СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 615
  • СОФИЯ
Доколкото знам, щом детето навърши 1 г., вече не може да се припознае, а се осиновява в съда...
СК
Припознаване

Чл. 64. (1) Всеки родител може да припознае своето дете. Могат да бъдат припознати и заченати деца, както и починали деца, които са оставили низходящи.

(2) Припознаване може да извърши и родител, навършил шестнадесет години.

не е осиновяване
Иск за установяване на произход от бащата

Чл. 69. Произходът от бащата може да се установи с иск, предявен от майката - в тригодишен срок от раждането на детето или от детето до три години от навършване на пълнолетието. Когато искът е предявен от детето, призовава се и майката.

# 616
  • Куциндрел
Доколкото знам, щом детето навърши 1 г., вече не може да се припознае, а се осиновява в съда...
Не е така, докато навърши пълнолетие може да се припознае. Щом майката каже - това е бащата, а бащата е съгласен, то се припознава.

# 617
  • София
Извинявайте, че и аз влизам с един въпрос малко встрани от темата, но някой има ли информация дали мин. година на първото голямо класиране социалните критерии са били така да се каже "оценявани" със същите точки както тази кампания? Мисля, че самите критерии не са променяни, но ми е интересно дали и мин. година по 2 т. са се давали само на многодетните сем-ва и близнаците, а другите масово са по 3т. (изключвам сираците с 6т.) ?
Благодаря предварително за всякакви насоки по темата.
Точките за различните критерии не са се променяли.
Благодаря много.  Hug

# 618
  • sofia
Наистина при набор 2012 са зле нещата...Граничните групи са с деца от по 8.2 точки и нагоре. Ние сме с 8.1, надявам се да изпадне от някъде свободно място за второ класиране. За сега в цяла София за набор 2012 има за второ класиране 9 места.
Не съм се и надявала на друго; със сигурност половината от записаните бебета, няма да тръгнат септември. Познавам поне две майки от квартала, които твърдят, че ще си гледат колкото се може по-дълго децата. А бяха в системата и ги приеха на първо класиране. Едната дори е с близнаци...Много тъпо се изяждат така места.
Та, другите набори имат много по-голям шанс на второ класиране от най-малките...  Tired

# 619
  • София
Имам следния въпрос:ако едно детенце е прието на първо класиране,но по определени причини родителите решат да не го записват, трябва ли да се отиде на място в съответната детска градина и да се попълват някакви документи, с които родителите заявяват отказа си от мястото или просто след съответния срок за записване мястото не се заема и се оставя като свободно за следващото класиране?

Благодаря ви
Ако не отидете да заявите, че няма да се записвате, за следващото класиране ще ви отпаднат 3-те точки, ако сте приети по първо желание. Затова е най-добре да го направите.  Peace

# 620
Хайде и ние се записахме вчера за първа група УСПЕШНО Grinning Дано свикнат с новата градина и новите деца,персонал и т.н. Rolling Eyes Упех на всички.

# 621
  • София
Наистина при набор 2012 са зле нещата...Граничните групи са с деца от по 8.2 точки и нагоре. Ние сме с 8.1, надявам се да изпадне от някъде свободно място за второ класиране. За сега в цяла София за набор 2012 има за второ класиране 9 места.
Не съм се и надявала на друго; със сигурност половината от записаните бебета, няма да тръгнат септември. Познавам поне две майки от квартала, които твърдят, че ще си гледат колкото се може по-дълго децата. А бяха в системата и ги приеха на първо класиране. Едната дори е с близнаци...Много тъпо се изяждат така места.
Та, другите набори имат много по-голям шанс на второ класиране от най-малките...  Tired

'щото за набор 2011 са много добре. И на мен миналата година ми се виждаше, че за нашия набор много зле, ама за предишния супер. Ето сега съм в такова положение и пак не виждам розовото  Hug

# 622
Дами, относно моя казус , че в системата излизам -по майчинство се оказа, че има още 3 такива случая, въпреки , че само моя и на още едно дете е обявен! Създаде се прецедент! Един от бащите юрист им е обещал съд!

# 623
  • Куциндрел
Дами, относно моя казус , че в системата излизам -по майчинство се оказа, че има още 3 такива случая, въпреки , че само моя и на още едно дете е обявен! Създаде се прецедент! Един от бащите юрист им е обещал съд!
Ох, дано да нямате повече спънки с това. Praynig
Защото ти можеш да почнеш работа и 1-2 дена преди записването и тогава вече ще се водиш на трудов договор, а в системата ще излизаш като по майчинство. Crazy

# 624
А ти в момента всъщност си на работа така ли?

# 625
  • София
Хъмм, явно отново  нещо СО са омазали... То верно че на всеки може да се случи, ама когато това е на гърба на децата ...

Имам следния въпрос:ако едно детенце е прието на първо класиране,но по определени причини родителите решат да не го записват, трябва ли да се отиде на място в съответната детска градина и да се попълват някакви документи, с които родителите заявяват отказа си от мястото или просто след съответния срок за записване мястото не се заема и се оставя като свободно за следващото класиране?

Благодаря ви
Ако не отидете да заявите, че няма да се записвате, за следващото класиране ще ви отпаднат 3-те точки, ако сте приети по първо желание. Затова е най-добре да го направите.  Peace
Ако решат да не се записват, нека да се направи отказ на място. Ако системата автоматично елиминира детето, то за следващото класиране детето ще ползва 2т. за 1-во желание (това в протокол 42)

# 626
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ако има разлика в данните на родителските профили (неактуализирани данни), които обаче не водят до промяна в точките, например за студентка, майчинство и трудов договор точките са еднакви, има ли възможност все пак да се извърши записване?

# 627
  • Куциндрел
Ако има разлика в данните на родителските профили (неактуализирани данни), които обаче не водят до промяна в точките, например за студентка, майчинство и трудов договор точките са еднакви, има ли възможност все пак да се извърши записване?
Явно зависи от записващите на място в ДЗ. Аз излизах в отпуск по майчинство, но занесох бележка, че съм на трудов договор и нямах проблеми със записването.
Пак казвам, че родителят може да започне работа и 2 дена преди запсиването, не класирането и тогава ще се води на трудов договор, а в системата няма да има промяна, даже и да смениш статуса си, пробвах го да видя. Peace Вся пак никой никого не лъже с точки и предимства, при това положние.

# 628
  • София
Според -зависи е как ще се гледат документите.
Една колежка беше забравила за смени майчинство с трудов договор. Тя си е в същата фирма, не е имало промяна. Записаха детето предната седмица, не са имали проблем.
Но mama merita е била така - в с-мата излизало, че е в майчиство, тя реално е на тр. договор, дир-ката е отказала записване.

# 629
Никой никого не лъже , но се създава вратичка за корупционна практика. Освен това, забележете , че при промяна системата не те пита -да запише или не . Ако пропуснеш дребничкото поле ЗАПИШИ, все едно нищо не си направил.

Общи условия

Активация на акаунт