СЕДМИ КЛАС - 14 тема Великденско-ваканционна!

• 26 505
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • София
   И нас ни посъветва класната да си стоим и да учим в къщи, но да донесем изв. бележки.Добре де, ама как цял клас ще е болен едновременно? И как да кажа на джипито - просто дай бележка? Че това възпитателно ли е? Чудя се...
През ум не ми е минавало да я спирам от училище, а дали е възпитателно, ако я спра - не знам. Thinking Но не мисля, че кой знае какво ще научи за оставащите няколко дни. Та те цяла година, да не кажа цели 7 години се готвят. Сега в последния момент най-много да прегрее, ако само в къщи стои и учи за изпитите. Иначе в училище има социални контакти, други предмети, изобщо разнообразява се. Grinning А и нашият батко е казал, преди състезание не се решават задачи. Peace
Аз съм много доволна от моето момиченце, защото се отнася изключително отговорно към подготовката си. Каквото и да покаже на изпита, поне ще съм сигурна, че каквото е могла, направила е. Не всеки може да е шампион, светът не започва и не свършва с кандидат гимназиалните изпити. Hug

# 526
     О, да допълня, че по друго може да не ходят, но днес цял ден учим по... география, защото ще правят утре класно /!/, че само една шестица щяло да има за края на годината... Господинът е млад и много особен...

# 527
  • София
На нашите точно другата седмица са им сложили класните по български и математика. Май като последна тренировка преди изпитите.

И дума не дава да се издума да го спра, а и нали ще им раздават бележките от РИО. За съботата, когато ще учат, може и да се замисля дали да ходи, зависи какво ще решат от училището - някакъв празник или обикновен учебен ден.

# 528
  • Варна
За съботата, когато ще учат, може и да се замисля дали да ходи, зависи какво ще решат от училището - някакъв празник или обикновен учебен ден.

Имам спомен, че тези майски учебни съботи обикновено са спортни празници.

# 529
Аз вече му заявих, че няма да ходи в събота, но ако е спортен празник ще го пратя!

# 530
И моята дъщеря ще ходи на училище плътно тази седмица, за събота ще видим. Не мисля, че за нея е добре да стои в къщи и да решава тестове до дупка. Каквото е научила през годината, вече го е научила. От 1 май до вчера беше на пълен релакс и не пипна нищо по БЕЛ или МАТ. От вчера сама е преценила да решава по 1 тест по МАТ , за БЕЛ каза, че ще преговори всичко от школата през седмицата и това е. Нейните уроци в школата свършиха на 30 април, тогава й беше и последния пробен. Решила съм да й дам пак почивко неделя и понеделник, за да е свежа и спокойна на изпита.

Скрит текст:
На 10 май девойката мина интервюто в ААУ, сега чакаме със затаен дъх окончателното решение дали тя ще е една от стипендиантките. В зависимост от резултата ще мислим кое училище ще изберем: АК, ААУ или ФЕГ (ако я приемат). В този смисъл сега съм на вълна мислене за резултата от ААУ и после ще му мисля за НВО. Все още не съм се шашнала. Нямам сили просто.

# 531
  • София
И моята ще си ходи тази седмица,но за събота не знам...чакам я сама да си реши.

# 532
    И нас ни посъветва класната да си стоим и да учим в къщи, но да донесем изв. бележки.Добре де, ама как цял клас ще е болен едновременно? И как да кажа на джипито - просто дай бележка? Че това възпитателно ли е? Чудя се...

Абсолютно възпитателно, оказва се... Но за нас с майка й!... На съвременните порядки в образованието, че явно живеем с представи отпреди демокрацията, а голямата беше в АК, там няма такива филми...да не ходиш на училище, като има занятия...
Беше обявила девойката от две седмици че всички "нормални" хора щели да учат последната седмица и нямало да ходи на училище, снощи като разбра, че смятам да я карам на училище както обикновено стана чудо - разправии, истерии, но сутринта я стоварих пред училището и й казах, че ако разбера че не е влязла в час си няма идея какво ще й се случи...
Поне днес искам да е там, има география, утре ще има класно по български и за часа не може да отсъства , естествено, в други ден по математика.
Изобщо, тия замашки нещо страшно ме дразнят, не учат когато му е времето, а преди изпита юруш на маслините.  Тя учи,  ама и сега да не е назад, малоумна работа....

# 533
  • София
И моето дете ще ходи тази седмица. А днес е на концерта на Бон Джоуви и за няколко часа няма да мисли за БЕЛ и математика. За събота каквото и да правят в училище -ще напиша извинителна по домашни причини и ще решаваме задачи.
Хубав ден на всички!

# 534
И за мен никак не е възпитателно това спиране от училище, да не говорим пък, колко съм суеверна  на тема фалшиви болнични Embarassed
Животът е пълен с изпити, не може да почиваш по една седмица преди всеки  Peace

# 535

Изобщо, тия замашки нещо страшно ме дразнят, не учат когато му е времето, а преди изпита юруш на маслините.

Аз спрях детето от училище тази седмица, ама и през ум не ми е минало /както и на всеки нормален човек  Wink/, че ще научи точно тази седмица нещо съществено. Peace

Ще преговал, ще си почина и ще се наспи, че е първа смяна иначе.

А .... и ще пропусне да залепи някой върлуващ вирус...да ми е здрав на изпита е от съществено значение. Толкова положен труд през ЦЯЛАТА година би отишъл на вятъра. Wink

Всеки постъпва както иска, няма място за спор - целта оправдава средствата.

И да, нищо не пречи да си взима почивка преди всеки изпит в живота. Wink

# 536
  • София
а аз напротив - ако е спортен празник да си стои вкъщи, но ако са редовни занятия да е там.

Според мен детето само ще се изнерви, отпусне и дори депресира заради изолацията от другите деца. На училище не са само в час, те си говорят, смеят се, карат се... изобщо, животът си тече.
Вирусите може да ги лепне и от нас, ние щъкаме насам-натам, дишаме с някакви хора едни и същи вируси, после се прибираме вкъщи и си целуваме децата... Детето дори да отиде до магазина, пак може да лепне нещо, ако му се изкихат в лицето, а и как ще затвориш вкъщи 13-14-годишно дете за цяла седмица! Мен, ако ме затворят вкъщи толкова време, ще изпадна в депресия и апатия. newsm78

# 537

Според мен детето само ще се изнерви, отпусне и дори депресира заради изолацията от другите деца. На училище не са само в час, те си говорят, смеят се, карат се... изобщо, животът си тече.

Peace Абсолютно, би луднала в къщи моята  Laughing

# 538
  • Варна
И аз пях песента да си ходи,обаче той преди няколко дни ми рече,че какво щял да прави там като нямало да има деца в клас. Rolling EyesОказа се,че повечето деца наистина няма да са на у-ще.Днес има класно по мат.,утре по БЕЛ ще представя проект за "Българския език" и мислех от четвъртъка да не ходи вече,но май ще проуча обстановката 1во в у-ще и ще решим в движение. newsm78

# 539
  • София-България, Израел - където си поискам
И моята ще си ходи тази седмица,но за събота не знам...чакам я сама да си реши.
и ние така Peace за събота съм съгласна да остане вкъщи, защото в неделя ще е последно на школа, а и тази  събота и неделя  също беше на школа и се получават две седмици без почивен ден:( единствено вчера ходиха на екскурзия до Копривщица.

Общи условия

Активация на акаунт