Отговори
# 660
Здравейте и от мен!

Аз станах преди малко, засега мога да си поспивам и сега пия кафенце. Simple Smile

Tanishte аз за голяма моя радост имах мнооого кърма/за жалост я изхвърлях даже/ и не ми се е налагало да съхранявам кърма, а вода тя не пиеше. Мокрех и само устата да не побелява от млякото.
Дано и този път пак да имам много и качествена кърма, защото по-хубаво от майчиното мляко няма.

# 661
  • София
Тадададааааммм, тук съм вече, полу заспала. Прегледа беше за 9, влезнах в 10 и вътре 40 мин. направо пощурях. Девойката изпреварва с две седмици, а мен ме включиха за пръв път на запис на тонове. Всичко ни е нормално, вече ще се виждаме на две седмици, така ми казаха. Пуканка, браво на теб, радвам се, че сте добре. Ние сме вече 700г.

Танище, абсолютно подркепям и се присъединявам към питането за доизцеждането и замразяването. Както и съм съгласна за отсъствието на баби и помощници. Да ти е жив и здрав мъжът!

Кучо, големи сладури  Simple Smile

Петя, това повръщане пък от какво сега? Да не си изтинала?

Абе, къде ми е изчезнала лентичката???  Thinking
Пъфи, въпросът не е дали се ползва козметика, а успяваме ли изобщо да се обезкосмим  ooooh! Ползвам крем против стрии по корема, дупето и гърдите, останалите части с нормалният си лосион за тяло, Дав, Нивеа, каквото хвана. Иначе интимен гел си ползвам, не съм спирала и за ден. То сега иде-дойде, и да не успея да се окося както трябва не е проблем, няма кой да ми наднича под полата, ама като дойде време за раждането как ще се подготвя това ми е чуденката.

# 662

Аз имам едно въпросче към мамите с второ бебенце - дори да се кърми, ако се цедите и замразявате кърма, после нали тая кърма трябва да се даде с нещо - не се ли ползват шишета  Thinking Или кърмата стига точно и не сте се цедили? Питам, защото май това ми се струва приложението на шишетата при мами, които възнамеряват да кърмят, ама може и да бъркам?

Споделям моя опит по въпроса на база препоръки на консултанта по кърмене + поведение на бебето:

Излишната кърма от първите 2-3 месеца ( при мен беше толкова, при някои мами се орегулира по-рано) замразявах с цел когато стане време за каши и пюрета, да ги забърквам с кърма,а не с АМ. Основен принцип на захранването е когато се въвежда нова за стомаха храна,тя да е комбинирана с една позната вече храна. Така първото пюре - картофено- при кърмено бебе се размесва и поднася с кърма вместо с АМ, първата каша- обичайно се препоръчва оризова безмлечна, също се приготвя с кърма вместо с АМ или вода.

Второ приложение - в нашия случай- на замразената кърма беше това,за което питаш. Наложи се да ми се прави зъб под упойка и доктора препоръча 2 денонощия да не кърмя, докато изхвърля упойката и тогава давах от замразената кърма в шише. Добре,обаче бебето плюеше биберона и в крайна сметка й давах да пие млякото от капачката на шишето като от чаша. Понеже процесът беше мъчителен, не чаках две денонощия, а още на следващия ден се върнах към кърменето.

Излишната кърма при мен беше около 200-300мл всеки ден. В първия месец дори повече - докато бебето суче от едната гърда, от другата тече спонтанно и аз я събирах в контейнер. По съвет на бабите с това мляко миех бебето - тя тогава направи някакви пъпчици, които май всички бебета получават и при миене с мляко изчезнаха, отделно миех и дупето с кърма против подсичане. По-малка част съм замразявала за пюретата, то не трябва много за тях.

Борсата в Плевен , от която аз пазарувах преди 6 години, мисля,че не е същата,която описва Кикито. Аз ходех в едно помещение в жилищна кооперация  срещу магазин СВА на улицата към хотел Балкан. Съжалявам,че не мога да дам име на улицата или по-точен адрес. Там имаше по-красиви, сладурански и разнообразни дрешки отколкото в Бялата къща, а и даваха хубави подаръци към покупката.

# 663
  • Пловдив
хей мами как сте?
Аз заминавам след малко на ФМ и много се притеснявам. Стискайте ми палци всичко да е наред и мойте болежки да са от разпъване на връзките на матката. После ще дойда на отчет да ви кажа как върви и моята фръцла.
Ох немога да ви изчета. Като се върна ще наваксам да видя на какви теми сте. Прегръдки от мен   bouquet

# 664
  • София
Локресия, палчета от мен

# 665
 Аз пък имам Шар Пей, но в момента майка го отглежда.
 Танище , да е жив и здрав бъдещият татко!
 Сонка , мъжът ти ме разсмя.  Laughing
 Сохо , браво на мъничето!
 Локресия , успех!
 Имам въпрос. По колко комплекта хавлийки, чаршави, одеалца, пеленки ще купувате? 2-3 достатъчни ли са?

# 666
  • Gone with the wind
Сохо, цели 2 седмици  Shocked
Ударник е вашата щерка  Heart Eyes

veselotof, аз мисля да взема по 2-3, като само за чаршафите ще взема още 2-3 долни - като резерва.

За шишетата - купих вече 2. Реших, че е по-добре да имам и да останат неизползвани, отколкото да нямам и да ми потрябва. По същия начин мисля да взема и една кутия АМ - да имам за всеки случай /че нали сме на село, вярно до денонощна аптека са ни 10на км., но някак ще ми е по-спокойно да знам, че имам под ръка, пък нека не ми потрябва/.

Палчета за всички на прегледи днес - чакам всу добри новини.

# 667
lokresiq, Успех!
soho doll, браво на малката фъстъковка, расте и не си поплюва Simple Smile А от седмия месец ли започва меренето на тонове и прегледите през две седмици?
Благодаря на всички за поздравленията  Hug
veselotof, одеалца смятам 2, те са поларени и дори зимата, полара съхне много бързо. Хавлийки може би две големи и някакви по-малки ще взема. Иначе да, там някъде, по 2-3.
 Hug за всички, които писаха за замразяването на кърмата. Значи все пак 1-2 шишета не са излишни да имаш под ръка. Пък ако не иска - здраве да е! Simple Smile

# 668
  • София
Веселото, от всичките списъци, които съм събрала, достигнах до извода, че ми трябват 2-3 завивки /тънка, средна и дебела са ми написани на едно място/, 2 чаршафа, пелени 3 бр., кърпи 2 бр.

Кучо, и аз се учудих с това изпреварване, ама щом не ми казаха, че е лошо съм спокойна. Честити шишенца!

Танище, по принцип от 7 - ми месец, но аз съм 24 - та седмица още /май днес влизам в нея/, не знам защо решиха от сега. Предпоръчвам на тези, на които ще им е за пръв път да си носят нещо за четене, защото наистина половин час лежане по гръб, сам в една стаичка си е тъпо. Да не говорим, че по едно време наистина щях да заспя и само мисълта, колко ще ме е срам като ме събудят ме караше да кокоря очите си на макс. Да, от сега през две седмици.

# 669
Сохо браво , добре се представя малката Simple Smile ле-ле 700 гр. си е супер, на фона на нашите има-няма 400  Wink
За шишетата и стерилизаторите - много се надявам да сме на кърма  Praynig, но мисля да взема малко шишенца за всеки случай. Четох, за шишетата на  томи типи :http://www.koalabebe.com/product/581/tomi-tipi-tommee-tippee-shishe-260-ml-anticolic-antikolik-dvoyna-opakovka.html
и се чудя дали да зложа на тях. От друга страна моя племенник си беше на АМ от началото и сестра ми беше с този комплект на Авент, от който беше доволна.
Стерилизатор- ще ползвам електрически - така дори и да пътуваме ще можем да си го носим с нас. Само трябва да видя, дали шишетата ще станат за него. (Няма да го купувам, ще ми до дадат)

Последна редакция: пн, 13 май 2013, 13:55 от Pukanka_

# 670
  • София
Сега Малина като каза и аз се сетих, че не бях много доволна от шишетата на Авент, точно защото протичаха, трябваше да им се прави някакво специално затваряне.  Аз си бях купила едно, но след 1-2 опита се отказах от него и го подарих.  За първите седмици, когато ми се налагаше да изцеждам и додавам от шише, ползвах шишенцето към помпата на Медела.  Купих си едно допълнително, когато се видя, че ще ми трябва.  Много съм доволна и от помпата, и от шишетата.  При мен това с цеденето и предлагането от шише спря още на първия месец.  Замразявах малко и така и не използвах замразеното.

Имайте предвид, че предлагането от шише на новородено е рисковано от гледна точка на това, че много (наистина много) бебета се отказват да сучат от гърда, когато им се предлага по-лесната алтернатива.  След като вече добие рутина да суче, може да се пробва, но в действителност доста от кърмачетата не искат да се хранят от шише.  Аз не можех да оставям малката и доста дълго време съм била с нея за всяко хранене, дори някой да я гледа в паузите. За мен това си беше част от това да си майка и го приемах като нещо нормално.

А купуването на АМ само "за всеки случай" според мен е доста често причина да не се случи кърменето.  Притеснени и уплашени от трудностите в началото, майките се изкушават да предложат АМ, когато им е подръка, и постепенно спират да кърмят Confused

Много лекционно съм го подкарала тези дни, извинявайте, ако досаждам Embarassed
Стискам палци на всички момичета, които са преглед днес, и чакам хубавите новини с нетърпение! Praynig
сохо, еха, голямо бебе Heart Eyes

# 671
За борсата в Плевен - пазарувала съм от една до стоматологията, но това беше преди години. Има интересни неща на добри цени на тази, която е в началото на старата главна - в уличката където е фото Вит, в края на улицата в сградата в ляво. Там се продава бельо и др. неща и за възрастни.

Нещата които смятам, че ще ми трябват на първо време са:
1. 2бр. шишета - 1бр. малко и 1бр. голямо
2. 1бр. залъгалка(трябва добре да преценя каква да е, защото баткото до края предпочиташе първата му предложена)
3. 3бр. чаршафчета
4. 1бр. тънка и 1бр. дебела пелена за завиване
5. 2бр. тензухени пелени
6. 1бр. одеалце
7. подлаганче за преповиване(в бялата къща ги продават)
8. комплект за изписване
9. 5бр. бодита
10. 5бр. ританки
11. 5бр. гащеризончета
12. 3бр. гашеризон - пижама
13. 3бр. чорапчета
14. 1бр. ръкавички
15. 1бр. шапка
16. 1бр. жилетка
17. вана със стойка
18. термометър
19. памперси и пакет мокри кърпи
20. козметика - за дупето ще ползвам "Д-Р ТАЙС НАХТКЕРЦЕН БАЛСАМ"( с баткото бях много доволна), бебешко олио (не съм решила на коя марка още), сапун
21. легло - ще ползваме на баткото

За сега това е списъка, които съм подготвила и всичко друго, което ми се налага ще се купува ако ми е необходимо.

soho doll - браво, бебето се развива прекрасно. Това, че върви напред не е притеснително, а напротив.

Нямам вече търпение да дойде 16.05, защото съм на ФМ и ще видим как се равиват и при нас нещата.

Последна редакция: пн, 13 май 2013, 15:02 от mimi_9

# 672
  • До морето :)
Сохо, браво за прегледа

lokresiq, успех.

И аз ще взимам горе-долу каквото и Мими, с разликата, че ще купуваме сгъваема кошара и матрак.  newsm78 Всичко друго имаме, а и нали са все девойки.

Въпрос: май се обсъждаше скоро, но как смятате да процедирате мамите с деца, които още спят във вашата стая? Аз мисля Елена още Август месец да я оставя да спи с баща си, а аз отделно. А и на ясла да я пусна преди да родя. Просто това отделяне не искам да го свързва с бебето, да не се чувства отхвърлена.  Confused

# 673
Девойката изпреварва с две седмици,

Браво на момичето!
Ива също вървеше с 2 седмици напред и ето виж накрая как изглежда едно 4,400кг/ 53 см новородено  Mr. Green
за мен е по-добре да се роди голямо бебенце, чисто психологически- племенницата се роди 2,500, ами то жив бройлер, костичките й се очертаваха, беше толкова крехка,че мен ме беше страх да я подмятам. Голямото бебе можеш  да си го мачкаш от самото начало  Mr. Green Е, раждането вероятно няма да се получи по естествен път / забележи каква глава!/ ,обаче нали е измислен вече скалпела  Wink
Препоръчвам да купуваш дрехи за двумесечно дете. Малко ще са големи на дължина,но на ширина ще са добре, тези за 0м/ 54 см ще са тесни на твоето бебе, то не се очаква да изостане в растежа до края на бременността.

# 674
  • София
Амели, като видях бебенцето и се разплаках. Да, определено големичко си е готово за гушкане. Аз пък се вкарах в някакви филми в последният час и само ровя в интернет. Притесних се с това изпреварване и това си е. Преди 2-3 седмици бях на фетална, там даже изоставаше с 2-3 дни, а сега какво стана  ooooh! Още повече, че ние с таткото не сме супер високи /165, 175/, с нормално телосложение. От друга страна не ми каза , че нещо не е наред и не знам. Другият път ще разпитвам по-подробно, че днес леко се шокирах.

Общи условия

Активация на акаунт