Отговори
# 150

Валентина0577, то не че разбирам, ама да си питам все пак, че ми стана интересно  Crazy Като гледам бебчо ти върви едричък... с кашите не е ли по-добре да се изчака в такъв случай...  newsm78 Обсъждала ли си го с педито? Аз все си мисля, че от кашите почват да качват още повече.  Thinking  Извинявам се, че се намесвам така в действията ти, относно отглеждането на бебчо   bouquet

И аз това се чудех, ама си викам да не се меся. Разбира се, всеки сам си преценява, но аз не бих дала оризова каша на по-едро бебе Peace

Честита месечинка на порасналите бебковци!

# 151
Ние се храним 5*150 и спи от 9.00 до 6.00 и аз незнам какъв е този моят късмет.....СТРАХОТЕН на мама бонбона.........!!!!!!!!!!! Embarassed

# 152
  • София
        bubi_barabata 
Цитат
Първото и до днес си е голям нервак, докато номер 2 си е спокоен и уравновесен млад мъж, който ми дава възможност да съществувам спокойно, без да изживявам много драматично грижите по отглеждането на двамата.  Wink
  Все едно описваш нас...явно си е до харктер при децата,много се радвам че поне равновесие има Simple Smileче иначе ние да му мислим... Rolling Eyes
   Относно яденето изобщо не знам по-колко поемама, защото не съм правила пробно кърмене,обаче на 3 часа хапва,заспива към 21ч. яде към3-4 ч и към 7ч.Тази седмица трябва да ходим на консултация ,обаче малко му хърка нослето на бебчо, а аз пък кашлям и най-вероятно ще отложим още малко ваксините.
   А за зъбките предлагам една книжка която по ъглите е гумена и си я дъвче.
   Да ви кажа че закъснявам със захранването...но според мен няма за каде да бързам ,рано или късно всичко ще се включи в менюто.
    МЦ - вече забравих какво е това  Laughing
   Хубав ден от нас и целувки на бебчовците !

п.п Valentina0577 много хубаво име сте избрали-като чуя името Баян си представям здрав ,голям мъж ...така че да ти е здравичък и много да те слушка хубавото момче!

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 15:31 от petiu6a

# 153
Кости,Стели-всеки има право да си изкаже мнението,така че ви благодаря за вашето Grinning Сега за кашите...Отживелица е схващането,че от кашите се пълнее,както и от АМ-не е вярно.Зърнените храни са супер полезни за бебето,богати са на много витамини и желязо.Започнах точно с оризова каша,защото тя бе дразни нежното бебешко стомахче и е неутрална на вкус и така бебчо по-лесно ще я приеме.И точно педи ме посъветва с нея да почна.Аз се колебаех-дали със зеленчуково пюре(тиква) или оризова каша да почна,повече клонях към кашата и с препоръката на педи,така и реших.А тя моята педиатърка явно много е напреднала в знанията за 2 години,защото с каката ме натискаше да почвам плодови сокчета от 3-ия месец #Crazy Не я послушах,естествено.
А моят Баян наистина си е доста килца,ама и си е дългичък,така че теглото му не ме притеснява.Този месец е качил почти двойно по-малко от предния,така че нещата се нормализират.

# 154
Ние се храним 5*150 и спи от 9.00 до 6.00 и аз незнам какъв е този моят късмет.....СТРАХОТЕН на мама бонбона.........!!!!!!!!!!! Embarassed
И ние сме почти така - само че спи до 7-7.30... Най-добрите деца са ни се паднали Simple Smile)

# 155
Здравейте и от нас.  Grinning

За МЦ - и аз забравих какво беше това  Laughing , но мъжът ми яко се е спекъл и на няколко пъти ме кара да правя тест.  Mr. Green
И то, защото каката ни все още си е ревлива и неспяща, а се оказа, че при нас няма равновесие /както при Буби и Петюша/ и бебка е същата ревливка  Crazy и таткото каза, че с удоволствие ще се хвърли от някой мост и хич не му се мисли, ако ще идва 3-то бебе.  #Crazy

За захранването - мисля към края на май да пробвам със зеленчуково пюре /имам си 3 дневника от каката и ще са ми много полезни  Peace/. Тогава ще сме на 5м. и половина.

За кърмените бебета - според мен не е до кърмено или не, а до сито/гладно бебе. Ако бебето е гладно и не му стига млякото, то ще е кисело и ще се буди често, независимо с какво се храни и обратно.

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 15:32 от 6tastliva mama

# 156
petiusha,за никъде не закъсняваш Grinning Захранването може да стане и на 5 и на 6 месеца,4 месеца е долната граница.
Иначе ние ядем последно в 22.30 и после чак в 8.00-8.30.

# 157
Здравейте мами и бебчовци  Hug Честити месечинки на порасналите днес!
Скоро не съм писала,нещо много се уморявам напоследък Sad Вече два месеца се кърмим на най-много два часа през деня до към 21-22 часа а през ноща на 3-4-5 часа,зависи колко е яла през деня(по 5мин. от едната гърда или хубаво да се нахрани и от двете)Това да се храни по-малко ми го прави по два пъти на месец,естествено кърмата намаля,след два-три дни може и повече започва да суче на час и за два дни се оправя количеството.Пробвала съм да дохранвам ама не ще и това си е.От седмица пък за капак по-сладко от палеца няма.Чак гърдата отказва,предпочита пръстчето да си смуче ooooh!
Стели забелязвам,че около овулацията и преди началото на МЦ са тези периоди когато яде по-малко и намаля кърмата.Може би наистина се променя вкуса й в тези моменти и някои бебчета реагират на промяната.
Да ви споделя любимата ни детска песничка,много и се радва,гука,пърха,пее винаги я успокоява   Grinning
http://m.youtube.com/#/watch?v=Z6dCfGF_47M&desktop_uri=%2Fwa … 3Fv%3DZ6dCfGF_47M
Иначе вече се обръща от гръб на корем,нещо не може да си изкара ръчичката още след като се обърне и й помагам. Бързо се уморява по корем, ама е забравила обратния път от корем на гръб и мама помага  Simple Smile

# 158
Тони, за гризалките - черешки има ги на Пикадили до Мираж

# 159
Добро утро! Grinning
didche77,пробвала ли си да дадеш на малката биберон?И моят малък мъж обича да си смуче палеца и завивката,но успявам да го залъжа с бибата.Еее,браво-вие вече се обръщате от гръб по корем,това е по-трудното Grinning Ние още наникъде не се въртим,въпреки че се опитваме.
Абе,да ви питам нещо-чували ли сте това,че на бебе не било много хубаво да се дава пюре от морков? Rolling EyesНякъде го бях чела и много се учудих.Спомням си,че това е един от първите зеленчуци,с които захраних каката.Обяснението беше,че бебетата не можели добре да усвояват витамин А и дори било опасно.И нищо не извличали от морковеното пюре и както го приемали,така го изаквали.Вие чували ли сте подобно нещо? Rolling Eyes

# 160
  • Бургас
Аз не съм чувала нищо подобно... дори мисля това да е едно от първите пюрета на малкия.... Мисля да захраня началото на юли с картоф и след това да добавя морков... домашен Simple Smile

# 161
Аз не съм чувала нищо подобно... дори мисля това да е едно от първите пюрета на малкия.... Мисля да захраня началото на юли с картоф и след това да добавя морков... домашен Simple Smile
Абе,и на мен това за моркова ми се видя странно... Rolling Eyes

# 162
Аз за пюре от морков знам, че запича... ама за усвояването на витамин А - за първи път чувам  newsm78

# 163
Днес почерпката е от мен. Ставаме на цели 4 месеца  Heart Eyes Поздрави от Косьо!

# 164
  • Бургас
Честита месечинка на малкото зайче... Да расте жив и здрав и много безгрижен ...

Общи условия

Активация на акаунт