Няма радост по-голяма, ЮНЧЕ малко се задава!

• 26 492
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета,

shmoksi и моето секцио е за тогава някъде,но ще сме в различни болници и няма да можем да си правим компания Crazyаз съм в МД.

аделина
ти май ползваше лансинох за зърна,в упътването до колкото помня,че съм хвърлила опаковката на моя,пише че може да се използва и за такива цели,ако си го пазиш може да видиш.

Иначе за размерите на бебето да доста е спорен въпроса,едните казват голямо е другите малко е абе изобщо... върви та ги разбери.На мен на феталните,при АГ и на частно където съм ходила все ми казват че върви едро бебето,оня ден като ходих при доктора,който ще ми прави секциото като ме прегледа ми вика,не е голямо бебето newsm78

Kölsches Mädel дано му минат на малчо скоро болежките Hug

Днес бях на тонове,и нпараво от толкова ходене имах чувстовото,че ще родя по пътя,пое кабинета е близо до МД та ако стане нещо правя 100 крачки и директно да ме приемат:)

# 586
Оххх, като чета все повече ми се приисква и на мен да родя вече... Аз си трая, защото да чукам на дърво нямам абсолютно никакви проблеми, карам изключително лека бременност и не мога да съчувствам на мамите с такива проблеми... Като чета за тия инжекции и настръхвам Sad

Стискам палци на всички и най-вече бъдете спокойни... Всичко ще бъде наред!  Heart Eyes

# 587
  • София
Ади, малкият беше с фимоза. Много четох по темата. Знам, че на запад не се практикува забелване и т.н, но решихме да го оперираме. Лошото е, че пак много трудно се забелва сега. Реве, пиши, къса ми се сърцето и ми иде да зарежа цялата галимация, ама ако трябва пак да го режем след време, не знам! Cry
УФ да не те плаша ама има голяма вероятност да зарастне пак. Ще ти кажа ние какво направихме понеже и аз съм минала по този път. Моя беше роден със много силна фимоза и доста голямо количество кожа. Като беше на 1,5г реших да го заведа на уролог в Токуда. Там една уроложка му направи една "процедура" като с едно голямо шило раздели кожата от пишлето - беше касапско и ужасно, детето пищя зверски, аз ревах абе ужас, мъжа ми го нямаше, после като го прибирах в колата зверски пищя при всяко пишкане в памперса и така 3 дена. После му мина обаче аз не бях редовна в забелването и кожата му пак срастна - е не толкова като преди, но педиатърката при която ходим ми обърна внимание. Баща му започна пак да я забелва по малко след баня и лека полека се показа пишлето пак. Но според мен това няма никакъв смисъл, тъй като на него всяка сутрин му става пишката и според мен сама си се забелва. Онази в Токуда ме беше наплашила че ако не го обрежем няма да се оправи - пълна глупост.
Така че според мен не го насилвайте детето, скоро природата ще почне сама да му помага  Laughing
Вие може само леко да дърпате кожичката, но леко без да има болка и без да травмирате детенце.
Петроханче като знам Лансиноха как цапа и как не се пере идея нямам как да се мажа без да си оцапам дрехите (или ще трябва да си измисля някоя гадна стара дреха)

# 588
  • Sofia
По темата със забелването - на една от лекциите докторката каза от втория месец да се почне всяка вечер след баня лека полека, но ако до към 9 мес не е готово да не се чака и да се отива на доктор - препоръча един в Пирогов, май му записах името някъде...; друг беше казал още няколко дни след раждането да се почне...; нашия племенник също таткото го почна след баня доста мъничък (не помня точно колко, ще ги питам, че сега и ние ще имаме тези терзания), но определено работата трябва да е свършена преди да стане на 1 год...
Аз също смятам да почнем от раничко, може би от 2 мес, ще почета и събера още мнения и ще го измислим...

# 589
Стискам палци на всички с притеснения - още малко остана да устискаме. А и все пак е нормално някой "юнчета" да се родят през май- само 4 % бебета се раждат на термин, повечето май се раждат по-рано Simple Smile

Да попитам - някоя мама беше казала,че използва  ваничка tummy tub.  Исках да поопитам от къде си я е закупила? Аз пробвах от danet, но не знам защо не ми отчитат поръчката. Та дали я продават някъде другаде в Бг или да я поръчвам от някой чужд сайт Sad

# 590
Петроханче като знам Лансиноха как цапа и как не се пере идея нямам как да се мажа без да си оцапам дрехите (или ще трябва да си измисля някоя гадна стара дреха)
[/quote]

Хм,на мен пък ми попива и не съм забелязала да имам петна по тениските,ама аз слагам по съвсем малко и може да е за това,после като увелича при кърменето може и аз да се цапам Confused

# 591
Поточе, аз имам за микровълнова на Avent, и пише следното:
2 мин при 1100 - 1850 W
4 min at 850 - 1000 W
6 min at 500 - 800 W
И моето упътване е такова, а като я сложиш в микровълновата върти ли се?
mgamisheva Много благодаря, тя не опира в стените, просто не може да се върти Wink

# 592
Защо не ти се върти тогава? Моята се върти заедно със стъклената чиния под нея

# 593
За забелването да се включа: Ивайло като беше бебе, педиатърката(без да ме попита) на втората или третата консултация го дръпна малко повечко и детето проплака, та аз се намесих и ѝ казах да спре.Слава богу поражения нямаше. След това всеки път по време на баня дърпах само до там до където нямаше съпротива, за да измия с водичка. Постепенно се отвори по-надолу, с течение на времето. Без болка и стрес. Чела съм мнението на проф. Бранков по въпроса и съм съгласна с него.

# 594
Моето картонче за кръвната група ми го дадоха в Сердика, там се следя при Ташков. Има ли значение къде са ти правили картончето? Иначе ще раждам в Надежда и там се следя при Сигридов.
[/quote]
На мен точно Сигридов ми каза, че искат да е потвърдена от Института по хематология и трансфузия, защото ако недай Боже се налагало кръвопреливане по спешност, сгрешена кръвна група от случайните лаборатории, можела да ни убие при несъвместимост. За това и аз се чудя, да рискувам ли с моята определена или да ходя там точно , заради изискването на Др Сигридов и МБАЛ Надежда..

# 595
  • София
И на мен картончето ми е от ташков и ше раждам в надежда и като постъпих там за преждевременно ми го приеха без никаква заверка. Имай предвид че болницата там не работи във връзка с лекарите долу и те често хич не знаят какво трябва и какво не. Виж,Ташков знае.примерно питах го дали да си пусна кръвни преди секциото и той йаза по-добре не защото не ги приемат и там така или иначе ще ме дипчат пак.

Ади, не говорим за едно и също-моята машина се вкл автоматично като я бодна в щепсела-нямам възможност да я държа вкл в ел.инсталацият и след всяко ползване дърпам кабела.после при всяко вкл отново в контакта се вкл и си стерилизира 3 мин.и дори да натискам копчето не спира. И това е сигурно-и сега го пробвах. А капака си е паянтов,ама ще го преживея. По ме дразни това с включването.

# 596
  • София
Ади, не говорим за едно и също-моята машина се вкл автоматично като я бодна в щепсела-нямам възможност да я държа вкл в ел.инсталацият и след всяко ползване дърпам кабела.после при всяко вкл отново в контакта се вкл и си стерилизира 3 мин.и дори да натискам копчето не спира. И това е сигурно-и сега го пробвах. А капака си е паянтов,ама ще го преживея. По ме дразни това с включването.
Не зная ти за кой говориш, моя е ето този (ако се вгледаш отстрани има едни като дръжки вдлъбнати). А копчето когато се пусне стерилизатора не може да го изключи, но когато спре програмата няма проблем да си е включен в контакта, стои си изключен. Просто веднъж като е натиснато копчето за старт не може да се спре. Моя капак определено не е паянтов. Да не би твоя нещо да е дефектен, не звучи нормално да е постоянно пуснат като е включен в контакта?  Или пък да говорим за различни модели? Направо като чета какво пишеш за твоя все едно говорим за различни неща newsm78
Ето това е моя:

# 597
  • София
krisskata по отношение на това дали да се забелва пишката или не също има два лагера в медицината - също както да се дава ли вода или не, да се кърми ли на поискване или на режим. Затова всеки си чете и си преценява за себе си. Аз на моя син му я забелвах но лекичко, но се оказа че не е било достатъчно. ОСвен това първите 5-6 месеца нищо не съм правила. Моята педиатърка беше против.

# 598
Аз имам една чуденка - моите гърди изобщо не са мръднали като размер  newsm78 ; освен напрежението и болките в първите месеци и уголемяването и потъмняването на зърната нищо друго за момента, освен, че са някак по-отпуснати май... предполагам не е задължително да се уголемяват преди раждането или???

Аз съм в същата ситуация  hahaha
По едно време си мислих, че заради суетнята около корема ми не забелязвам нарастването в бюста , ама не, размерът ми е същия както от преди забременяването  Sad  Даже понякога малко ме е яд, ама аз винаги съм си имала пълно деколте. Иначе измененията в тази област са ми точно както ти си ги описала. Очаквам да ми "напращят" ден- два след раждането Wink

# 599
Така че според мен не го насилвайте детето, скоро природата ще почне сама да му помага  Laughing
Вие може само леко да дърпате кожичката, но леко без да има болка и без да травмирате детенце.
С тези изречения съм напълно съгласна.
Това, което аз установих е, или забелваш и не спираш и за ден, дори по 2 пъти на ден, или чакаш само да се оправи, което за мен е по-нормалното. На дядовците ни надали някой им е забелваш пишката.
Мен ме е яд, че послушахме кои ли не и започнахме да му е забелваме като бебе ... Тео също беше с много силна фимоза. Имаше само една малка дупчица, през,която пишкаше, като дръпнехме дори не можеше да се види главичката. На година и нещо го водихме на уролог и той тръгна да му я забелва и го позаболя доста, но поне не е имало касапски изпълнения. После кога с мъжа я дърпат кога не, и пак доста се позатвори. Сега с педиатърката малко я дръпна, за да не го водим на уролог, т.к. най-вероятно ще искат операция, а аз не съм съгласна. И реално през половин година се разбрахме да подсещам педиатърката и така лека по лека. Но пак казвам, ако сега знаех толкова нямаше да я пипам въобще. Там двете кожички са си залепени мръсно не се събира. Като си играят с пишлетата и с ерекцията сама се отваря.

Общи условия

Активация на акаунт