СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 855
Момичета,да знаете какви са условията в 63 ОДЗ Слънце в район Сердика?

# 856
Най-вероятно е обсъждано вече, но кога в крайна сметка ще видим реално останалите свободни места? След 17 часа ли?

Питах точно това преди час, още не са ми отговорили от системата. Ако отговорят, ще сложа отговора им тук.

Супер, дано отговорят  Peace

Ето отговора:
"Уважаеми господин/госпожо,

На 17.05.2013г. получихме запитване със следното съдържание:
Здравейте,
до 17 или до 18 часа днес директорите на детските заведения трябва да са отразили в системата записаните деца? Ако е до 18 часа отразяването и системата бъде заключена също в 18, тогава как можем да видим останалите свободни места и съответно да се ориентираме в подреждането на желанията за второ класиране?

Нашият отговор:
За второ и следващите класирания не се обявяват свободни места. Системата класира децата автоматично."

Просто нямам думи....

# 857
 newsm03 в правилника друго пише!ОНЕМЯХ

Следва затъмнение,нали гледахте прогнозите!

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 12:48 от !lina

# 858
  • София
Този отговор го дадаоха вече милион пъти, само дето не обясняват защо тогава и към момента в календара им стоят дати за обявяване на свободни места и преди второ, и преди трето класиране Tired

# 859
Момичета, пожелавам успех на всички, които имат дори и минимален шанс  Hug
А за отговора  Shocked Нямам думи!

# 860
  • София
Най-вероятно е обсъждано вече, но кога в крайна сметка ще видим реално останалите свободни места? След 17 часа ли?

Питах точно това преди час, още не са ми отговорили от системата. Ако отговорят, ще сложа отговора им тук.

Супер, дано отговорят  Peace

Ето отговора:
"Уважаеми господин/госпожо,

На 17.05.2013г. получихме запитване със следното съдържание:
Здравейте,
до 17 или до 18 часа днес директорите на детските заведения трябва да са отразили в системата записаните деца? Ако е до 18 часа отразяването и системата бъде заключена също в 18, тогава как можем да видим останалите свободни места и съответно да се ориентираме в подреждането на желанията за второ класиране?

Нашият отговор:
За второ и следващите класирания не се обявяват свободни места. Системата класира децата автоматично."

Просто нямам думи....

Как не ги е срам  #Cussing out

# 861
  • София
Bubcheto, никой не се отнася с ирония към децата с ХЗ или пък с каквито и да било заболявания! Аз умирам, когато моята хване хрема или се удари, така че прагът ми на търпимост към детски страдания е несъществуващ!
Изразът "атопичен дерматит в пликче" се отнася само до симулантите родители.
Драмата, както писах и преди, е, че дечица с реални проблеми не успяват да се доредят до ДЗ по тази прословута точка 2.2.4. и чакат на общата опашка, въпреки привилегията, която им признават правилата за прием. Навярно има и приети деца, чиито родители не симулират болест, но бройката бих се обзаложила е нищожна. Това е не вратичка, а широко отворена порта за корупция. Недопустимо е да се признават всякакви документи, издадени от кой ли не. Единственото, което трябва да важи, е ЕР на ДЕЛК. Иначе съм твърдо за тези деца да бъдат приемани, без да чакат!  Peace

# 862
  • София
А веднага ли се отразява в системата, когато детето Х бъде записано от директорката или тя може да въведе въпросното и децата У и Z на куп в 6 без малко, примерно?

# 863
  • София
А веднага ли се отразява в системата, когато детето Х бъде записано от директорката или тя може да въведе въпросното и децата У и Z на куп в 6 без малко, примерно?

За да се види в системата, дир-ката или който там е упълномощен, тр. да отбележи в системата, че детето е записано. И след като се въведе това инфо, в системата ще излезе, че има записано дете.

И да, възможен е сценария дир-ката да събира докс и примерно в края на деня да влезе в системата и да отбележи всичките записани за дена. Вече като точно процедират самите дир-ки - никой не може да каже ...
Май при повечето момичета тук веднага пред самия родител са отбелязвали записването.

Този отговор го дадаоха вече милион пъти, само дето не обясняват защо тогава и към момента в календара им стоят дати за обявяване на свободни места и преди второ, и преди трето класиране Tired
Бубче, както и предположих, това се отнася за ей тия съобщения, които в повечето случаи са за 1-2 места в няколко градини и които се пускат в понеделник и то само по искане на дир-ката. Т.е. дир-ките решават, че все пак могат да сложат още едно-две деца в групата и се пуска съобщение за това в системата.

ПС. Пак да се редакрирам, че пусто не мога да сметна...
Tani4ka_04 - ако малката е 2010, засега при нас в 61-во има едни незаписани 6 деца. Има доста голяма вероятност да остане някое и друго незаето място.

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 13:36 от v_spasova

# 864
Успех и от мен на всички днес/утре!  Peace

Чета, чета темата и доколкото разбирам не е особено редно да има записани деца по 2.2.4. при набор 2011 в СДЯ, нали така? Яслата, която дебнем, е отразила 6 такива  Rolling Eyes

По въпроса за отбелязването - в сряда от 20 незаписани останаха 4 за по-малко от час. Явно са били събирани, то физически не е възможно 15-16 родители да се извървят и запишат за такъв кратък период от време.

# 865
  • София
Може да ги въведе в 17.59 ако поиска.
Честно казано, т.2.2.4 би трябвало да се отнася за много по-различни ХЗ от атопичния дерматит или хроничен ринит, това би трябвало да е точка за прием на деца с диабет или епилепсия не дай Боже. Деца, за които би трябвало действително да се събере реална комисия и да се произнесе до колко тези деца биха могли да е адаптират и до колко за тях е безопасно да бъдат в тази градина. Този начин на прием би трябвало да е рестриктивен, а не алтернативен - т.е. трябва да отсяват действително болни деца, за които е безопасно да бъдат в детски заведения от такива, за които има реален риск при липса на конкретни грижи. Но... Само би трябвало, така както само би трябвало тя да се прилага само от 3г нагоре.
Както по-напред писах, не смятам, че мойто дете има болест, която се включва в този критерий и затова не кандидатсвам по него.
 v_spasova , мерси за инфото, това значи ли, че се очаква още едно уплътняване на групите преди третото класиране?

# 866
На мен пък не ми е ясно защо има графа "свободни места",след като никой не е длъжен да я попълва?
http://www.burgasnews.com/relaks/relaks/72872-bili-sme-idioti-za-izvanzemnite
Май верно сме си идиоти!

# 867
  • София
bubcheto15, те винаги поддръжат надеждата с местата. Ако разгледаш и по-старите новини в секцията - всеки понеделник за текущите класирания се пускат някакви местенца. По някога повече, понякога само по 1-2 за цяла Сф.
Гадното е, че може да ги проспиш тези съобщение и да не видиш примерно, че в градината ви по 2-ро желание са пуснали 2-3 места и да е преместиш нея напред.

Случва се и да се пусне цяла група - ето сега има група за 20909-ти набор в Красно село.

Т.е. най-вероятно ще има пак някакво уплътнение и за 3-то класиране понеже преди класиране (основно или текущо пускат по нещичко на изнервените родители...)

# 868
  • София
По въпроса с отразяването- ми на практика то се получава възможност за предвиждане нулева. Реално всички "незаписани" към момента може и да са се записали, свободни места не се обявяват и излиза, че кандидатстваме на сляпо и на принципа "ако го искаш силно, то ще стане!". От де да знам къде има и минимален шанс за средноточковец като мен, след като за свободните места вече има дори опашка от деца с 10+...
Лалам си просто, извинете ме!

# 869
  • Beyond the Frontiers
По въпроса с отразяването- ми на практика то се получава възможност за предвиждане нулева. Реално всички "незаписани" към момента може и да са се записали, свободни места не се обявяват и излиза, че кандидатстваме на сляпо и на принципа "ако го искаш силно, то ще стане!". От де да знам къде има и минимален шанс за средноточковец като мен, след като за свободните места вече има дори опашка от деца с 10+...
Лалам си просто, извинете ме!

Няма, какво да се извинявате. Абсолютно сте права Peace

Общи условия

Активация на акаунт