НВ-ВМХ - част 58

• 32 989
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
По колко масълце да рупам ? Mr. Green

Благодаря, мацки, за препоръките...ще ги взема предвид Peace

Тахан не купувам вече и аз....че "загрибах" с голямата лъжица от него Mr. Green

# 391
  • София
По колко масълце да рупам ? Mr. Green

Ето това е един интересен въпрос - и аз си го задавам непрестанно  Laughing
При Спайдърите четох, че колкото повече - толкова повече. Е, в рамките на калорийния дефицит де. Но аз не знам дали е грешка, вече гледам към всяко ядене да си добавя и масло, дори и да е вратна пържолата. Милко казва, че 30 % от месото, което се хапва на едно ядене трябва да е сланина. 30 % не са малко ... В една вратна няма 30 % сланина, нито в ребра и гърди. Затова според мен, трябва да си добавим кубче масло. Ще се радвам на повече информация и по този въпрос от по-разбиращите  Praynig

Йоанка, за яйцата - имаш предвид, че ги хапваш само в дните с месо, нали правилно съм те разбрала? А когато ядеш млечни - не ядеш месо и яйца.
Аз си мислех, че формулата на Асос е, това да се спазва определено време, не ден за ден ...
Ако е ден за ден е много по-лесно.

# 392
Вив,аз тая схема я четох набързо,от телефона,та я разбрах така:

Когато в деня ям млечни ,не ям месо.
И съответно обратното...
Няколко поредни дни ,ако  ми се ядат само млечни,тогава избягвам месото....

Може и аз не съм я разбрала правилно,но това правя  Embarassed
Яйцата -всеки ден почти,без да влизат в това правило.

Маслото аз просто си резвам парче от него /колкото няколко лешника,или орех / Имало е моменти,директно от опаковката хапвам,ако след ядене /нещо ,приготвено с масло Mr. Green/,усетя,че имам още глад....

amei,трябваше да се сетя къде е този "извънземен ", за мен, шоколад Laughing

# 393
  • в шоки-land
amei, а ти сваляш ли? Защото гледам плодове, ядки ...
Или вече си свалила и задържаш?

Вивиан, още не съм се мерила, но съм много далече от задържането...имам да свалям, и то доста, но се чувствам добре с режима...плодовете са само боровинки и къпини, / само с шоколада си взимам ягоди и гарнирам всичко това с бита сметана  Blush /, а под ядки слагам само бадемите, смлени до трохи, които обърквам с кокосовите стърготини, двойната сметана, какаото и кокосовото масло, когато си правя десертите....приготвям всичко с чисто масло, кокосово или био, а салатите със зехтин....

# 394
  • София
Вивиан, Йоана, не е схема това, а мои си наблюдения Simple Smile
Само след спирането на млечните за около 4 седмици успях да си изчистя излишните килограми.
А сега, покрай бременността, по обективни причини, последните 3 седмици не можех да гледам месо, съответно карах основно на млечни и пак свалих.
Яйцата и зеленчуците си вървят и в двата случая.

Скрит текст:
А за момента не ми се говори. Просто е някакъв дизастър Sad
Карам *само* на кренвирши и кашкавал, но не ми пука особено. Въпрос на оцеляване е вече, поне докато не избутам третия месец.

ред: Хехе, поне съм пак по темата. Сега сметнах във фитдей, че въглехидратите за вчера са ми 36. Нищо, че са от 630 ккалории общо.

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 17:55 от Assos

# 395
  • в шоки-land
къде мога да проверя количеството ВХ ж плодовете и зеленчуците? има ли някаква таблица или нещо подобно ?

# 396
  • София
amei, ето тук:

http://www.bb-team.org/hranene
http://spidersport.com/calories.php
http://www.zdravoslovno.com/calculators/
http://www.hranite.info/balansator.php

Твоето меню е доста царско  Grinning Може би малко ако го поорежеш, да се получи раздвижване в кантара ...  Thinking Намерил се кой да ти дава съвети, тоя дето изобщо не отслабва, ама хайде  Hug

Асос, благодаря за отговора, значи е точно както подозирах - за повече време си ограничила или едното или другото. Уф, защо все по-сложното трябва да е печелившо  Whistling
Благодаря ти отново и дано всичко свърши по -бързо при теб  Hug

# 397
  • в шоки-land
бях решила да не се меря 1 месец, и да видя какво ще покаже кантара и мерките, но ти ме погъделичка Grinning и се измерих по рано...такаааа, до сега - 3.7 кг. и - 4 см. талия....за 19 дни даже ми се струва много, но аз имам и много  Blush ooooh!...след 10 дни пак ще се премеря да видим...ама аз и хич не се ограничавам ooooh!...само дето апетита ми си отиде Peace....

направих си план тук http://calorienbalans.com/Plan.aspx....не излиза страничката, не знам защо...

# 398
Леле, колко бързо върви темата. Записвам се за нея с добри новини. Макар че, нямам възможност да спазвам режима(за сега) и се храня с каквото дойде, теглото ми остана непроменено. Няма йо-йо ефект.  Peace

# 399
  • гр.Бургас
Привет,
Прочетох темата и искам да споделя, че от известно време насам съм на ВМНВД. Тренирам - силови 3-4 пъти семдично и останалите дни кардио - около 50 мин. джогинг. Висока съм 160 см и тежа 49 кг-50 кг.
Това което ме притеснява е че добавих значително количество мазнини към храненето. Преди винаги съм ги избягвала.  Преминах към това хранене защото не мога да спя добре и си помислих че нещо се недохранвам откъм мазнини.
Ето дневното ми меню горе-долу
сутрин
3 цели яйца и 1 лъжица кокосово масло
обед
пилешко с масло и салата със зехтин - около 20 мл
вечер
мазна риба -200 гр, 20 гр масло и салата с авокадо и зехтин около 20 мл

Изяждам и около 200 мл кисело мляко 4-6% масленост между храненията ако се чуствам гладна. Когато се храня обилно с мазнини храненията са 3, просто не съм гладна.

# 400
  • SA
Няма нищо ново при мен, но не се стьрпях да кажа - страхотно! Вече всяка седмица в темата има нови попьлнения. Добре дошли на всички момичета!   bouquet
Muphina Delphina , менюто ти ми изглежда много добре! Не са ти много мазнините. Браво!
amei  , чудесни резултати за 20 дни!
Ох, аз малко прекалявам с фьстьченото масло в последно време.  Embarassed Едно бурканче от 400 гр. заминава за седмица. Май трябва да спра да го купувам.

# 401
Добре дошли и от мен на всички, които се осмеляват да се обадят, след като отдавна ни четат и се хранят по този начин! Wink Hug

Muphina Delphina, и аз не мисля, че имаш поводи за притеснение. Всъщност защо питаш за мазнините? Embarassed

teta75, предполагам, че при теб вървят бавно нещата, защото нямаш много за сваляне Peace

# 402
Добро утро  bouquet

Muphina Delphina,добре дошла. Simple Smile Примерното ти меню,ми изглежда супер.А и щом тренираш,ще изчистиш,ако имаш мазнини,без загуба на мускулна маса.

Асос,мерси за пояснението. Знаех си,че нещо не съм прочела,както трябва  bouquet
То,така или иначе,основно и аз карам на млечни/хич не ми е до месо/,та бих казала,че "схемата ти" е добре напипана Peace

amei,за 19 дни това си е наистина голям напредък,браво.

# 403
Ох, на мен пък нещо хич не ми върви месото тия дни. Само салати ми се ядат. Не знам от топлото ли е, но това е положението. Лошото е, че съм гладна, пък не ми се яде месо. Карам на млечни и тук-там някоя пържола насила.

В такива периоди често прибягвам до "лазанята". Използвам патладжани вместо кори, правя доматен сос с много кайма (готви се 3 часа, но си заслужава), вместо бешамел - рокота/извара със сметана и яйце, нареждам моцарела, ако не ми се свиди и пармезан  Wink и много пресен болисек и така. Това за мен е начин да ям месо, без да се мъча пак с пържоли Simple Smile Не е съвсем безвъглехидратна манджа, но според мен върши работа. По мои изчисления е с 12% карбс и 25% белтъчини. Освен това голям плюс е, че може да се сготви една тава и част от нея да се замрази на порции и да спасява положението при мързел или липса на време за готвене  Whistling

# 404
  • София
Гръмотевица, звучи интересно това  Simple Smile Патладжаните сурови ли се редят или?

Ето и моя любим бъркоч от млечния ми период: Сирене на фурна с маслини, домати и яйца
Хем е тип гювече, хем подправките му придават плътен и интересен вкус.

Общи условия

Активация на акаунт