БРОДИРАНА КРАСОТА - ГОБЛЕНИ ТЕМА 109

• 73 654
  • 721
  •   1
Отговори
# 255
  • гр.Добрич
Момичета, помогнете ми със схемичките на цветята от тази серия http://club.osinka.ru/picture-7906281?p=12155169
Знам, че много от вас ги шиха.
fillipova@yahoo.com Praynig

albenapd, скоро може би ще имаме бизнес във вашето градче. Ще се радвам да се запознаем. Hug Гобленчето с Фуксиите е много свежо.

# 256
  • Троян
spinki имаш поща  Grinning А нямам нищо против срещи,очаквам ви.Аз не съм точно от Троян,но само свиркаш и идвам,ако някой се завърти и покрай Троянския манастир да вика,аз ще чуя  Mr. Green

# 257
  • София
Албена много красив гоблен и с тези блестящи капчици е станал много интересен   bouquet

Като заговорихте пак за срещи, утре цял ден ще съм в Дряново, ако има някой наблизо да свирка, ще се радвам да пием по кафе Wink

# 258
Ей, albenapd, страхотно е станало!
Моите мишки стават много хубави като им сложиш контур... чака ме контурът на още три броя! С него мноооогооо се обичаме, ама няма как- любовта понякога е сложно нещо  Twisted Evil

# 259
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Обожавам фуксии - точно сутринта една от двете ми беше разцъфнала и и видях цвета. Но каквото и да правя все не мога да си запазя.

Дали не е удачно да престана да се грижа за живи цветя и да си шия само - и поетапно да си ги сменям по стъпалата.  Mr. Green И целогодишно ще имам цъфтящи.

# 260
  • Троян
Ако случайно не съм ви досадила достатъчно днес  Mr. Green пак да се цопна.Този път с въпрос ,реших да си оправя конците на този толкова любим мой 
и в табличката още на първия конец запецнах Sad Пише White yarn; 2002; not used for stitching което аз разбирам като бял конец ,номера и ,че с него не се бродира,предполагам че е за едни мъниста които се пришиват накрая,но никъде в комплекта не намирам такова чудо или номер  ooooh!   Знам че тук има дами ,големи фенки на Дим ,които може би са по наясно от мен,имам няколко несеца за да разкрия загадката Laughing

# 261
Това е връзката , с която са отделени отделните снопчета с  конци  Hug

Bundle 1  bundle 2  имаш ли ?

азпределяне на конците на гоблен на Дименшънс:

Когато гобленът е от Златната колекция (Gold collection) в снопчетата от конци са поставени по един цвят дебел вълнен конец, различни цветове – бял, зелен, розов, син и т.н.
Взима се едното снопче и се проверява на коя табличка (Bundle) отговаря на този вълнения конец, там съответно са всички конци от тази връзка. На този Bundle в отделна колонка до името и номера на цвета са посочени броя конци от съответния цвят. На някои картончета от златната колекция има отпечатани и цветовете и тогава разпределянето става още по-лесно. После по метода на елиминирането се разпределят конците.
    Когато липсват вълнените конци ориентири обикновено в снопчето има един познат основен цвят, обикновено това е бял или черен и от него се започва сортирането, отново по метода на изключването. Има случаи когато се започва с цвета с най-голям брой нишки. Така по метода на изключването се сортират всички цветове.- цитат от първа страница - инструкции.

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 15:18 от ina.

# 262
  • Троян
Това е връзката , с която са отделени отделните снопчета с  конци  Hug

Bundle 1  bundle 2  имаш ли ?

азпределяне на конците на гоблен на Дименшънс:

Когато гобленът е от Златната колекция (Gold collection) в снопчетата от конци са поставени по един цвят дебел вълнен конец, различни цветове – бял, зелен, розов, син и т.н.
Взима се едното снопче и се проверява на коя табличка (Bundle) отговаря на този вълнения конец, там съответно са всички конци от тази връзка. На този Bundle в отделна колонка до името и номера на цвета са посочени броя конци от съответния цвят. На някои картончета от златната колекция има отпечатани и цветовете и тогава разпределянето става още по-лесно. После по метода на елиминирането се разпределят конците.
    Когато липсват вълнените конци ориентири обикновено в снопчето има един познат основен цвят, обикновено това е бял или черен и от него се започва сортирането, отново по метода на изключването. Има случаи когато се започва с цвета с най-голям брой нишки. Така по метода на изключването се сортират всички цветове.- цитат от първа страница - инструкции.
Много ти благодаря за мигновенния отговор Hug ,аз тъкмо взех да се усещам за какво става дума Blush ама късно.

# 263
  • Пловдив
Момичета помагайте с идеи !Предстои лятото да кръщаваме нашия юнак и се чудя какво да подарим на кумовете.Нещо да купя ли и какво,нещо да избродирам ли,пък и то какво ли да е -хем да е лесно хем ефектно.Че малчо напоследък е много кисел и не ми дава мира.

# 264
  • гр.Добрич
albenapd, благодаря за схемите. Hug  Дръжките искам да са цели, без надпис. Който го е шил на око ли е намествал бодовете?

# 265
Здравейте, дами!  Hug
Поздравления за всички сътворени красоти, приятелски срещи и успех специално на Вики на студентската бригада!  Grinning  bouquet  bouquet  bouquet
Ето обещаните от мен дребосъци:

Два комплекта, подарени на моите деца, (веднага им ги уших).
Останаха ми конци и ги повторих за по-сигурно:  Laughing

Няколко подарени вече от моите любими рози:
Скрит текст:

Сега си мечтая да започна нещо по-голямо, дори си избрах ...но после го прибрах. Но...все някой ден ще успея да се организирам отново и тогава... smile3508  Laughing

Забравих да ви представя картичките ни от свекървата:

Hug Приключвам за днес.

# 266
Бяло цвете, твоите постове винаги ме радват много  Hug

# 267
  • София /Абсурдистан
Момичета някоя от вас беше шила тази чашка, бих искала да помоля за подбора на конците, че от легендата не мога да се оправя   Embarassed

Не съм ги шила въпреки че им се каня ,но имам ключ на цялата серийка. Peace

http://www.picvalley.net/u/2550/1687560012476830001364390399B0xL … TaWiKdOSuwa01.JPG

Скрит текст:
ушити и 4 от едно момиче от другия форум   bouquet

А случайно да ти се намират и схемите? Ако да, може ли да ми ги метнеш на Скайпа   bouquet

# 268
Добър вечер!

Албенче, много красиво - браво и честито!

Диди, може ли да ми пратиш схемата на първото котИ  Grinning

Момичета, дъщеря ми иска да ушия за РД на приятелката й ( 12г ) нещо в розово - цикламена рамка. Някой може ли да ми даде съвет, идея......ама и да няма много шев, че и без това нямам много време за боцкане  Simple Smile Имам си разни схемички, но ако и вие ми помогнете ще е добре. Благодаря Ви предварително!

# 269
Реа, моята дъщеря когато беше на 12г. поиска да ушия тази пеперуда. Шие се за един ден.
http://media.snimka.bg/s1/1470/029183662.jpg?r=0

Общи условия

Активация на акаунт