СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 60
  • СОФИЯ
tigywigy, имаше случаи на проверки за такива деца. Отговорът беше, че директорката е "пропуснала" да ги отбележи като записани.

# 61
  • София
Привет,момичета.Има ли някои които е наясно с моя въпрос.Бащата работи на 2 места на трудов договор.В системата аз съм посочила само едната му работа ,сега когато изкарвам бележка за записването е изкарвам от тази коята съм посочила в системата.Дали трябва да казвам или вадя от другата му работа пак такава бележка ?

# 62
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Привет!

Записвам се в новата тема с надеждата да имаме шанса на второто класиране за място. Въпреки,че се борим за преместване, не вярвах ,че може да го измислили по подобен начин- с ново кандидатстване  ooooh!
Успех на всички! Peace

# 63
  • София
здравейте,

моето дете е сред приетите, но ще го записвам след празниците.

# 64
  • София
Привет,момичета.Има ли някои които е наясно с моя въпрос.Бащата работи на 2 места на трудов договор.В системата аз съм посочила само едната му работа ,сега когато изкарвам бележка за записването е изкарвам от тази коята съм посочила в системата.Дали трябва да казвам или вадя от другата му работа пак такава бележка ?
Не, няма нужда от втора бележка. Достатъчна е бележка от работодателя по основния трудов договор. Peace

# 65
Мама Сання, значи наистина няма смисъл да се подават сигнали, така ли? Тези деца вече втора година си участват в класирания и не са класирани. Какво ще стане в момента, в който станат във възраст за задължителна предучилищна и все още се водят не посещаващи?

# 66
Винаги ми е било чудно какво чакаме сега на второ класиране? Местата се освобождават поради неправомерно заявени критерии ли? Защото иначе не ми се вярва някой да е бил приет по първо желание и да не се запише, а приетите по второ или по-ниско едва ли ще изпуснат шанса си, чакайки да бъдат приети по първо....

# 67
Мартеа, шансовете са минимални за освобождаване на места, но все пак ги има. Ако прочетеш по-нагоре ще видиш че има хора, които няма да могат да докажат част от заявените критерии, други (особено за набор 2011 и 2012) участват само за спорта и няма да се запишат. Но като цяло и да се освободят места ще бъдат средно по 2 за група. Такива са ми наблюденията от миналите две години. Понякога директорките пускат още места, но това става обикновено септември и на много малко места.

# 68
Мама Сання, значи наистина няма смисъл да се подават сигнали, така ли? Тези деца вече втора година си участват в класирания и не са класирани. Какво ще стане в момента, в който станат във възраст за задължителна предучилищна и все още се водят не посещаващи?

Според мен има смисъл, но криворазбраната "колегиална солидарност" ще трябва време, за да си отиде от нашия живот и независимо от "резултатите", които ще оповестят след проверката, наличието на сигнали показва, че родителите се интересуват от това, което става.

Все се надявам, че в един момент ще разберат, че хората не пасат трева, могат да мислят самостоятелно и не са наивни глупаци. Няма да компрометират свой човек (освен ако лично не се орезили пред скрита камера), но това не означава, че вътрешно не тече комуникация по въпроса.

Напредъкът е мнооого бавен, но има такъв.

# 69
Здравейте! Ние не сме от приетите, и ще чакаме второ класиране ама дали ще има освободени места незнам. Имам питане относно датите- срока за записване 17 часа на 17.05.2013 г. , а на 18. 05.2013 г. се обявява второ класиране, което ще рече че ще имаме 1 час за да се ориентираме да сменим желанията. Правилно ли съм разбрала? Опитвам се да чета редовно и се извинявам ако вече е обсъждано.
Благодаря предварително на отговорилите!

# 70
Мартеа, шансовете са минимални за освобождаване на места, но все пак ги има. Ако прочетеш по-нагоре ще видиш че има хора, които няма да могат да докажат част от заявените критерии, други (особено за набор 2011 и 2012) участват само за спорта и няма да се запишат. Но като цяло и да се освободят места ще бъдат средно по 2 за група. Такива са ми наблюденията от миналите две години. Понякога директорките пускат още места, но това става обикновено септември и на много малко места.
Зависи от района и детските заведения в него - миналия септември няколко ОДЗта в район Студентски отпуснаха по 10тина места, а бяха с нулев прием на първо класиране.

А иначе колкото повече деца са приети на дадено място толкова по-голям е шанса да има повече бройки на следващи класирания - някои се отказват, колкото и да е странно, други не могат да докажат някой критерий или разчитат да докажат даден критерий с пълен плик (което едва ли минава, че ако им направят проверка трябва да извадят документите).

Какво ще стане септември никой не знае, но оставам с впечатление, че миналата година сякаш правителството понатисна тук там за реклама, а сега като няма такова, пък ще е следизборно дали ще си дадат изобщо зор. Предните години от общината отговаряха на въпроси на родители свързани с детските заведения, а сега са се покрили в дън земя  Crazy

# 71
Здравейте!
Днес записах дъщеря ми; имунизационния паспорт беше ксерокопие на нейния картон, съхраняван при педиатъра, с печат и подпис - директора го прие без възражения  Peace

# 72
  • София
Ако може някой да ми обясни следното:

Дете беше на опашките по социални критерии в 3 ОДЗ и 69 ОДЗ, набор 2011
Класира се по второ желание в социалната опашка в 3 ОДЗ (второто дете).
Но същевременно излиза в списък на чакащи за новото класиране в 69 ОДЗ. 
Кога ще освободи място на опашката в 69 ОДЗ?
Ако се запише в 3 ОДЗ, или може да остане на другата опашка?

# 73
За записване за ясла какъв документ трябва- здравна карта или здравен картон? Сега питах в една книжарница, те ми казаха , че трябва картон, а тук на първа страница- здравно-профилактичен карта? Кое е правилното? И има ли специално детска?  Благодаря!

# 74
Ако може някой да ми обясни следното:

Дете беше на опашките по социални критерии в 3 ОДЗ и 69 ОДЗ, набор 2011
Класира се по второ желание в социалната опашка в 3 ОДЗ (второто дете).
Но същевременно излиза в списък на чакащи за новото класиране в 69 ОДЗ. 
Кога ще освободи място на опашката в 69 ОДЗ?
Ако се запише в 3 ОДЗ, или може да остане на другата опашка?

Вероятно излиза в списъка на чакащите в градината, в която е по първо желание. При класиране системата изтрива по ниските желания, но не и по-високите. Дава възможност на родителите да вземат решение дали да чакат за най-желаната градина.
Ако се запише по второто желание и директорът отрази записването, системата премахва и първото желание. Т.е. тогава детето ще отпадне и в градината, в която е по-първо желание.
Вече детето може да се появи отново на опашките, ако родителите направят нови кандидатури. Правилото е че не могат да се ползват (ако детето системата го разпознава като записано) точките на желанието, по което се е класирало. Т.е. ако е използвало двете точки, ще му останат 3 - за първо желание и 1 за трето.

Ако родителите не запишат детето, то си остава на опашката по първо желание, а в един момент ще му се възстановят и точките по второ желание.

Общи условия

Активация на акаунт