Няма радост по-голяма, ЮНЧЕ малко се задава!

• 26 510
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Ето го моят списък - уточнявам, че съм в държавна болница и си нося всичко, а и ще съм секцио, тъи като има известни разлики:
1. Превръзки - памучни нощни, не за родилки, че ми бяха ужасно неудобни
2. Мокри кърпички
3. Джапанки, чехли
4. Помпа за кърма
5. Лансинох
6. Лепенка водоустойчива за секцио
7. Обезболяващи - свещички Профенид
8. Силиконови зърна, тъй като моите са плоски и неоформени  Sad
9. Сутиен и подплънки за кърмачки, въпреки че не дават да се ходи със сутиен е много гадно да спиш целия мокър
10. Сапун, шампоан, балсам, четка и паста за зъби, самобръсначка тоалетна хартия  Crazy
11. Хавлии, кърпи - 3-4
12. Гащи - бабешки, не от тези еднократните, те също не ми бяха удобни
13. Вода, ядки, шокола
14. Телефон, зарядно, фотоапарат
15. В болинцата, която ще раждам не дават да си носиш своя нощница, а трябва да си с тяхна, така че поне тази грижа отпада.

За бебето: Искат саво един малък пакет пампреси и мокри кърпички. Отделно ще си нося ръкавички и залъгалка.   bouquet

# 481
Ето списъкът, който ми дадоха на мен от болницата( държавна):

Лична карта, чехли, нощница,дамски превръзки, тоалетни принадлежности, Релаксит( за клизма), термометър, т. хартия, прибори за хранене, да съм епилирана, без грим, бижута и лак.
Аз ще си взема еднократни гащи също, помпа и свещичките, които ми казахте( Профенид или другите, след като питам дали ще ми дадат да ги ползвам де).

За бебето нищо не ми искат, за разлика от първият път( но това си беше по-отдавна, явно са сменили тактиката).

# 482
Дидка Бандидтка  златна си Hug Hug Hug

# 483
DramaQueen ти щеше да раждаш в аг нали ,аз също ще бъда там.На 04 като мислех че са ми изтекли водите на 05 отидох там и дадоха списък с консумативи за родилното и за бебето какво трябва да се вземе.Целия списък струва около 120 лева +430 лева за избор на екип.На 16,05 ще ходя да се срещна  с танев да определим дата за секциото .Само за мен не пише какво трябва да се носи вътре в стаята имам предвид ношници помпи кърпи чехли и такива неща .Аз съм си приготвила 2 нощници ,бельо,четка паста ,сапун,кърпи ,помпа за кърма ,прибори и това е ако има нужда от нещо таткото ще ми го донесе.

# 484
Помощи се получават от социални, както писаха по-горе за 1-во са 250, за 2-ро са 600, за 3-то и всяко следващо дете са по 200 лв. - еднократни, не зависят от доходите.
От общината са отделно, според това какво са гласували. В нашата дават по 250 лв. на новородено дете, като се изисква да си жител на тази община.

# 485
Аз ползвам за превозвач www.easy2buy.bg
Ivvangeline, мерси много за инфото за Икеа. Вчера ходих и яко се нашматках. Взех чаршафчета и протектор. Баткото също намаза подаЪци за детската стая.
Браво за мерките! Моята мома я измериха днес 2600. За 3 седмици е наддала почти кило. Нищо чудно, че само офкам и пъшкам, обаче пък като си помисля за близнашките майки и изобщо не трябва да се оплаквам. Simple Smile

Също и за тези с породените. Лили, Дидке, направо евала!

Боби, и аз четох, че особено при второто прибирането на матката е много по-болезнено от първото, ама какво да се прави, ще търпим. Браво на теб! Трето чакаш, ама си имаш помощници.
Канари, не се притеснявай за адреса при кандидатстване: нужно е само единия родител да има адрес на регистрация в района на кандидатстване.

Хаха, Ivvangeline, тази от банката яко ме изкефи! Само така! А ти на Алекс много хубаво и мислиш: 5 кила, мале, мале!
Nagainaツ, браво за покупките! В Икеа има супер сладки ванички. На дъното има едни грапавини, за да не се хлъзга бебето. Бях на косъм да я купя. Не я взех не заради нещо друго, ами си имаме вече една от баткото, а мразя двойни покупки.

Аделина, щом са ти блокирани парите в банката, а нямаш поръчка, значи от Спортса няма да ти ги дръпнат. Или да не се бъркам, че ме мързи да се върна да прочета конкретно ситуацията.
На мен ми се е случвало: парите са блокирани в банката, а в акаунта няма поръчка. Писах на Спортса, те потвърдиха с мейл, че няма поръчка. Препратих мейла на банката и ми отблокираха парите.

DramaQueen, златни са ти излезнали нещата. Много несериозно от този приятел.  ooooh!

# 486
  • гр. София
mgamisheva, за кръвното ми казаха да си пия хапчетата и, че ако се наложи може още да ги увелича. При мен всичко е на психическа основа. Ей го, минах прегледа и сега да чукна на дърво съм ОК.  Grinning Просто съм за бой, ама какво да правя, не го искам, но става.... Благодаря ти, че се поинтересува.  Hug
Прекрасен ден на всички!  Hug

# 487
Mечо Пух Благодаря ти че сподели списъка  Hug

Kölsches Mädel говори ми - поне се надявам да са хубави нещата на живо и си е заслужавало и търпението и средствата !

Ивон и на мен ми го дадоха този "Пожелателен" списък - той е, ако избереш да раждаш на 2ри етаж мисля и после те настаняват на 5ти,.. За 7мия етаж, където в ВИП-а не се изисква да купуваш нищо от този списък - поне така ми обясниха. Аз не съм решила на кой етаж ще съм- ако раждах нормално щях да избера 7мия заради самостоятелната родилна зала. но сега с това секцио съм малко в чуденка - стаите и на 5ти и на 7ми етаж са почти еднакви - само където на 7мия има климатици и е на един етаж всичко - операционна, реанимация, стая...  newsm78

Исках да попитам мамите, които вече са изпрали - бебешките дрешки на кака програма и градуси ги перете?

# 488
Среща на Юнските мами от Варна.
Понеделник 13.05.2013 от 17 часа на Катедралата.
На желаещите мога да дам телефон за връзка.
Моля запишете се да знаем колко човека чакаме.

# 489
Гери там съм пиши ме  Simple Smile

# 490
Здравейте мацки..Мерси на всички за стиснатите палчета,и аз стискам за вас и вчрвам че всичко ще завърши добре и при всички ни...

Канари,аз съм от Варна миличка,тъй че няма как да се засечем,ама нищо здраве да е,и теб ще те мисля после докат съм в болницата и се прививам да ходя.. Laughing

Ивон и Драма Куин,и аз съм с избор на екип на 2 етаж секцио,после на 5 етаж.Така ми предложи моя доктор в АГ-то Ковачев.Правен е ремонт там на етажа и нямало смисъл каза да давам 1000 лева за випа.Ако искате като мине на 15 секциото ще ви кажа кое как е точно на етажа.Засега знам,че има осигурена храна,плочки в банята и тоалета,и кошчетата за бебетата са дарение на памперс,някви готини,а не като на 4 етаж..Но ще кажа де..

# 491
Оффф и аз съвсем се обърках за тия помощи от 250 лв не знам защо мацката от общината ми каза,че при тях съм щяла да ги взема,но се сетих за едни приятели дето бяха като нас и им се обадих и се оказа,че наистина е по постоянен адрес по лична карта на майката... newsm78(даже са били 200 лв при тях не 250 ма то зависело от самата община колко давала)
Съжалявам ако съм подвела някой,просто явно и аз съм била заблудена Mr. Green
За да вземат 200 или им е трето дете, или другия вариант е самата община да отпуска допълнително пари. От Златица имам една приятелка, на която общинта й даде 300 лв, но това са съвсем отделни пари от тези, които си се полагат като еднократна помощ за раждане на дете от Социалните.
Мисля, че тази еднократна помощ е изискуема до 3 години от раждането, като задържат оригинала на Акта за раждане при тях защото пишат на гърба, че е получена и слагат и някакъв печат.

foxy_24 За детските се гледа една година назад дохода, и така като си мисля аз детето трябва да е поне на година. Следващата година подаваш пак документи. Аз една година успях да взимам тази крупна сума, когато Тео беше на 3 защото подадох преди решим, че ще сключим брак с таткото, и  се гледаше само моя доход дели се на 2 (мама и дете). Като се оженихме ходих да ги питам, за да не стане после да връщам парите, но казаха, че се смята за предходната и като дойде пак месеца, в който съм подала, тогава давам данните и за таткото и смятат имаме ли право да получаваме.

Аз освен посочените неща по двата списъка, мисля да нося отново много вода (поне 2-3 литра на малки бутилки), заради упойката от секциото и бонбони някакви за смучене.
Друго и да ми липсва таткото все ще донесе.

irri аз ви казвам да си живеете живота и да не се шашкате излишно. Спете, лежете почивайте си, след няколко седмици живота и реда в него така ще ни се преобърне, че поне с баткото, поне до 1г и 3 месеца нямах покой Simple Smile

# 492
 deniise ще се радвам да споделиш после ,и аз така сметнах че няма нужда да плащам още 1000 лева само за един климатик .Аз също ще бъда секцио ако бебо не реши да се обърне в последния момент ,и така или иначе 2 дена в аг ги държат в реанимация ,и чак на 3 ден качват бебето при теб .Дори казаха че на 5 етаж ако си доплаща по 40 лв на ден може да си сама в стая ,но ако няма родилки може пак да се случи да си сама .Т.е и тази 40 лева не са оправдани .Въобще цялата ни система е думи нямам.

# 493
Да се включа и аз по темата с превозвачите. Ползвам uktobg, днес си получих количката от mothercare. Много е хубава. Изтрих си всички мейли и не помня кога точно я поръчах, но супер бързо пристигна. Даже на Гергьовден ми пратиха писмо, че вече е в България. След това ми препращат доставките с Еконт. Количката я скрих, ще видя кога ще пера някои части, че бъдещата кака се скъса от тръшкане да я возя и да не я давам на никакви бебета.
Очаквам екшън като се роди бебето  ooooh! Нашата ясла е в ремонт. Мислех да я пускам месец-два преди да се роди бебето, а те ще я отворят чак към края на месеца. Сега ме е страх да я пусна, защото предполагам веднага ще започне да влачи вирусите. И май се очертава цяло лято да балансираме с бебе и две-годишен-пубертет. Но все пак да кажа на Лили и Дидка, че много им съчувствам  Hug  Hug  Hug Според мен (поне при нас беше така де) много по-трудно се гледат бебоците между една и две години, отколкото като новородени.

Пипилотката, вчера забравих да кажа, че аз се чудех къде изчезна. Вярно че писа преди три теми някъде, но аз си спомням и понеже имам същите проблеми, все се чудех какво стана та не пишеш вече.

Честито на всички мами с бебоци да са здравички и послушни, а на мамите бързо възстановяване!
Дейзинка  Hug   чета ви честичко, но  не се включвам, вършея си по задачки около бебешока вече си имам дата за секциото и гледаме с ММ да сме по-експедитивни че нищо не се знае може да реши по-рано да излезе нормално, и трябва да сме готови. За 2 седмици 2 пъти ми се случи нещо много странно адско главоболие и ми изтръпна дясната страна на тялото без кръка  Shocked  за около 2-3 мин. (предположиха че може да е мигрена в болницата) трябва след раждането да отида на невролог много странно състояние не се изплаших но болката е ужасна  ooooh! Cry  С тази бременност съм с всички екстри няма нещо което да не ме е боляло  Peace  Иначе напредваме с покупките, дрехите списък за болница нямам, защото нищо не ми искат само документите ми. Стига оплакване приятен  и слънчев ден на всички  Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 16:13 от PIPILOTKATA

# 494
  • София
Мале вие сте изписали 100 стр... После ще чета...
Зори,да,бързам Grinning aма ей на-запънали са се,таз дето беше с глава в канала ся е с дупе в него и така се е задръстила,че няма излизане...но водите са и намалели и плацентата поостаряла,та в понеделник пак тонове...та мен за операцията грам не ми дреме,страх ме е като се прибера с двете мънички какво ще правим Grinning днес ми показаха едната на 4д- бузанка е Simple Smile и има голям ничос като наще  Mr. Green
А това за възпитанието-просто около мен имам много такива примери,аз също съм подобен и макар безграничната обич на нашите,не смятам че са се отнасяли с мен адекватно и благодарение на това сега сме в такива отношения и ме е страх...
Дениис, значи ако живот и здраве стигнем до варна това лято,ще се засечем с количките Wink

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 16:41 от Kanari

Общи условия

Активация на акаунт