Scrapbooking & Cardmaking - 18

• 154 840
  • 701
  •   2
Отговори
# 375
Благодаря , Melodiya ,това също е полезна информация !

# 376
По повод наближаващите празници малко снимки от мен Simple Smile

Голяма Коледна торта

Светещ пейзаж в кутийка

# 377
Здравейте!
Накупих си някои неща , с които да направя коледни картички за семейството.
За пръв път ще изработвам картички сама. Купих си силиконови печати, но не съм сигурна как точно да ги използвам. Вместо акрилно блокче ползвам стъкло от рамка за снимка и ми върши чудесна работа. Имам проблем обаче със самото печатане. Купих си акрилна боя, която поставях с четка, с тампон и как ли още не ...Но не се получи перфектно нито веднъж... След това прочетох, че печатите се използват с мастило.
Въпросът ми е има ли някаква техника за отпечатване със силиконов печат и акрилна боя или да потърся нещо друго ?

# 378
Въпросът ми е има ли някаква техника за отпечатване със силиконов печат и акрилна боя или да потърся нещо друго ?

Знам, че специално за силиконовите печати се препоръчва да се "надерат" с пила за да поемат и пренасят по-добре мастилото, но до сега не съм го прилагала. Мисля че става с тези широките пили за нокти, дето са и за полиране. Потърси информация из нета, има със сигурност. Успех Simple Smile

п.п.
Изгледай примерно клипчето от този линк http://www.youtube.com/watch?v=qIF9hX5uBNY

Последна редакция: сб, 20 дек 2014, 19:10 от Melodiya

# 379
Правила съм печати с темперни бои..става. Темперните бои са силно покривни. Явно акварелните не се задържат добре за силикона. Най-добрият начин, си остава с мастило.

# 380
  • Vaudreuil Canada
Рени разкошни са ти картичките  Heart Eyes
Мелодия много красоти си направила и ти Heart Eyes

# 381
Moмичета, някой се интересуваше май от режещ плотер наскоро, в печатницата, където работи мъжът ми продават един почти нов GCC Expert 24 http://www.gccworld.com/goods.php?act=view&no=11 на половин цена 550лв, ако някой иска може да ми пише и ще го свържа.

А преди се коментираха едни дъски за биговане май, но навсякъде са изчерпани, някой да е виждал ли е скоро?

# 382
  • Плевен
Здравейте дами,
за пръв път пиша и се включвам при вас Simple Smile От скоро се занимавам с правенето на картички и когато ме интересува нещо и търся информация винаги се натъквам на вашите теми и честно казано досега не откривах коя е последната такава за да се включа Simple Smile Имам малко въпроси ако някой има желание да ми помогне. Скоро си купих Биг Шота и шаблоните за рязане които взех са 2в1 освен, че режат могат да правят и релеф. Рових и търсих какво ми е необходимо за тая цел и доколкото разбрах трябва някаква латексова или силиконова подложка може ли някой позапознат да ме насочи и помогне. Намерих информация, че даже били 2 подложките едната мека другата твърда, твърдата за какво помага тя не заменя ли реално втората плексигласова стандартна подложка? Доколкото прочетох първо се минава по стандартния начин за да изрежем фигурката след което се прави сандвич - платформата , една плексигласова подложка, шаблона за рязане с остроето на горе с вече изрязаната фигура в него, отгоре се слага меката ( латексова или силиконова ) подложка и накрая втората плексигласова правилно ли съм разбрала? Реално няма ли тази мека( латексова или силиконова ) подложка да се нареже или си е създадена от някакъв материал който не го позволява? Страх ме е да не я съсипя.
Другото което искам да питам е колко време откарвате преди да смените плексигласовите подложки? Четох че уж изкарвали 1 год на интензивно рязане, но моята едната се счупи което ми е странно. Съвсем скоро купих машината и да съм изрязала към 100 фигури не вярвам това да е причината и да се е износила. Сега купих нови подложки и ме е страх да работя защото ако нещо не ги използвам правилно да не съсипя и тези. Аз като започнах да режа горната плексигласова подложка доста се огъваше което доколкото знам уж е нормално за това на следващия си ход я обръщах на опаки за да се изправи, но толкова много се кривеше че даже реших другата да си я ползвам само за отдолу защото ако и тя се изкриви така ме беше страх че после изобщо няма да мога да ги прекарам ако и двете се огънат така. Кривенето беше и много странно не се кривеше само като дъга ами плочата се изкриви така че в средата беше вдлъбната на долу а в двата края наобратно на горе и заради това кривене беше станала вълнообразна като я погледнеш отстрани и мисля че затова не издържа на напрежението и се спука. Въпросът е защо така стана. Имам някои шаблони които са много малки и се чудех дали не е заради тях понеже покриват малка част от плочите и затова да се криви така даже сега се чудя дали да не търся да си купя малки подложки за по малките шаблони а стандартния размер да си оставя за по големите. Моля някой да ми помогне, благодаря предварително Simple Smile

# 383
Здравей, evm123.
Аз също съвсем от скоро ползвам БигШот. Купих си през Октомври... Значи вече е на 3 месеца. Не мога с точност да кажа колко фигури съм изрязала но със сигурност са над 1000 ....

Все още не съм си купила ембос подложки, та за тази част не мога да ти дам съвети, но относно плексигласовите подложки мога да дам следните съвети:

1. Размествай шаблоните, не слагай шаблоните само по средата. Така ще ги натоварваш по-равномерно. Моите колкото зор са видяли завалийките, ако можеха да говорят само ...  Mr. Green

2. Рефрешвай ги от време на време. Ето едно клипче как да го направиш, отнема около 5 минутки: https://www.youtube.com/watch?v=ppSvvdZ_-L8
Аз съм доволна от крайният резултат. Подложките се поиправят и стават по-гладички (е, не съвсем като нови, но все пак е по-добре).
Съветът ми към теб е да си купиш от сега резервни подложки за Биг Шот, защото не се знае в кой момент ще се счупи едната и тогава става страшно, че в БГ магазините не винаги има, а от Англия се чака в повечето случаи доста време... Гледах, че оригиналните подложки в БГ са по 17лв чифта. Аз си поръчах от иБей за 5 лири , но още не мога да дам мнение, защото не съм ги ползвала. http://www.ebay.co.uk/itm/sizzix-big-shot-compatible-pair-of-cut … sh=item3a9f4e2c40

Има страхотна групичка във Фейсбук за скрапбукъри, от която група научих много:  https://www.facebook.com/groups/408391735881576/   

ПС: А това, че обръщаш подложката всеки път като се изкриви не е добър ход, защото така я 'травмираш' още повече!

# 384
  • Плевен
шаблоните ги размествам не съм ги слагала само по средата, а отдностно обръщането и само изправянето беше писано по тоя въпрос и дадено като съвет не съм го измислила аз.
Днес обаче отидох до магазина и жената си донесе и нейната машина която е купувана 2009 г и като ми каза че досега никога не е сменяла подложки и ми идваше да се гръмна, а тя определено реже много и продава картички в магазина си. Това което с изненада и двете забелязахме е че има огромна разлика между нейните плочи и моите и вече съм на мнение че просто вече се произвеждат боклуци както и с всяка друга техника. Значи преди години като си купиш пералня ще те изкара 20 г сега като си купиш дали ще те изкара 2 г същата работа ми се струва. Значи нейните плочи изглеждат едни стабилни, здрави, няма да се огъват няма нищо, дори нарязаното от шаблоните не е чак така на дълбоко като на моите. Другото което плави впечатление при пипане е че са по - твърди самия материал от който са направени и пак са прозрачни но с лек зелен оттенък. Мойте са с лилавеещ оттенък и на пипане са по меки и някак нестабилни като нейните.

# 385
  • Варна
evm123, това че сегашните подложки не са като старите за съжаление го чувам от много места. Явно нещо са променили при изработката им. Моите са от януари 2010 и си ги ползвам още. Аз също ги обръщам като вземат да се закривяват. Не знам колко се натоварват, но пък се изравняват.
За ембосинга ти трябват две подложки силиконова и импресинг пад, които се използват за ембосване на вече изрязан елемент. Като истински българи обаче доста от правещите картички са си измислили различни свои си начини за заместването на тия подложки. Например като използват подложка от мишка или пък като режат направо върху самовъзстановяваща се подложка. И двата заместителя се изхабяват бързо и трябва да се заменят.

# 386
Ами Сизикс нямат сметка да правят труднозахабяеми консумативи....  Mr. Green Колкото по-лошо качество, толкова повече продажби....

# 387
Здравейте...случайно попаднах на темата ви и се учудвам,че това се случи чааак сега....харесвам нещата който публикувате много са красиви и оригинални.Аз също правя картички от скоро и лека полека задобрявам  Joy та обмислям да си купя една такава машинка за рязане и биговане но още и се чудя....в сайтовете които разгледах все е изчерпана също обмислям и за вече използвана...та ако някоя от вас случайно има такава която само прашасва моля да ми драсне някой ред  newsm78
Ако имате желание може да разгледате блога или ФБ страницата ми
https://www.facebook.com/butterflyBHM?ref=aymt_homepage_panel
http://butterfly-beautifullhandsmade.blogspot.com/

Приятни крафтърски часове ви пожелавам и очаквам още красиви снимки Heart Eyes

# 388
Здравейте, благодаря за отговорите! В крайна сметка си купих мастило и печатите станаха супер.
Направих първите си 3 картички за коледните празници и ги подарих на близките си. Те дори не разбраха, че аз съм ги правила докато не им казах. Много ги харесаха.
Не съм използвала някакви по-специални техники ,тъй като все още не съм ги научила Simple Smile
Не знам как се качват снимки във форума, иначе бих ви показала Simple Smile
Имам друг въпрос към вас. Занимавате ли се професионално с картички, сватбени покани и тн. Продавате ли ги и как? Аз много отдавна искам да опитам да се занимавам с нещо творческо, но все не ми достига смелост . За това реших да си поръчам материали за картичките и просто да се пробвам и да зарадвам семейството си за Коледа. Но ми хареса ...много... Simple Smile
А какво по-хубаво от това да работиш хобито си ...Simple Smile

# 389
Здравей,  y-aneva .
Има БГ сайт, който много прилича на международния etsy, в който можеш да пуснеш за продажба своите творения (без значение картички или бижута или дрехи .... ) казва се 10fingers.
Аз там имам само 1 продажба.
Повече картички съм продала в продавалника ( а очаквах да е обратното, защото 'десетте пръста' все пак е ориентиран главно към клиенти, които имат интерес към ръчно изработени неща...

Може да си направиш и фейсбук страничка.
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт