СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 600
  • София
благодаря. Не бях се сетила Simple Smile

# 601
  • софия
Имам следния въпрос:ако едно детенце е прието на първо класиране,но по определени причини родителите решат да не го записват, трябва ли да се отиде на място в съответната детска градина и да се попълват някакви документи, с които родителите заявяват отказа си от мястото или просто след съответния срок за записване мястото не се заема и се оставя като свободно за следващото класиране?

Благодаря ви

# 602
Бройката на текущо незаписалите току що намаля с още 1 в 18:07ч. Определено ще е голяма игра на нерви в петък. #2gunfire

# 603
  • Sofia
Имам само един въпрос, който е съвсем нормален и в унисон с настоящите настроения и събития.

Та въпросът ми е следният, понеже тук от злоба и завист се пука по шевовете и теммата от полезна и достъпна за всеки става все по-злобна.

Ако вашият родител, баща/ майка съвсем легално, за да работи и успява някак да живее, започне работа във детска ясла, градина, вие ще си прибавите ли предимството и на фона на цялата тази истерия и фурор около детските градини, ще запишете ли детето си когато го приемат с 11,1 точки?
Моник, доколкото имам спомен, баща ти започна работа в градина, по съвсем голяма случайност баш така, че да има 6 месеца към датата на класирането. Дали е съвпадение или не няма как да докажа, но този факт по никакъв начин не би трянвало да дава предимство на детето ти. Не за друго, а защото няма абсолютно никакъв смисъл, според г-жа Минчева идеята е да се стимулират младите завършили тази специалност да работят в системата на детските градини. Но за да е така това, би трябвало критерия да важи само за додители на детето, които са ПЕДАГОГИЧЕСКИ персонал. Така да ти кажа - майка ми е начална учителка от 23години, и като цяло това би трябвало да има повече тежест, но моите деца нямат предимство, при положение, че и родителите ми, и ние с мъжа ми сме живяли цял живот в София, тука сме раждани и на всичкото отгоре от 30г живеем в Младост и палащаме данъци точно на общината, която не приема мойте деца в градина. Така, че айде да си посъбереш малко теорията за злобата и да го дадеш по-спокойно.
А, и още нещо във връзка с т. 2.2.4. - моето дете е с атопичен дерматит и с алергия към белтъка на кравето мляко, ако искаш и снимка ще ти пратя и диагноза и всичко, обаче аз не съм подала документи по т.2.2.4, о каква изненада, висим си на общата опашка и ни връткат на томбола.

Да спомените ти не те лъжат, или по-точно не Ви лъжат,понеже като не се познаваме учтивата приета форма е на Вие, докато се установи дали разговора може да премине на ти. Не съм длъжна да отговарям, но баш, съвсем и таман аз съм тази да на която баща й започна работа. Съветвам ви да не коментирате родителите или близките на хора които не познавате лично, кой, кога, как и при какви обстоятелства е започнал работа в детска градина/ясла, съвсем няма да обяснявам нито да се оправдавам. По повод това дали е редно или не, критерия съществува и в момента така, че не знам дали баш вие сте човека да отсъди конкретната ситуация. И да родени сме и живеем в София от 30 години също, работим и се осигуряваме на пълната заплата и плащаме данъците си на време, имаме детска градина зад блока, но въпреки това детето ходи на частна ясла, така че не смятам за редно да обсъждам това.   

Така да ти кажа - майка ми е начална учителка от 23години, и като цяло това би трябвало да има повече тежест. това е чудесно, но очевидно не е така. Аз не ви занимавам с това какво работи майка или баща ми, така че не виждам в каква връзка се коментират личните ви неща.

За хроничните заболявания дори не смятам да коментирам. Имам дете с вродена аномалия на орган и преди съм го казвала, но не съм го записала в ДЯ.

Извинете ме за поста, позволявам си да го напиша защото има конкретно към мен иронизиране и нападка.

Успех на всички и слънчеви дни с добро настроение желая.

bubcheto15 пожелавам прием в желаната градина, и все пак и вие прочетете отново поста си за да добиете представа за тона си.

# 604
  • Beyond the Frontiers
Monikqe, не съм в течение на ситуацията ви, но явно сте го споменали някъде /за работата/, така че написаното от вас е напълно излишно.
Второ да влезнете в тема, в която масово има неприети деца и да обясните, че са злобни, а в същото време вие да си ползвате предимства - е меко казано странно и злобарско. Злорадствайте си някъде другаде.
Лично аз не виждам защо работещи баби и дядовци в градини дават предимство, това е пълна простотия. За родителите съм ок, но само в съответното заведение.

П.П. и синът ми е с вродена аномалия, ама не съм го използвала. Това в отговор на питането ви, дали бихме използвали предимства.

Последна редакция: пн, 13 май 2013, 19:40 от Galactic Voyager

# 605
  • София
Monikqe, не съм в течение на ситуацията ви, но явно сте го споменали някъде /за работата/, така че написаното от вас е напълно излишно.
Второ да влезнете в тема, в която масово има неприети деца и да обясните , че са злобни, а в същото време вие да си ползвате предимства - е меко казано странно и злобарско. Злорадствайте си някъде другаде.
Лично аз не виждам защо работещи баби и дядовци в градини дават предимство, това е пълна простотия. За родителите съм ок, но само в съответното заведение.

П.П. и синът ми е с вродена аномалия, ама не съм го използвала. Това в отговор на питането ви, дали бихме използвали предимства.
Да, точно във връзка с питането за предимствата написах и аз за хроничното заболяване, понеже и предния път влзането на въпросната дама беше, за да се тюхка, че може да обявят критерия за незаконен и тя няма да може да го ползва, пък баща й тамън започнал работа в градина. И всъщност точно тогава ни занима какво работи баща й, така че не знам защо сега скача срешу това, на всичкото отгоре не знам и защо трябва да съм фрапирана от това че има градина до блока, пък детето ходи на частна ясла. И аз имам градина до блока, и мойто дете ходи на частна ясла. Наистина е адски най-малкото несъобразително да се проявиш с това, че ползваш най-спорния и вече обявен за дискриминационен критерий, точно след като хиляди деца, които нямат и възможност за частна ясла, са останали извън градините. Аз лично ще прекратя тази дискусия от своя страна, защото е проява на лош вкус да се насочва още повече към тези 3 точки.

# 606
  • UK
Моля ви, не се нападайте едни други за подобни неща, всеки гледа да оцелее както може, каквото позволява системата, критерии и т.н. нормално е в подобна ситуация да се възползваме кой както може. Какъвто и измислен критерий да въведат, бих се възползвала, ако това ще улесни нещата поне за моето дете, такива са времената просто, трудни за всички.   Tired

# 607
  • Beyond the Frontiers
Моля ви, не се нападайте едни други за подобни неща, всеки гледа да оцелее както може, каквото позволява системата, критерии и т.н. нормално е в подобна ситуация да се възползваме кой както може. Какъвто и измислен критерий да въведат, бих се възползвала, ако това ще улесни нещата поне за моето дете, такива са времената просто, трудни за всички.   Tired

Да де, ама да влизаш тука и да се хвалиш с това, че и да нападаш другите със "злобни", леееко намаля границите на толерантността.

# 608
  • София
Всеки има глава на раменете си и преценява какво, как и кога да ползва. Просто и преди известно време, госпожата се включи по този въпрос, и сега пак, и то при толкова некласирани деца и родители в безизходица. Кофти е някак, и то за да ни обясни, че сме злобни...

# 609
  • София, Люлин-8
По въпроса с предимствата всеки сам си решава какво да ползва и какво не, в крайна сметка по-важно е собственото му дете отколкото мнението на околните. Но найстина не е редно да се оповестява тук на висок глас пред толкова родители които в момента са на нокти. Naughty
Моето дете също е с ХЗ-неврологично, но и миналата година и тази си е прието по общият ред като всички останали с 8,2 т. и джуркане в масовката Peace
С мъжа ми от известно време обсъждаме въпроса за второ дете, та след много сметки и изчисления прецених, че до края на 2015 г. трябва да съм родила, че като кандидатстваме за ясла 2016 г. да ползваме предимството от каката в градината.  Laughing
Боже докъде ни докараха с тези градини, направо не ми се мисли.  ooooh!
Само дето като гледам какво е дереджето на 2012 набор тази година и ми се реве децата с 8,3 са били гранична група и от тях бяха приети 2, а 5 останаха на опашката, ми то при 10 места само, от които 6 за общата опашка си е направо бесен късмет да те класират. Та май пак ще процедираме като сега първо в СДЯ и на другата година наново за да го местиме  Tired

Последна редакция: вт, 14 май 2013, 05:41 от romanol

# 610
  • София
Познавам двойка, в която бащата не призна детето като се роди, за да ползват критерия самотна майка, след като приеха детето и го записаха си го призна...Така че верно ни докараха до доста кофти дередже, аз изпуснах предимството на голямата, че тръгва на у-ще, та за втори път се пека и се връткам в ада Twisted Evil А междувременно се пека на същия огън и за прием в първи клас, че там положението не е никак по-розово Tired

# 611
  • Beyond the Frontiers
romanol, реших се на второ дете, едва след като приеха баткото в градина. Това беше решаващо, защото частната изяждаше една заплата Sad Така че, за съжаление тези сметки не са излишни.

bubcheto15, същата история - догодина борба за първи клас и за място в детската градина - ужас.

# 612
Познавам двойка, в която бащата не призна детето като се роди, за да ползват критерия самотна майка, след като приеха детето и го записаха си го призна...Така че верно ни докараха до доста кофти дередже, аз изпуснах предимството на голямата, че тръгва на у-ще, та за втори път се пека и се връткам в ада Twisted Evil А междувременно се пека на същия огън и за прием в първи клас, че там положението не е никак по-розово Tired
Ей това смятах, че е само градска легенда, а то вярно било  Tired

# 613
  • София и там където не се пуши
Познавам двойка, в която бащата не призна детето като се роди, за да ползват критерия самотна майка,

Да това изигра лош номер на моя далечна позната. Бащата загина в катастрофа, та нито наследство, нито пенсия, нищо.

# 614
Доколкото знам, щом детето навърши 1 г., вече не може да се припознае, а се осиновява в съда...

Общи условия

Активация на акаунт