СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Аз например също имам казус, пуснала съм запитване в системата вчера в 13ч, но още никой не ми е отговорил. Интересно ако не ми отговорят и ми класират детето, после ако ми откажат запсиване аз кого по-напред да убия...

# 631
  • Куциндрел
Никой никого не лъже , но се създава вратичка за корупционна практика. Освен това, забележете , че при промяна системата не те пита -да запише или не . Ако пропуснеш дребничкото поле ЗАПИШИ, все едно нищо не си направил.
Ама и да запишеш няма промяна. Аз пробвах - смених си статуса на работеща, записах, след това пуснах за принтиране заявлението за записване и пак излизам като по отпуск по майчинство.  Crazy

# 632
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ето това намерих в системата:

"Ако се установи, че родителят /настойникът/ е използвал критерии, които са дали предимство на детето и не представи съответния документ, получава отказ за записване и може да кандидатства отново по общия ред.Всички документи трябва да имат указаното съдържание. В противен случай записването ще бъде отказано."

В случая обаче става дума да заявиш критерии, които ти носят точки и ти не можеш да ги докажеш. Ако обаче информацията в профила се различава от моментната в деня на записването, но точките не се променят, тогава?

Променените данни в родителския профил ще се актуализират за следващото класиране, но не и за минали.

# 633
Никой никого не лъже , но се създава вратичка за корупционна практика. Освен това, забележете , че при промяна системата не те пита -да запише или не . Ако пропуснеш дребничкото поле ЗАПИШИ, все едно нищо не си направил.
Ама и да запишеш няма промяна. Аз пробвах - смених си статуса на работеща, записах, след това пуснах за принтиране заявлението за записване и пак излизам като по отпуск по майчинство.  Crazy
Ако сега е направена промяната , а заявлението е от миналото класиране няма как да излезе.

# 634
  • София
Ми аз например си смених трудовия договр при работодателя ми от системата на трудов договор по член 114, пак си е трудов, пак се осигурявам, но е по друг член, освен това си имам и стандартен трудов договов при друг работодател, като този по член 114 при стария работодател ми се води втори трудов договор. Стандартния ми договор обаче е със срок на изпитване 6 месец, не съм в предизвестие и е постоянен, но съм в изпитателен срок, ама аз не съм баш сигурна сега кой работодател да оставя и кой договор. Питах ги - мълчат като партизани.

# 635
Дами, ако сега (преди началото на второто класиране) направя промяна в адресната си регистрация, ще ми се зачете ли промяната за второто класиране?

# 636
  • Куциндрел
Ако сега е направена промяната , а заявлението е от миналото класиране няма как да излезе.
Така е, но точно за тези 2 критерия - работещ или в отпуск по майчинство би трябвало да е на момента промяната, защото, пак казвам, може и 2 дена преди записването да си почнал работа и няма как да ти издаде работодателя бележка, че си в отпуск по майчинство.
При мен гледаха на бележката от кога се водя на работа във фирмата и датата на издаване на бележката. Искаха да видят, че имам минимум 6 месеца работен стаж в тази фирма и че бележката е издадена в периода на записването.
То би трябвало и тези 2 критерия да са на едно, за да няма такива простотии като при теб.

# 637
  • София
Така е, но точно за тези 2 критерия - работещ или в отпуск по майчинство би трябвало да е на момента промяната, защото, пак казвам, може и 2 дена преди записването да си почнал работа и няма как да ти издаде работодателя бележка, че си в отпуск по майчинство.
При мен гледаха на бележката от кога се водя на работа във фирмата и датата на издаване на бележката. Искаха да видят, че имам минимум 6 месеца работен стаж в тази фирма и че бележката е издадена в периода на записването.
То би трябвало и тези 2 критерия да са на едно, за да няма такива простотии като при теб.

Че какво значение има отколко вр. си точно в тази фирма?!  newsm78 Този срок е за "учителския" критерий и за самоосигуряващите се... В това да се иска към датите на кандидатстване и записване данните да са еднакви има логика, за да се избегнат злоупотреби, макар че на теория може да има и реално засегнати, ама някои директорки явно се "презастраховат"  ooooh!

# 638
Здравейте,
Искам да ви попитам следното нещо.При положение, че бащата на детето е семестриално завършил редовен студент в УНСС и му предстои дипломиране след датата на класирането(юли или септември), възможно ли е при евентуално приемането на детето на 2ро класиране, директорката да откаже да го запише.Попитахме в системата и отговора беше следния:
Здравейте. Интересува ме при положение, че бащата на детето е завършил семестриално редовен студент в УНСС и му предстои дипломиране след Юли, детето има ли някакво предимство при кандидатстване за ясла в район Студентски? И освен това приема ли се за редовен студент семестриално завършил но не дипломиран такъв?

Нашият отговор:
В секция "Ръководство" на сайта на ИСОДЗ, е публикувано Ръководство за родители, там можете да прочетете тази информация. В табличен вид за всеки критерий  е разяснено как може да бъде заявен, кога може да бъде заявен и какъв документ се представя за записване на класираното дете.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

Прочетох ръководството , но намирам отговор.
Благодаря предварително

# 639
  • Куциндрел

Че какво значение има отколко вр. си точно в тази фирма?!  newsm78 Този срок е за "учителския" критерий и за самоосигуряващите се... В това да се иска към датите на кандидатстване и записване данните да са еднакви има логика, за да се избегнат злоупотреби, макар че на теория може да има и реално засегнати, ама някои директорки явно се "презастраховат"  ooooh!
Ами така ми казаха от яслата, защото лелката не беше видяла изх номер на трудовия договор от коя дата е, та директорката й го показа къде е в Уверението. Каза - искаме дата на започване на работата ви, за да видим, че имате 6 месеца тръдов стаж в тази фирма. Знам ли ги, не ми направи впечетление, защото не са ми отказвали записване.

# 640
  • София
Здравейте,
Искам да ви попитам следното нещо.При положение, че бащата на детето е семестриално завършил редовен студент в УНСС и му предстои дипломиране след датата на класирането(юли или септември), възможно ли е при евентуално приемането на детето на 2ро класиране, директорката да откаже да го запише.
eli4ka21, доколкото помня, студентските права се пазят до дипломирането. Т.е. би трявбало УНСС да издаде служебна бележка, че лицето ХХХ е редовен студент по спецалност УУУ с фак. номер ZZZ.
Питайте в канделарията там дали ще издадат такава бележка. И ако ви издадт, не би трябвало да откажат записване.

# 641
Много странно е това изискване за 6 мес. стаж във фирмата. Не го пише никъде в изискванията.  newsm78

# 642
  • София
Здравейте,може и да е обсъждан този въпрос но с риск някой да ме "надъвче",много ми важно да знам ако сега запиша детето си имам ли възможност да участвам в следващи класирания и АКО по някакво чудо  секласираме отново имам ли право да отпиша детето и да го запиша в друга ОДЗ? Embarassed

# 643
  • Куциндрел
Много странно е това изискване за 6 мес. стаж във фирмата. Не го пише никъде в изискванията.  newsm78
Мен ме записва една от другарките, а директорката само мина, за да види документите, тъкмо на време, че тази другарка започна с - вие си носите заявлението, нашия бюджет е органичен, не виждам датите на уверението от работодателя... Директорката я смъмри, изпринриа ми заявлението, каза й да гледа много добре в докуентите и замина.
Твърдението за 6-те месеца беше не на директорката, а на другарката. Може и да се е объркала.

# 644
  • София и там където не се пуши
и АКО по някакво чудо  секласираме отново имам ли право да отпиша детето и да го запиша в друга ОДЗ? Embarassed

Да, естествено.

Общи условия

Активация на акаунт