СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 540
В момента не е баш томбола Simple Smile Защото тези с многото точки не участват в томболата. Но иначе си е точно така, средностатистическото семейство няма шанс да прати детето си на детска градина.

# 541
В момента не е баш томбола Simple Smile Защото тези с многото точки не участват в томболата. Но иначе си е точно така, средностатистическото семейство няма шанс да прати детето си на детска градина.

Мислех, че нещо аз бъркам, но явно изводите ми са точни, което ме кара да се чувствам тъпо и да смятам и пресмятам дали нямаше да е по- добре да родя тая година-хахаххахахахаахха-белким шанса ми е по-голям:-)

# 542
  • София и там където не се пуши
Междудругото, едни мои познати като не успяха с детските градини и отидоха в близката провинция и периодично пътуват до работата, иначе си работят по интернет. Децата, щастливи и доволни на чист въздух и приети веднага в детска градина.

# 543
  • София
Определено щеше да има по-голям шанс, аз изтеглих късата клечка - родих в първата и в последната година от бейби бума Mr. Green

# 544
Определено щеше да има по-голям шанс, аз изтеглих късата клечка - родих в първата и в последната година от бейби бума Mr. Green
То няма толкова бейби бум, колкото миграция в големите градове.

# 545
  • СОФИЯ
Според официалните данни миграцията е незначителна на фона на огромния недостиг.

# 546
  • София
Абе 2006-2011 има доста повече бебета отколкото преди 2006та и миналата година, но всъщност то това беше хубаво, ама не можаха да го оценят Simple Smile

# 547
Междудругото, едни мои познати като не успяха с детските градини и отидоха в близката провинция и периодично пътуват до работата, иначе си работят по интернет. Децата, щастливи и доволни на чист въздух и приети веднага в детска градина.

Ооо и аз се замислям вече:-)

# 548
Здравейте, след дълго отлагане и чакане, и на нас ни дойде до главата да тръгнем по трънливият път на кандидатстването за ясла! Търсих доста, но не успях да намеря и моля вас за разяснения, ако е удобно. Въпросът ми е мога ли сега да подам документи и да се надяваме на минимален шанс за прием през 2013/2014 или съм безвъзвратно закъсняла и трябва да чакам февруари 2014г, за да подавам за 2014/2015? Благодаря предварително.

# 549
  • Куциндрел
Здравейте, след дълго отлагане и чакане, и на нас ни дойде до главата да тръгнем по трънливият път на кандидатстването за ясла! Търсих доста, но не успях да намеря и моля вас за разяснения, ако е удобно. Въпросът ми е мога ли сега да подам документи и да се надяваме на минимален шанс за прием през 2013/2014 или съм безвъзвратно закъсняла и трябва да чакам февруари 2014г, за да подавам за 2014/2015? Благодаря предварително.
Регистрирай се в сайта за кандидастване бързо, за да не изтървеш текущите класирания, които скоро ще започнат да текат. Peace

# 550
Според официалните данни миграцията е незначителна на фона на огромния недостиг.

Може би е така, ама на всички съседи и приятели, които дойдоха скоро и през студентските години, децата са им детска, другите които са си местни от край време не са или са в детски извън София и например едните за точка пътуват до Кремиковци от време на време, а другите вътре са в циганска детска градина. Ааа имаме и едни деца, които са с баба в детска градина и от край време е там жената, не е отишла заради превилегия. Нормално влязъл няма от кореняците, които са били в тези детски градини преди години, та дори и бабите. 

# 551
  • СОФИЯ

Може би е така, ама на всички съседи и приятели, които дойдоха скоро и през студентските години, децата са им детска, другите които са си местни от край време не са или са в детски извън София и например едните за точка пътуват до Кремиковци от време на време, а другите вътре са в циганска детска градина. Ааа имаме и едни деца, които са с баба в детска градина и от край време е там жената, не е отишла заради превилегия. Нормално влязъл няма от кореняците, които са били в тези детски градини преди години, та дори и бабите. 
По отношение на миграцията не е "може би". Ели Х извади данните в една от старите теми. Провокирани бяхме да проверим заради твърденията/оправданията на СО, че едва ли не СФ отглежда децата на Перник и близките градове. Картинката се оказа съвсем различна. Проблемът е, че изобщо не планират спрямо раждаемостта. 1000 пъти натъртихме, ама...През една година се раждат Х деца в СФ и е ясно, че след 2,3 г. тези деца тр да ходят на детска градина. Миграцията към СФ и от България към чужбина не влияе. Да не забравяме, че на първо класиране извън ДЗ останаха 14 057 деца, а класираните са малко над 8 000. Съотношението е потресаващо.

# 552
  • UK
Учудвам се как някои си мислят, че трябва автоматично да получат повече права от други ей така по рождение само. И аз имам съседка, която бълва змии и гущери, че цял живот живяла на тази улица и ходила на градина в същото одз, но за детето и нямало място, а за моето, провинционалистчето, имало място само защото татко му работи в района и имаме повече точки. Сигурно трябва да се помисли за допълнителен критерий, ако мама/тате са посещавали същото заведение да се вземат допълнителни точки.
Щях да я питам тази съседка, ако не живееше на 40 години още при мама, къде ли щеше да ходи детето и на градина, в коя провинция при родителите на мъжа и. 

# 553
То и това с района малко фалшива работа. На една пресечка не е район, а ако е 2 км е район.

dejie в нашия случай не са при мама и тате, отделно са си, но са пак в същия квартал.

Дано да остане поне за доста училища точките, ако родител е учил там.

# 554
dejie, ние сме в апартамента, в който мъжа ми е израстнал и сме сами-майка му и баща му си имат друг! Мъжа ми не е ходил на ясла-баба му го е гледала. Така, че тва с точките за посещаемост от родител в нашия случай не върши работа-но виж примерно "жителство" в квартала 30 години да е + 2 т и сме вътре-хахахахахахахаххахах

Общи условия

Активация на акаунт