СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 690
Досега бяха 22 в гранична група(8.2) борещи се евентуално за 2 места на второ класиране! Минимален шанс, но все пак съществуващ. Обаче днес какво да видя- най-отпред се изтипосали неприетите по социални критерии със точки 10+ и надеждата ми умря!
Излиза, че на първо класиране тези по соц. критерии участват 2 пъти в опашката-веднъж с 10+ точки и веднъж с 8.2. Добре де, това го преглъщам, АМА КАК ТАКА да му се невиди сега изскочиха в общата опашка с точки 10+????????
Така, ако съм разбрала това си е чиста дискриминация!!!!Нищо лично към родителите на тези дечица-но много привилегии много нещо!!!! Трябва да избират или на общата опашка или по социални критерии! Ами не е честно да имат 2 варианта на 1во класиране, че после на второ отиват в общата опашка с големите точки!!!!!!
Някой който е по в час да ме светне правилно ли съм разбрала??
Да така е , децата от социалните критерий се смесват с общата опашка на 2ро класиране и факт е , че наште деца по общите критерий нямат шанс .

Все се надявах да не съм разбрала!!!!!!!!!!!!!!
Ето това е най-нечестно!!!!!

# 691

Да така е , децата от социалните критерий се смесват с общата опашка на 2ро класиране и факт е , че наште деца по общите критерий нямат шанс .
[/quote]

[/quote]

В градина, която писах  на 1 място имаше отпуснати места доколкото си спомням за 10 деца по социален критерии. Заеха се 4, останалите бяха пуснати в обикновената опашка. Обикновено повторното кандидастване е свързано с някакъв проблем при първото записване, затова се появяват  деца с много точки на опашката за второ-те всъщност кандидастват за техните си преди това спечелени места, а не че някой е благоволил да отпусне повече места.   Има разбира се и родители ,които се сдобиват с точки по-късно или просто си променят мнението. Е това не го разбирам, но е факт.

# 692
  • София
Ами просто преди време ни даде една молба да попълним и ни каза , че сега всичко и е пълно , но ако се освободи място с този номер може да ни вземе , та сега гледам ,че има 2 свободни места и се чудя да отида ли на място и да питам , ние имаме шанс за прием , но преди нас има точно 2 деца от социалните с повече точки от нас .
Или не разбирам добре, или има нередност. Не следва да е възможно да се преместите с молба на място. В РГ сме разглеждали доста тежки случаи за преместване, напр. баща насилник с ограничителна заповед по ЗЗДН, майката сменя квартала и моли за смяна на ДЗ. Не става с молба в ДЗ.
Може и ние нещо да не сме разбрали , но ще проверим на място . За това питам тук дали това е възможно или по скоро не .

# 693
mama merita това не го разбрах:"кандидастват за техните си преди това спечелени места"-няма "техни" места, като не са записали
Те да кандидатстват, ама не в общата опашка, с точките от социалната!!!!

# 694
mama merita това не го разбрах:"кандидастват за техните си преди това спечелени места"-няма "техни" места, като не са записали
То и аз не съм съгласна градините да не признават някои ДК , но е факт. Ако ги признаваха щях пак да съм с много точки, дори без социалните. Просто местата са малко и напрежението за крайния резултат зверско. Днес разбрах как тихомълком една градина ,която не е обявила в системата свободни бройки е запълнила една група с набор 2010.

# 695
То и аз не съм съгласна градините да не признават някои ДК , но е факт. Ако ги признаваха щях пак да съм с много точки, дори без социалните. Просто местата са малко и напрежението за крайния резултат зверско. Днес разбрах как тихомълком една градина ,която не е обявила в системата свободни бройки е запълнила една група с набор 2010.

Ами пускай ги по телевизията-това ме уби!!!!

# 696
Прилагам Ви дословния текст написан, явно то директорката и обявен в системата.
 ВАЖНО !
 Драги родители,
За учебната 2013-2014г  от 01.09.2013г ЦДГ № 56 ще приема  само  една  І    група-логопедична за деца с езиково-говорни проблеми  2010г .                                                                                                                                                              

Ами те доста деца не говорят правилно на тази възраст нали!

# 697
Обаче днес какво да видя- най-отпред се изтипосали неприетите по социални критерии със точки 10+ и надеждата ми умря!
Излиза, че на първо класиране тези по соц. критерии участват 2 пъти в опашката-веднъж с 10+ точки и веднъж с 8.2. Добре де, това го преглъщам, АМА КАК ТАКА да му се невиди сега изскочиха в общата опашка с точки 10+????????
Така, ако съм разбрала това си е чиста дискриминация!!!!Нищо лично към родителите на тези дечица-но много привилегии много нещо!!!! Трябва да избират или на общата опашка или по социални критерии! Ами не е честно да имат 2 варианта на 1во класиране, че после на второ отиват в общата опашка с големите точки!!!!!!

Щастливо момиче, аз имам три деца. Ползвам следните привилегии - като многодетна майка, за това, че имам близнаци и за това, че двамата със съпруга ми работим (и съответно се осигуряваме). Ако нямам тези точки, трябва да плащам три такси за частна детска градина на месец. Не е дискриминация. Просто е различно с едно и с три деца. Всъщност, не знам как е при второ класиране, защото нас ни приеха на първо.

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 00:46 от Tsvettta

# 698
  • София
Прилагам Ви дословния текст написан, явно то директорката и обявен в системата.
 ВАЖНО !
 Драги родители,
За учебната 2013-2014г  от 01.09.2013г ЦДГ № 56 ще приема  само  една  І    група-логопедична за деца с езиково-говорни проблеми  2010г .                                                                                                                                                              

Ами те доста деца не говорят правилно на тази възраст нали!

mama merita, тази ДГ си е логопедична открай вр., последните гг. пускат и обикновени гр.-и  Peace Да, много деца имат говорни проблеми на тази възраст (моята дъщеря още чисти звук "р", а е първи кл.), само че те не се считат за наистина проблемни. Става дума за наистина сериозни случаи (звук "р" напр. е нормално да не може да се произнесе до 7-годишна възраст). Възможно е и тук да има злоупотреби (в интерес на истината не съм чула, а ДГ ни е от кварталните), но мн. родители не желаят да си пускат децата при такива със СОП (защото мн. често истинските говорни проблеми в градинска възраст не са изолирани от др. проблеми в развитието). Друг е въпросът дали това е най-доброто за самите деца със смущения в говора (в ДГ, където беше каката, напр. приемаха деца с увреден слух - имаха си и апаратчета, като за целта бяха осигурени съответните усл.-ия; градината си беше обикновена, а тези дечица бяха по 1-2 в гр.).

# 699
Не знам какво да кажа.... Няма никакво желание от страна на СО да се елиминират порочните практики и си затварят очите за ОЧЕИЗВАДНИ неща. Следя камара градини и ясли в София, както повечето от вас. Е 69 СДЯ вчера имаше 1 или 2 свободни места за следващо класиране (не съм сигурна в точната бройка, но със сигурност имаше, защото смятах шанса на моето дете). Тази сутрин места няма. За сметка на това има 8 деца приети по т.2.2.4.  #Cussing out
А ако ви кажа, че сутринта като водих дъщеря си на градина, говорих с лелята в групата и се оплаках, че сина ми няма да го приемат за ясла, тя ми обясни че миналата година вече бившата директорка била приела, точно преди да я пенсионират срещу скромната сума от 4 000 лв, около 10 деца. Затова тази година приемат малко дечица. А лично аз писах срещу въпросната директорка, съвсем официални оплаквания за нерегламентиран прием, с доказателства и всичко. И ми се отговори, че ще се направи проверка. След месец вместо да бъде уволнена, въпросната директорка беше сменена (пенсионирана). Няма да се оправим, мили хора. Все по-безсилна се чувствам в тази държава, въпреки че при всяка възможност се опитвам да имам активна гражданска позиция...

# 700
Досега бяха 22 в гранична група(8.2) борещи се евентуално за 2 места на второ класиране! Минимален шанс, но все пак съществуващ. Обаче днес какво да видя- най-отпред се изтипосали неприетите по социални критерии със точки 10+ и надеждата ми умря!

Аз дори си мисля тези по социални да вземат да се запишат предварително, без каквото и да е класиране, където си решат и после да се борим за каквото остане. Така някак си поне илюзиите ще са по-малко...
На първо класиране имахме и ние някакъв шанс, но уви, получи по-голям номер на жребия и не се класирахме. Надявах се на второ, но ето - в последните дни се появиха деца с повече точки, включително и с 10+ и ние нямаме шанс.

# 701
  • София
Санич, Ели, дали да не поискаме проверка и от името на СНБМ, все пак потърпевш родител е достатъчно активен?

Не знам какво да кажа.... Няма никакво желание от страна на СО да се елиминират порочните практики и си затварят очите за ОЧЕИЗВАДНИ неща. Следя камара градини и ясли в София, както повечето от вас. Е 69 СДЯ вчера имаше 1 или 2 свободни места за следващо класиране (не съм сигурна в точната бройка, но със сигурност имаше, защото смятах шанса на моето дете). Тази сутрин места няма. За сметка на това има 8 деца приети по т.2.2.4.  #Cussing out
А ако ви кажа, че сутринта като водих дъщеря си на градина, говорих с лелята в групата и се оплаках, че сина ми няма да го приемат за ясла, тя ми обясни че миналата година вече бившата директорка била приела, точно преди да я пенсионират срещу скромната сума от 4 000 лв, около 10 деца. Затова тази година приемат малко дечица. А лично аз писах срещу въпросната директорка, съвсем официални оплаквания за нерегламентиран прием, с доказателства и всичко. И ми се отговори, че ще се направи проверка. След месец вместо да бъде уволнена, въпросната директорка беше сменена (пенсионирана). Няма да се оправим, мили хора. Все по-безсилна се чувствам в тази държава, въпреки че при всяка възможност се опитвам да имам активна гражданска позиция...

tigywigy, понеже не успявам да следя всички постове в темата, ако до следващата седмица не сме писали нищо по въпроса, драсни ми едно ЛС да ми напомниш, плс  Praynig

# 702
Предполагам по въпроса за 69 СДЯ? Ще пиша непременно. Сега чакам да видя какво ще се случи с все още незаписалите се деца, защото има и такива към момента.

# 703
  • София
Последно не разбрах, при положение, че съм почнала работа преди 5 дена, това значи ли, че няма да ми приемат точката при сегашното класиране, преди това получавах обезщетение от БТ?
Обезщетение от БТ не дава точка  Peace
Но това, че сте почнали вече работа е добре. Щом сте на трудов договор, трябва да ви се признае точката за работещ родител. При записване трябва да представите служебна бележка от работодателя.
За трудов договор няма исикване за срок. Иска се тр. договор да е с дата преди класирането.
За осигуряващите искат 6м назад.
Друг е въпросът, че една дир-ка била броила месеци при тр. договор... Което не е много правилно май към момента.

# 704
  • София
Sajalqvam za latinicata , da i az vidqh v4era ima6e 1,2 svobodni mesta v 69 qsla .

Общи условия

Активация на акаунт