Няма радост по-голяма, ЮНЧЕ малко се задава!

• 26 524
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Еднократната помощ за раждане на първо дете е 250 лв навсякъде не зависи от общината и аз смятам, че се подава в социални грижи по местоживеене (постоянен адрес) на майката, но трябва да си се пита в социалните, те дават декларация за попълване след като детето вече има акт за раждане, а за детските ми казаха, че докато не му се поставят първите ваксини, за да може педито да издаде бележка за социалните, че е ваксинирано детето, не могат да се подават документи, но то така или иначе прага е много нисък и аз незнам колко от нас ще се доредят до детски...аз и с баткото не взимам, щото сигурно съм много богата  Shocked  #2gunfire

Детските от 35 лв на месец ли имаш предвид,че аз хич не съм наясно с тия неща? Че те не са ли за всички независимо от дохода?  newsm78

# 466
200лв беше през 2005, но сега е 250 за първо дете, и то е навсякъде, не зависи от общината.

Детските от 35 лв на месец ли имаш предвид,че аз хич не съм наясно с тия неща? Че те не са ли за всички независимо от дохода?  newsm78
Не, не са за всички. Гледа се дохода на родителите, дели се на член от семейството и ако се пада месечно до определена сума, тогава ти се полага. Ако си над сумата- бай-бай.

# 467
Лелелее работата загрубява както се казва,и аз на един сайт четох че е 250 за първо и 600 за второ,но това беше,което ми казаха(детето е родено 2011) върви та разбери вече,но аз вече няма какво да ги мисля,като се прибера ако имам време и нерви ще отида да си ги взема.

http://pomosti.oneinform.com/sp.html

фокси то май всички сме много богати и няма защо да вземаме тези милиони,които ще ни стигнат за един пакет памперси Mr. Green нищо че ни взимат удръжки за щяло и нещяло от заплатите.
А за лелките по гишетата,колкото пъти да ида някъде толкова пъти ще получа различна информация Sunglasses

Честито на мамите с покупките  Party

# 468
Е, то с тия детски надбавки, горе-долу си излиза, че ако работиш, не ги взимаш. Не че са кой знае каква помощ, ама си е чиста дискриминация

# 469
Ами аз от приятелка която работеше в община Несебър знам,че там еднократната помощ за дете е 1000лв....така че май не на всякъде е еднакво,а за детските са 35лв на месец,но хиляди документи се искат за да ти ги отпуснат и прага наистина е доста нисък...също Да трябва да имаш бележка от педиатъра за поставени ваксини,иначе не може...тоест аз мисля към септември да подавам,заедно с документите за Жаси,поне да не се разкарвам по 100 пъти

# 470
О, прагът за детски е нещо от сорта на 350 лв на член от семейството на месец. Няма шанс, шансът е за знаете кои елементи:)

# 471
Ами аз от приятелка която работеше в община Несебър знам,че там еднократната помощ за дете е 1000лв....така че май не на всякъде е еднакво,а за детските са 35лв на месец,но хиляди документи се искат за да ти ги отпуснат и прага наистина е доста нисък...също Да трябва да имаш бележка от педиатъра за поставени ваксини,иначе не може...тоест аз мисля към септември да подавам,заедно с документите за Жаси,поне да не се разкарвам по 100 пъти

кат-кат ние даже наскоро четохме ,че за община несебър било 7000  Shocked че нямали раждаемост,и викам на ММ дай там да ходя да раждам  Mr. Green

# 472
mimson зависи дали си осигурявана на парите който реално взимаш,ако си и са повече няма да ги дадът,наистина дискриминацията е голяма в този случай,а и не само в този де...би трябвало за всяко дете да има детски,ноо управляващите не мислят така....мисля че ако е над 350лв(не съм сигурна дали бяха толкова) на човек не се полагат детски,нещо такова

# 473
*petrohanka* то не е само да родиш там,трябва да си жител и то нз си колко години на Несебър за да ти я отпуснат Simple Smile ако ставаше,аз отивам веднага да раждам там,хем ми е и близичко  Joy

# 474
*petrohanka* - за второ дете е 600лв, да.

Относно 1000лв и 7000лв в някои общини: това вече е локална политика на самата община, а не на Социални грижи, от където идват въпросните еднократни, които обсъждаме.

# 475
Мечо Пух newsm10

# 476
В Несебър и аз съм чувала,че дават добри пари при раждане. Ние с ММ нямаме сключен брак и затова успях да се впиша в изискванията за детските надбавки,защото в самата бланка пиша,че не съм омъжена и не посочвам неговите доходи.Имаше период преди две години ,в който не работех и когато отидох да си подавам документите за годината едва не ми се скараха,че не съм работела-"Как можело?",а аз му казвам на човечеца-" А така ли се възмущавате на ....."елементите" Wink с по 7 деца и нито ден работен стаж?" Той нищо не каза разбира се.

# 477
Те "елементите" за това раждат по 20 деца,кърмят ги до 5 годишни,живеят в някакъв фургон на някаква си поляна и шапка на тояга,въобще тази тема не ми се започва,че избеснявам.  #2gunfire

# 478
Да, ако няма брак, се взимат само доходите на майката за детски ...., но и се дели на 1, или заради бебето на 2 ... май не се взима бебето в сметките, не знам. Та ако е така, трябва да те осигуряват на под 350 лв... Абе, не разбрахте ли, че помощи няма да видите, мързеливки такива!!!!:)))))

# 479
  • Видин
Дааа, момичета това е положението, големите детски до нас не стигат, а относно това дали общините дават някаква стимулация незнам къде трябва да се попита за това?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт