, които претендират за хубав, чист, ненагравян и непастьоризиран мед. Да, вярно, ползват механична центрофуга. Но твърдят, че е щадящо.
Медът им захаросва.

Взимала съм и от любители след препоръка; също захаросва.

Стар трик е да се слага глюкоза към меда; тогава не захаросва.

# 644
  • TX
истинския мед захаросва винаги само мановия не се захаросва, свекър ми е производител а района в който са кошерите е предбалкан наоколо няма никакви замърсители промишлени, храни си пчелите с мед от предни години не ползва захар...та се радваме на качествен истински мед

Общи условия

Активация на акаунт