Няма радост по-голяма, ЮНЧЕ малко се задава!

• 26 504
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Юхууууу тумбацииии как сте днес, аз много набързо хвърлих само едно око, че много сте изписали /признавам гледах някоя мама да не е тръгнала към родилното или пък дали имаме ново бебе  Heart Eyes/

Аз много набързо за отчет и отивам малко да се опна, че съм на крак от 7.00 по болниците.
Значи ходих до МД - там тонове туй онуй и ме изписаха към 12, от там ходих да си поръчам тортата за партито, от там айде при мойта си доки - бебо дивя сума време и първоначално не можеха да му хванат тоновете - иначе сме 2760 гр,  плацента 2 степен /каквото и да значи това/ води ок, и отново с контракции - доки каза да почвам да правя упражненията за раждане /визирам повече разходки Simple Smile / и добре че го каза пред ММ, че той все ме кара да лежа. а тя се смее че ако бебо стане 6 кила да го пращам него да ражда  hahaha
Та сега се отдавам на лежане до партито и след това почвам активна подготовка за раждане, че в неделя гости ще посрещам  Laughing
Някоя мама ме пита как съм настоена - еми с кеф ше си грабна дисагите и заминавам в родилното - а и там вече имам приятелки на 5 етаж - и пациентки и акушерки така че пак ще заформим купона  Mr. Green

Цункам ви да и се пазите  Hug Hug Hug

# 496
  • Пловдив/Първомай
alex__n Много положително си настроена и някак си ме успокояваш и мен-благодаря за което  Hug Hug Hug

# 497
Здравейте и от мен на всички бъдещи мамииии Simple Smile при нас нещата вървят прекрасно, да чукам на дърво, на 13 май сме на преглед (от 12 май влизам 45 дни преди термин). Малката се движи активно, нямам търпение вече да си я гушна Simple Smile купихме вече с тати почти всичко необходимо - креватче, количка, бебешки принадлежности... Остана ми само да взема дрешки и съм готова за бебка  Heart Eyes тати и той много се вълнува... Само за едно нещо си мисля - решила съм да раждам в Майчин дом, непланирано, без екипи и т.н. Необходимо ли е според вас да отида предварително или направо като беба започне да напира да излиза  Grinning четох само на сайта на Майчин дом една декларация и това... Благодаря ви предварително и успех на всички  Simple Smile

# 498
  • София
Според мен щом си без избор,заминаваш направо... Simple Smile)
Алекс, и аз днес викам на моята:много са малки-а тя межгледа ококорено и: как малки,все едно не ги носиш ти и не знаеш колко ти е тежко,та така говориш... Аз си признавам че от няколко дни отавя разни нещица с тайна надежда да тръгне раждане-чистя,ходя...но резултата само е зверска умора и болки...то нали знаете-на който му се иска нещо,най-малко се случва Simple Smile

# 499
Юхууууу тумбацииии как сте днес, аз много набързо хвърлих само едно око, че много сте изписали /признавам гледах някоя мама да не е тръгнала към родилното или пък дали имаме ново бебе  Heart Eyes/

Аз много набързо за отчет и отивам малко да се опна, че съм на крак от 7.00 по болниците.
Значи ходих до МД - там тонове туй онуй и ме изписаха към 12, от там ходих да си поръчам тортата за партито, от там айде при мойта си доки - бебо дивя сума време и първоначално не можеха да му хванат тоновете - иначе сме 2760 гр,  плацента 2 степен /каквото и да значи това/ води ок, и отново с контракции - доки каза да почвам да правя упражненията за раждане /визирам повече разходки Simple Smile / и добре че го каза пред ММ, че той все ме кара да лежа. а тя се смее че ако бебо стане 6 кила да го пращам него да ражда  hahaha
Та сега се отдавам на лежане до партито и след това почвам активна подготовка за раждане, че в неделя гости ще посрещам  Laughing
Някоя мама ме пита как съм настоена - еми с кеф ше си грабна дисагите и заминавам в родилното - а и там вече имам приятелки на 5 етаж - и пациентки и акушерки така че пак ще заформим купона  Mr. Green

Цункам ви да и се пазите  Hug Hug Hug

Много се радвам като срещам позитивни хора като теб! И аз съм адски положително настроена, нямам търпение да си гушна бебчето и да му се радвам  Heart Eyes пожелавам на всеки това чувство, страхотно е!  Simple Smile

# 500
Според мен щом си без избор,заминаваш направо... Simple Smile)
Алекс, и аз днес викам на моята:много са малки-а тя межгледа ококорено и: как малки,все едно не ги носиш ти и не знаеш колко ти е тежко,та така говориш... Аз си признавам че от няколко дни отавя разни нещица с тайна надежда да тръгне раждане-чистя,ходя...но резултата само е зверска умора и болки...то нали знаете-на който му се иска нещо,най-малко се случва Simple Smile

Мерси за бързия отговор Stuck Out Tongue

# 501
  • Sofia
Ето ме и мен от днес в 45 дневен болничен Laughing, въпреки че официално се разделих с работата на 30.04, за да не си развалям празниците  Mr. Green
Днес също така "записах" бебока при педиатър в Полимед - Стоянов (единствено знам за него от интернет, ще го видим...) и под записвам имам предвид, че си записах мобилния му, а той каза, че се надява да запомни, че ми е обещал  newsm78. В началото малко като че ли се дърпаше, а и като ми видя големия тумбак явно реши, че ще съм по-скоро и каза, че е отпуска от 30.05 до 11.06, но аз го изненадах с термин 23.06  Mr. Green дано наистина бебока го изчака  Simple Smile Пита ме дали ще искам екстри (напр. ваксини да ги правим в къщи), даде наколко съвета за моето хранене, препоръча кърменето, препоръча против подсичането повече кърпички, а не прекаляване с миенето (обратното на препоръките от лекциите  newsm78) и заяви, че е привърженик на традиционната медицина, т.е. против хомеопатията...
От вчера се сдобихме и с креватче, ваничка и разни други дреболии и лека полека попълвам списъците, а днес почнах с прането (първо от количката) и мисля тези дни да поръчам разни нещица от интернет (предимно дрешки);
Остава най-накрая да реша и къде ще раждам - Тина Киркова с екип или Надежда, че го мисля от поне месец, а времето си напредва  Simple Smile

# 502
Фешънмама Милиса  callme Къде сте?

# 503
  • София
Хайде и аз да се включа. Simple Smile За носене в болницата - от там ми казаха, освен определените документи, също джапанки, еднократни гащи и помпа за кърма. Естествено, ще метна в чантата четка и паста за зъби, бяла козметика, четка за коса и вода. А и зарядното за телефона и рийдъра. Мисля да не нося друго. Ако нещо ми потрябва ММ ще носи Grinning
И аз знам че еднократната помощ за раждане е 250 лв. Тя се отпуска от "Социално подпомагане". Всичко останало като суми са инициативи на конкретната община. А що се отнася до детските... като се замисля - предпочитам добра заплата и добър осигурителен доход, пък тези 35 лева да са живи и здрави.
Блазе на мамите, които вече са загнездили.  newsm10 Аз още се моткам, но го отдавам на ремонта и  майсторите вкъщи. Но другата седмица смятам да почна да подготвям нещата за нашата дрислица, че е крайно време. Да не стане таткото да върти перални преди изписването  Joy

# 504
кrisskata ти дали днес не изкара 2ч. пред кабинета на д-р Ташков?

# 505
  • София
А такааа... Ето затова днес не отидох да ме види-реших че след празниците ще е заринато със шкембаци Simple Smile

# 506
Да и аз знам за еднократната помощ, че за първо дете е 250лв. (абе много пари  #2gunfire ).
За детски няма да се котирам и аз влизам в клуба на богатите  Peace.
Ооффф за раждането да ви се оплача бях решила още от началото да раждам в една частна болница, ама нещо се разубедих да е в държавната, че мн ми похвалиха там един лекар и аз мн го харесах, а той работи само там. И така хубаво си бях взела решение а сега в последният момент не знам какво да правя.

Ааа щях да забравя от няколко дни се каня да попитам... някоя мама беше писала, че ще поръчва за таткото подарък за РД-то боди с надпис "ЧРД тате " и аз искам да взема за половинката... гледах в едно фото, ама не ми харесаха. Така че ако някой е поръчал от някъде и е доволен да каже ... аа ако не да започвам разследване  google

# 507
  • Paris, France
Ето меее! Жива съм, само мрънкам малко, че ми натежава тумбакът Simple Smile Не смогвам да ви изчета  ooooh!
Алексче, айде още веднъж - добре дошла! Simple Smile Твоята рима направо е готово име на следващата тема, чудя се да пускаме ли изобщо анкета?  newsm78 Ама хайде, да не се разсърди някоя мама. Пращайте още предложения на ЛС, момичета!
Зорница88 и az ti nie, стискаме палци и чакаме само добри новини! А, аз ти ние, и честито за хубавата оценка!   bouquet Иначе, понеже аз съм по кенгурата и доста неща попрочетох, определено тези на Baby Bjorn се водят най-най. За съжаление, нямам лични наблюдения, ама тренирам вкъщи с плюшена играчка и мога да кажа за момента, че е много лесно за слагане и махане. Ето няколко теми по въпроса: 1, 2, 3, 4   
Eva_Beva, аз пък тая нощ сънувах, че кърмя бебето вече... Нали го родих няколко пъти, включително веднъж в съня на ММ - били сме в Индия и там съм раждала, така разправя. Викам му, малко трудно ще се занесем към Индия точно сега  Mr. Green
Ади, не бях забелязала, че е още старият ник, иначе долу, където сте събирали линкове го смених отдавна. Казвайте и другите, ако има някакви промени, че аз съм малко завеяна.

Сори, че не мога да се включа по темата с детските градини и помощите, при мен нещата са още по-сложни и аз изобщо дори не си мечтая за ясла или нещо от сорта. Но пък ми поемат прегледите и раждането, което си е огромна помощ. За някакви финансови помощи още не съм наясно как стоят нещата, но и моето положение е малко по-особено, понеже си се водя шеф сама на себе си. Как да е, да не ви занимавам. Simple Smile
И да се оплача накрая, вчера си открих нещо, което ми напомня на нечие обяснение за хемороид и съм супер нещастна. Помня, че бяхте коментирали и сега ще поровя назад по темите да прочета още, дано да не е това, точно сега ли трябваше да се появява?! Cry Въобще, това как би се отразило на раждането, някой знае ли?

# 508
Канарче не си сбъркала, имаше спешна операция и закъсня.

# 509
  • София
 Mr. Green А аз му звъннах преди да тръгна.

Общи условия

Активация на акаунт