СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 75
  • UK
Здравейте, служебната бележка на таткото е подписана от Експерт "Управление на човешките ресурси", а бях чела някъде назад в темата, че трябва да е или от управител, или от главен счетоводител. Това проблем ли е, ще я признаят ли или да вадим нова?
Благодаря предварително, честито на приетите и успех на останалите.    bouquet

# 76
tigywigy, имаше случаи на проверки за такива деца. Отговорът беше, че директорката е "пропуснала" да ги отбележи като записани.
А къде мога да подам сигнал къде ли неписах и от никъде нищо
Говоря за дете в листа с чакащите ходещо на градина с нулевприем от няколко месеца.

# 77
  • СОФИЯ
tigywigy, имаше случаи на проверки за такива деца. Отговорът беше, че директорката е "пропуснала" да ги отбележи като записани.
А къде мога да подам сигнал къде ли неписах и от никъде нищо
Говоря за дете в листа с чакащите ходещо на градина с нулевприем от няколко месеца.
Къде писа?

# 78
чудя се само откъде ги събират тези 10+ точки  newsm78  Като гледам е масово явление - поне по 10-ина деца от набор за всяка градина/ясла.... newsm78  Разбирам, че има и хора в неравностойно положение, ама то много народ се изкара с 10+?!?!

# 79
Разбирам гнева ти,но само за статистиката в нашата яслена група има 5 осиновени дечица(поне 2 от тях имат само мами),едно сираче и едно, което се отглежда в приемно семейство. Има дете с тежко сърдечно заболяване. Това прави 8 от обявените навремето 12 свободни места. Може би има и семейства, които "се изкарват" с 10+ , но..."много мъка има по този свят"!!!

# 80
Натали, доста не фиктивно болен млад народ има. Та 10+ точки са точно по тази неприятна ситуация.
10+ могат да се получат и от близнаци или други по-малко социални чакащи, които сега кандидатстват за градина с точката плюс, която им е дала яслата.

Да шансовете за по-нататъшни класирания - има ги. Миналата година в градината, в която приеха дребната имаше едно дете, което не беше записано по някакви причини. На второ класиране изтеглиха друго и него на записаха. Чак на третото явно следящи играта родители си записаха изтегленото им на врътката детенце. А пък за тях страшно много се радвам, (както установих при тръгването, детенцето беше едно от съясленичетата, които не са деца, защото са ходили на лицензирана частна ясла) въпреки че много ми се щеше едно едно съфорумче да изтеглят.
А иначе пак има доста шансове. От бебешката банда на градина не бяха приети доста сериозна част от децата. В крайна сметка всички родители хванаха някакъв влак, вкл. и в съседни квартали и до октомври месец всички бяха записани без подмолни истории.

И последно. Добре де. Попълвате разни погрешни неща. Защо не попълвате пред социалните или пред НОИ чужди банкови сметки. Какво толкова? Малко невинна грешчица ще е и това.  Outta Joint

# 81
Здравейте, служебната бележка на таткото е подписана от Експерт "Управление на човешките ресурси", а бях чела някъде назад в темата, че трябва да е или от управител, или от главен счетоводител. Това проблем ли е, ще я признаят ли или да вадим нова?
Благодаря предварително, честито на приетите и успех на останалите.    bouquet
Смятам, че няма да има проблем. По принцип се разписва работодателя (управител, директор ...), но те си носят отговорност. Трябва да има поне изх.№ и дата.

# 82
то да не дава Господ да имаш 10+ точки поради някакви лоши причини. Ако е така, нека си ползват предимството децата и дано да оздравеят и се оправят. Просто съм чувала за разни врътки, където родителите си вкарват децата по втория начин и ако е така, много кофти за останалите....

# 83
Аз не искам да ми "снесе" желания номер,а искам да ми покажат този номер в момента на избор на яслата, а не като мине класирането!

Няма входящ или друг номер към момента на избор на яслата. Генерират се номера към момента на класирането ако детето е в гранична група.

# 84
  • София, Люлин-8
Записах я  newsm44
Даже вече и в системата е отразена   newsm47
Край със мойте мъки  newsm68

Успех на всички с документите  Hug

# 85
  • Beyond the Frontiers
Започнаха да се появяват вече места за малките набори - явно има родители, които отказват записване или не могат да докажат точките, с които са класирани. Peace Така или иначе браво на директорите, че веднага ги пускат.

# 86
Така или иначе браво на директорите, че веднага ги пускат.

дано има повече такива.

# 87
Започнаха да се появяват вече места за малките набори - явно има родители, които отказват записване или не могат да докажат точките, с които са класирани. Peace Така или иначе браво на директорите, че веднага ги пускат.
Ако не е проблем, може ли район и номер на ДЗ да погледна как точно изглежда това, за което говориш?  Peace

# 88
Cafй con leche, като влезеш в страницата на ИСОДЗ, втората секция горе е Свободни места. Има падащо меню, от което можеш да избираш набори. Излизат по райони, а после като избереш район - излизат и детските заведения.

# 89
Благодаря!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт