СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 345
  • Beyond the Frontiers
Така - някой може ли да ми обясни логично следното - наблюдавам една ясла в квартала, защото тя ни е единствената. Та вчера бяха обявили 1 място, че има свободно за набор 2011. Днес го няма.  newsm78 При обявени точно 7 места за този набор, тези случки много се набиват на очи. За съжаление нямам Принт скрийн.
По същия начин и едно ОДЗ в Люлин.

# 346

Моят син е набор 2011, ходи на СДЯ от миналата година, а в момента е 4-та резерва в едно ОДЗ. Въпросът ми е, ако случайно има късмет да влезе в ОДЗ сега и го преместим, догодина ще получим ли предимството от 1 точка за посещаване на СДЯ (вече имаме 6 м.), за да кандидатстваме на друго място.

Точката важи само за набора, който кандидатства за първа група. По мои сметки точно следващата година би следвало да я получите тази точка.

Ако преместят детето в ОДЗ, няма да имат 1т. Тя е само за посещение на СДЯ. Нали няма промяна?

Тук си мисля, че се брои това, че детето има като цяло посещение на СДЯ 6м. Демек, че принципно ги е направило тези месеци. В критерия се изисква да има 6м, но не е упоменато да са направени точно преди класирането. Т.е. може да ходи примерно юни-декември, после да се отпише от януари до април и излиза, че тр. да си му начислят точката  newsm78
Поне аз така разбирам отговора на ЕлиХ  Rolling Eyes

Може и аз да не съм разбрала точно въпроса, но идеята е че точката получават ясленчета (които излизат от СДЯ) и са имали 6 месеца посещение. Това е само за първа група. Няма логика дете, прието в ОДЗ да ползва, освен правото на автоматично продължаване в първа група, и точка, начислена, защото преди време е посещавало СДЯ.

Интересен казус и е хубаво да се провери как е настроена системата, защото до момента няма рапортуван такъв случай и аз си мисля, че трябва да бъдат изпълнени и трите условия за получаване на точката. Грешка би било ако се начислява точка при изпълнението само на едно или две от тях.

# 347
  • Девето поколение софиянка
Така - някой може ли да ми обясни логично следното - наблюдавам една ясла в квартала, защото тя ни е единствената. Та вчера бяха обявили 1 място, че има свободно за набор 2011. Днес го няма.  newsm78 При обявени точно 7 места за този набор, тези случки много се набиват на очи. За съжаление нямам Принт скрийн.
По същия начин и едно ОДЗ в Люлин.

При нас е същото,  вчера 4 места, сутринта рано 0, преди малко 1 място и това за едно и също ОДЗ.

# 348
Най-вероятно директорките са ги скрили. Преди време се дискутираше нещо подобно, някой беше питал в системата и му бяха отговорили, че по преценка на директора мястото може и да не се обяви, ако капацитета на групата е завишен.
Ели, един въпрос към теб - наблюдавам колко много незаети места  за различните набори има в т.н. неатрактивни райони - Кремиковци и подобни. Хрумна ми, че ако общината организира транспорт до там, дори такъв който ще се заплаща от родителите, местата ще се запълнят и доста родители според мен биха били склонни да си дадат децата там. Няма ли как да се обсъди подобна идея?

Последна редакция: ср, 08 май 2013, 09:57 от chovecheto

# 349
  • София

Моят син е набор 2011, ходи на СДЯ от миналата година, а в момента е 4-та резерва в едно ОДЗ. Въпросът ми е, ако случайно има късмет да влезе в ОДЗ сега и го преместим, догодина ще получим ли предимството от 1 точка за посещаване на СДЯ (вече имаме 6 м.), за да кандидатстваме на друго място.

Точката важи само за набора, който кандидатства за първа група. По мои сметки точно следващата година би следвало да я получите тази точка.

Ако преместят детето в ОДЗ, няма да имат 1т. Тя е само за посещение на СДЯ. Нали няма промяна?

Тук си мисля, че се брои това, че детето има като цяло посещение на СДЯ 6м. Демек, че принципно ги е направило тези месеци. В критерия се изисква да има 6м, но не е упоменато да са направени точно преди класирането. Т.е. може да ходи примерно юни-декември, после да се отпише от януари до април и излиза, че тр. да си му начислят точката  newsm78
Поне аз така разбирам отговора на ЕлиХ  Rolling Eyes

Може и аз да не съм разбрала точно въпроса, но идеята е че точката получават ясленчета (които излизат от СДЯ) и са имали 6 месеца посещение. Това е само за първа група. Няма логика дете, прието в ОДЗ да ползва, освен правото на автоматично продължаване в първа група, и точка, начислена, защото преди време е посещавало СДЯ.

Интересен казус и е хубаво да се провери как е настроена системата, защото до момента няма рапортуван такъв случай и аз си мисля, че трябва да бъдат изпълнени и трите условия за получаване на точката. Грешка би било ако се начислява точка при изпълнението само на едно или две от тях.

Благодаря ви за отговорите. Мен ме интересува предимсвото на тази точка в случай че по някаква причина поискаме да го преместим в друго ОДЗ догодина, когато ще сме за първа група именно.

Само да добавя, че съм запитала и официално в системата. Ако получа отговор ще ви кажа.

Ето го и отговорът:
"Не, защото при посещаване на ОДЗ не се начислява точка."

А дали са ми разбрали въпроса!?

Последна редакция: ср, 08 май 2013, 11:58 от ЕлБиЕн

# 350
Най-вероятно директорките са ги скрили. Преди време се дискутираше нещо подобно, някой беше питал в системата и му бяха отговорили, че по преценка на директора мястото може и да не се обяви, ако капацитета на групата е завишен.
Ели, един въпрос към теб - наблюдавам колко много незаети места  за различните набори има в т.н. неатрактивни райони - Кремиковци и подобни. Хрумна ми, че ако общината организира транспорт до там, дори такъв който ще се заплаща от родителите, местата ще се запълнят и доста родители според мен биха били склонни да си дадат децата там. Няма ли как да се обсъди подобна идея?

Опитвали сме да го предложим, но става въпрос за много малки деца и родителите не са склонни да ги пускат с организиран превоз, а за ПГУ предпочитат да намерят нещо в квартала.

Но ако има изявен интерес от родители си мисля че СО биха реагирали. Бавно, но биха реагирали. И без това, рано или късно, трябва да въведат такъв вариант, защото нароиха сгради в екзотични дестинации, които скоро ще останат празни, и ако не организират транспорт, ще лъснат някои доста неадекватни управленски решения.

# 351
Сега се връщам от ОДЗ ,записахме се успешно
Заявлението взимат
Копия от 2-те лични карти
Копие от Акта за раждане
Удостоверение за настоящ адрес оригинал
Здравно профилактична карта
имунизационният паспорт
Последните 2 изобщо не ги гледаха!
Директорката ми каза,че ние сме първите които сме записани без да връща за нещо и на 2 майки е отказала записване ,защото са излъгали с предимствата!
Не ги разбирам тези родители,като знаят ,че има голяма вероятност да им откажат записване!

# 352

Какъв "оригинал"? Ще ми го вземат и после ако ми потрябва, да идем за нова регистрация може би? Знаеш ли кога- никога! Laughing

# 353

Какъв "оригинал"? Ще ми го вземат и после ако ми потрябва, да идем за нова регистрация може би? Знаеш ли кога- никога! Laughing
В общината  издават срещу такса винаги, когато Ви потрябва. На мен ми взеха жълтата бланка в първата ДГ, в която приеха малката. За втората си извадих точно удостоверение от Общината... И би следвало това да е необходимия документ  Peace

# 354
Имах предвид да не е ксерокопие Удостоверението от общината

# 355
В общината  издават срещу такса винаги, когато Ви потрябва. На мен ми взеха жълтата бланка в първата ДГ, в която приеха малката. За втората си извадих точно удостоверение от Общината... И би следвало това да е необходимия документ  Peace

Особено ако ми се наложи при извънредна ситуация да докажа пред полицай, че живея в това жилище и ще му кажа да изчака, за да се отърча до общината. Или ще мъкна собственика на жилището с нотариалния акт всеки път и той да си губи времето.

# 356
brumbarche, при записване на двете деца за всяко ли е необходима служ. бележка от работата на бащата и майката, удостоверение за адрес и други общи документи, или може да са оригинал за едното и фотокопие за другото дете?

arch.mae, ти коя декларация за себе си занесе - за регистрация като самоосигуряващо се лице ли? Интересува ме дали е тази декларацията, която изискват в секцията Необходими документи в профила на детето.
Цитат
Копие от декларация, издадена и заверена от НАП, че лицето Мила Кузова е самоосигуряващо се

# 357

Особено ако ми се наложи при извънредна ситуация да докажа пред полицай, че живея в това жилище и ще му кажа да изчака, за да се отърча до общината. Или ще мъкна собственика на жилището с нотариалния акт всеки път и той да си губи времето.
Не е необходимо всеки път да водите собственик с нот. акт. Отивате в общината и казвате, че искате Удостоверение, изготвя се за минути, а вие си пазете едно щом ви е необходимо.

# 358
Точката е само от СДЯ и важи за годината, в която детето кандидатства за 1-ва група.

Така е! newsm10

# 359

Не е необходимо всеки път да водите собственик с нот. акт. Отивате в общината и казвате, че искате Удостоверение, изготвя се за минути, а вие си пазете едно щом ви е необходимо.

Не вярвам някой разумен родител да даде в градината собствения си екземпляр от удостоверението за настоящ адрес. Обикновено за други цели се иска нов екземпляр. А собственик се води само за регистрацията, а не за всяко удостоверение. Поне аз така знам.

Аз за постоянен адрес получих такова (докато си извадя лична карта да имам нещо) и си го поисках в два екземпляра - един за мен и един ако ми се наложи да оставя в някоя институция.

Общи условия

Активация на акаунт