Забравени вещи в луксозен хотел

• 3 786
  • 29
  •   1
Отговори
Здравейте, скоро бяхме в един СПА хотел в който си забравихме козметиката-моята и на мъжа ми. След като разбрах че ги няма в багажа ми, без да се притесня се обадих в хотела и си викам"Те ще ми ги изпратят още утре.Няма да има проблем изобщо". Но за съжаление имаше такъв. Те твърдят че нищо не е имало в стаята а аз съм на 100 процента сигурна, че са биле там и са откраднати от персонала. Много кофти ми стана за начина по който те третират в хотелите. Споделете ако сте имали подобен проблем. Не мисля да оставя така нещата, но незнам какво точно да направя. Изобщо имам ли някакви права? Стойността на нещата е около 500-600 лв.Не ми е приятно да ги прежаля, Mr. Green но здраве да е. По скоро се чувствам прецакана, излъгана, ограбена, нищожна. Как е възможно това? Така и не мога да си представя.

# 1
  • с/у ОколоМръсТното
Забравяли сме си само връзка с ключове и наистина за ден-два ни ги изпратиха.

Много кофти се е получило при вас. Съжалявам...

# 2
  • София
По принцип камериерката,която е чистила стаята, ако е намерила нещата трябва да ги предаде на домакинството на хотела като "Изгубени и намерени" вещи (Lost&Found). В някакъв период от време,определен от хотела, ако собственика не ги потърси - персонала може да се възползва от намереното.
В твоя случай, би трябвало домакинството на хотела да види коя камериерка е чистила стаята и да проверят дали наистина не са намерили нещо.
Ако твърдят категорично, че нищо не е намирано, за съжаление не можеш нищо да направиш.......просто някой си ги е взел, без да ги обяви като намерени.
Всичко зависиси от управата на хотела каква политика има в такива случаи и как я следва.

# 3
  • 5 етаж в ляво
Да не си ги сложила в отделна чанта от основния багаж-козметичка, сакче или нещо друго, и да си ги забравила някъде по пътя от стаята на хотела до вашата къща  Thinking
Ако си ги забравила в стаята би трябвало да ги прададат на рецепция, но знам ли newsm78
Има и нещо друго....зависи камериерките как са "възприели"забравената козметика Wink много е вероятно да са помислили, че не ви трябва и умишлено сте я оставили за да бъде изхвърлена
това , че струва толкова пари, според мен въобще не ги засяга Simple Smile
ако беше ценност почти съм сигурна , че биха я предали...знам ли...или може би ми се иска да предават ценности Thinking

# 4
 Нищо не можете да направите. Недоказуемо е, особено пък за козметика. Камериерките обикновено изхвърлят козметиката, предават на housekeeping-a само техника, снимки, ключове, дрехи.

# 5
От хотела се качихме в колата. Бяхме само с една чанта за мечтаният от нас уикенд без децата. След 2 часа пътуване аз се сещам че не съм си пила хапчетата.Спираме колата и виждам че козметичната ми чанта я няма. Сутринта в къщи оправям багажа и виждам че и на мъжа ми липсват нещата. По принцип вината е моя. Но колкото и грозно да звучи ето как си мисля че са се случили нещата. Намира ги камериерката изхвърля чантите а козметиката си слага в нейната чанта. Даже и при проверка какво? Парфюми, боди лосиони, кремчета за това онова. От хотела трябваше много точно да вземат описание на марките на козметиката. Аз днес им казах какви бяха точно ама това се случи вчера и те вече са подредени на някоя тоалетка на някоя камериерка. Ужас. Всичкото е такова в тая държава. Каква съвест трябва да имаш да го направиш това. Сега разбирам мои приятелки които не искат стаите им да бъдат чистени по време на престоя им в хотел. Все си мислех, че е крайно ама.....май не е.

# 6
Луксозен или не - камериерките това чакат. Някой да забрави нещо. Недоказуемо е да.

# 7
  • София
Камериерките, ако знаят, че ще има санкция за необявени намерени неща и ако хотела не позволява да се изнасят нещата - няма да чакат това. Въпрос на политика на хотела и на правилен подбор на персонал..

# 8
 Има хотели, в които изхвърлят всичко, и да, наистина не могат да изнасят. Просто всичко отива в боклука.

# 9
  • София
Да, но за определено време трябва да запазят намереното, именно ако собственика си ги потърси. Плюс това авторката на темата е забравила цяла чантичка с принадлежности, а не флакон деодорант, който да изхвърлят.

# 10
Поне напиши кой е хотелът, да имаме едно наум Twisted Evil и това все пак е нещо - лоша реклама  Mr. Green На мен ми се случи подобно нещо в Мадрид, пак в луксозен хотел. Въпреки, че се бях вече прибрала в България, такава патардия вдигнах, толкова имейли изпратих, че накрая , след месец преписки, жалби и т.н. взеха, че ми върнаха всичко #Crazy

# 11
Здравейте, скоро бяхме в един СПА хотел в който си забравихме козметиката-моята и на мъжа ми. След като разбрах че ги няма в багажа ми, без да се притесня се обадих в хотела и си викам"Те ще ми ги изпратят още утре.Няма да има проблем изобщо". Но за съжаление имаше такъв. Те твърдят че нищо не е имало в стаята а аз съм на 100 процента сигурна, че са биле там и са откраднати от персонала. Много кофти ми стана за начина по който те третират в хотелите. Споделете ако сте имали подобен проблем. Не мисля да оставя така нещата, но незнам какво точно да направя. Изобщо имам ли някакви права? Стойността на нещата е около 500-600 лв.Не ми е приятно да ги прежаля, Mr. Green но здраве да е. По скоро се чувствам прецакана, излъгана, ограбена, нищожна. Как е възможно това? Така и не мога да си представя.

Аз също мисля ,че може да направите нещо, а именно да обявите името на хотела и града.Това не е никак малко, също така да споделите това и в черния списък на хотелите.

# 12
Хотела е този http://riupravets.bg/
Крайно съм разочарована. След разговора с управителя се почувствах още по зле. Едва ли не ми каза, че аз лъжа и те не могат нищо да направят.

# 13
  • София
Пишеш кометар в Tripadviser на английски с пълно описания на случката. Великият хотел после кръв ще пикаят за отношението. Действа безотказно.

# 14
  • до най-прекрасния мъж
Колкото и да се хвърля чернилка по камериерките, авторката сама си каза - тя си е виновна. Още повече, че се е обадила на следващия ден, а не два часа по-късно, когато е установила, че чантичката й липсва. Два часа по-късно може да се открие нещо, но един ден след това, може и някое цигане, което рови в сметището да се пръска със скъп парфюм. Защо решихте, че непременно камериерката си е прибрала нещата? Тия жени са там да изкарат някой лев и да си издържа семействата. Ако това им е забранено, никой не би си рискувал хляба само за да притежава няколко мазила повече. Не че не е възможно те да са ги взели, но не вярвам. Вероятно са изхвърлени. По повод отношението на хотела не коментирам. Аз съм ходила на доста места, но на едно ми направи впечатление, че при напускане на госта, стаята се проверява на секундата и ако има нещо забравено, то се връща на момента. Как разбрах - попитаха ме любезно къде е четката за дрехи, тъй като аз я бях преместила от гардероба в банята.

Общи условия

Активация на акаунт