Домакини - първи сезон/дванадесети епизод - "агнешки"

• 26 192
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
  • UK
Joy JoyОт къде ли ми е познато?Моето диваненце е същото.Вече любимите ми дни са сряда,четвъртък и петък.Защото като е на градина е по-кротък вкъщи.
Коконке да не замръзна в хладилника?Къде се ската?
Joy Joy Joy водиха ме на разходка, после ме черпиха с парче пица и се завърнах, ама след малко Crazy ще меря спалнята, как е и добре ли се спи там hahaha
Ехаааа Смърфи големи планове, големи маршрути завид завид Crazy

# 226
Днес тук е едно топло, слънце е огряло от сутринта, пу, пу, такова да си остане. Praynig

Момичета, аз в темата за кърменето не мога да се намесвам, нямам си и идея какво е това чудо. newsm78

Марче - ние бяхме преди две години на концерта им в Букурещ, също беше голям купон. За София си купихме билети, но както знаеш плановете са за това да се променят. Затова съм много щастлива, че все пак успяхме на натъкмим нещата и да разгледаме хем Милано, където не сме ходили (а сме големи фенове на  Италия), хем да отидем и на концелта. Надявам се италианците да са по-големи купонджии от англетата, дано.  Peace

Коконче - това чаве дето го гледахте още ли е при вас? Защото нищо не казваш за тръби, влакове, самолети... newsm78

На всичките децата са супер сладури!  Hug

# 227
  • UK
Смърфи- не, след процедурата го оставихме на грижите на милата му баба Joy след като имаме резултат от изхода и ще преценяваме Mr. Green дали, можем да го вземем пак Crazy

# 228
  • ул. "Мечтание"
Ами незнам при прегледа ми казаха,че е от по-гъста кърма.А аз бях на косъм от мастит и предполагам само,че от там се е получило.

Това съвсем ме озадачава.  Rolling Eyes newsm78 Това повече ми звучи като галактоцеле, а не като фиброаденом. Но все пак не съм мамолог де... Каквото и да е, се надявам да не ти създава неразположения.  Hug

Иначе за другото, което ме пита:
Скрит текст:
Не е до хранене. Много малък процент жени не могат да кърмят бебетата си, нещо от рода на под 5%. Тук говорим за физиологични особености и заболявания поради които жените не могат да произвеждат никаква или малко кърма. В останалите случаи, обичайно неуспеха се дължи на грешна информация, която е подадена на жената, липса на хора, които могат да окажат нужната подкрепа, лоша организация на кърменето и натиск от страна на медицински персонал, семейство, изкривени социални очаквания, агресивен маркетинг от страна на компании произвеждащи адаптирани млека, шишета, помпи за кърма и т.н. Лекарите, сестрите и акушерките в нямат почти никаква представа от кърмене за съжаление. Confused Тези, които имат деца говорят от личен опит, който в повечето случаи е негативен, останалите кой каквото чул от колежки... И става мазало!  Confused Много ми е тъжно, че толкова много жени не успяват да кърмят, защото е нямало кой да им каже две добри думи... Видях колко е ценно да бъдеш подкрепен по време на раждането и след това и много се надявам и аз на свой ред да предам нататък тази грижа.  Praynig Praynig Praynig
В интерес на истината, когато започнах обучението си към Ла Лече Лига си мислех, че знам много за кърменето. Все пак бях успяла да кърмя успешно второто си дете.. И когато започнах да се уча, да работя с жените... цял един нов свят се откри пред мен и осъзнах, че всъщност нищичко не съм знаела за кърменето Simple Smile

Коконче, прости ми, имам тъп въпрос към теб:

Скрит текст:
чие е детето за което говориш и което е (беше) при вас?

Днеска тука ужасен вятър. Агрррх!  Crossing Arms

# 229
  • UK
Нощни на братовчед ми (като брат ми е, заедно сме отрасли Mr. Green) Hug лека нощ от мен  bouquet и утре стискайте палци, ако не ме дострашее много ooooh! ще взема да се кръвоточа в лабораторията Joy

# 230
  • при късмета
Оф не мога да стигна до тук.Като захапя "докторска" тема нямам спирка.
Коконче а бабата как ще се оправи с влаковете. И ти скоро не си ни показвала морето, да си вземеш бележка  Laughing
Смърфи дано ви е свършил дъждовния сезон
И аз доникъде не я докарах с кърменето.На 1 месец вече беше гладен.Тя мойта кърма напрактика не тръгна.6 дни в болница и никой нищо нито ми каза нито ми показа.На една майка даже викаха "Ти филми не си ли гледала, как не знаеш как става" ooooh!
Нощни според мен детето си знае най-добре. Причините при мен влизат в това което си писала

# 231
  • ул. "Мечтание"
Коконче Peace

мама-коко, така си е! Всъщност се радвам, че расте и вече няма такава нужда от мен...  Heart Eyes Расте и става самостоятелен човек! Колко вълнуващо! С отбиването тръгваме по нов път във взаимоотношенията ни. Ще имаме нови начини да си обръщаме внимание и да се гушкаме, да се докосваме... Ама аз съм си куха лейка, не си давам толкова лесно навиците! Crazy Joy hahaha hahaha bowuu

# 232
  • при късмета
Моя, както казах е кърмен месец и нещо, а не спира да ме гушка и да ми казва, че ме обича през 5 минути.Няма по-хубаво на света от това детето ти да ти каже, че те обича.Е, докато си дойде баща му, ама пак е нещо  Sunglasses тогава обича него
А Куини къде се покри  newsm78

# 233
  • Талант на 2012,2013 г.
Нашето дете и днес ме гушка преди да си легне и ми казва, че ме обича... Heart Eyes

Много е хубаво, чувството е неповторимо, мъж по-голям от мен нежно  да ми казва:"Мамо, обичам те"...  Heart Eyes

А не е кърмен и два дни. Просто нямах кърма.. Rolling Eyes

# 234
  • София
А Марче извзех ти функцийте,ама не пишат тея девойки убави.
А, не!  Crossing Arms Naughty Няма да си дам да ми се изземват функциите. Мои са си. Вие това ще направите - преврат, но аз няма да се дам.  Mr. Green Ще извадя тежката артилерия... Дай им малко време, да се ориентират в обстановката, нови са още. После ще ги подпукаме.  Simple Smile

Нощни, до когато ти е удоволствие , го прави. Няма лошо.

Смърфи, после ще си разказваме. Снимки от Милано чакаме. wavey

Исках да ви споделя едно мое виждане относно посещението на църковните празници. Гледах службата водена от Патриарха ни в навечерието на Великден. В Храма имаше много хора, всеки със свещица. Но, кое ми направи впечатление грозно. Имаше мъже по дънки/джинси, а имаше и един с къси гащи. Е, не може да отидеш и да влезнеш в църква по къси панталони и по джинси. Не е уважение към празника и към църковната институция. Не се научихме, как трябва да се ходи облечен на такива места. След като не уважаваме един църковен празник, как да имаме уважение и към себе си. Не може да влезнеш в Храма по сандали, по потници разни, и разголени жени. След като искаш да си участник в тайнството на празника, приведи се в приличен вид и отиди. Поклони се, както подобава. После си говорим, ама гърците празнували прекрасно, ама руснаците и те така...а ние къде сме? Всичко ни е на опаки. Не зная дали сте били на Великден в Гърция, но аз съм била. Такъв празник, такива елегантни хора, уважение огромно към отчето,... тайнството се запазва на този
празник. Жените в "малка черна вечерна рокля", с бижута, повечето не са и боси, а мъжете....трептят!
В Русия зная, не съм била, но там да влезнеш в църква без покрита глава е кощунство. Тук Луси, може да ни каже подробно. Уважение ни липсва....мда...Няма да се научим. Все повече и повече съм разочарована от хората...не знаят и не искат да се научат.
 Това исках да ви споделя, да ви кажа...Много мислих дали да правя коментар, но не се сдържах. Ако не съм права, моля някой да ме обори.  Peace Но това е моето виждане.

# 235
  • при късмета
Марче не мисля, че тук има прав- неправ.Опира до собственото усещане на хората и всеки го приема за себе си.Че не е правилно откъм църковните правила, не е.Обаче хората не ги знаят.
Аз веднъж се наврях по потник в църквата на Рилски манастир, изобщо не знаех, че не трябва.Не бяхме тръгнали конкретно натам, а минавахме и се отбихме. Даже попа не ми направи забележка, разбрах от майката на една приятелка и то на излизане.

# 236
  • ул. "Мечтание"
Много често спазваме празниците механично, асоциираме го повече с манджата и пиенето, отколкото с истинската им същност. За мен това е тъжно... Празниците имат силна и хубава енергия, която може да се употреби много положително, а не само в плюскане и алкохолизиране...  Tired

# 237
  • Талант на 2012,2013 г.
Живяхме във времена, когато достъпът до църквата беше забранен за определен слой от хората. Аз кръщавах голямото си дете/лека му пръст/ само с кумата, защото кумът ни беше военен, а мъжът ми полицай. Те НЯМАХА правото да влизат вътре... ooooh!

# 238
  • София
Марче не мисля, че тук има прав- неправ.
 Даже попа не ми направи забележка, разбрах от майката на една приятелка и то на излизане.
Не, не е така. Напротив. Има си правила и те трябва да се знаят от тези, които ходят на такива места.
"Даже попа...." е това е страшното за мен. Даже и отчето не е направил забележка. А трябва!  Хубаво, приемам, че не всеки знае, семейството не е възпитал по този начин детето - добре. Но за отчето....там е вината. Човек се учи, не всеки знае как да постъпи, както не се знае, че на Велики петък /преди празника/ в църквата се ходи с цветя задължително, като на погребение. Защото този ден е такъв - погребален. Ама кой да им каже...Не се ходи и с червени рози, а с бели /примерно/, защото това не е сватба, а погребението на Христос.  Дали ще се научим някога на елементарни неща??
Няма значение, това беше малко лирично отклонение, мое.  Peace

# 239
Била съм в Гърция на Великден, била съм и на черешова задушница. Наистина е празник. Била съм и на няколко католически меси в Италия, едната дори, водена от папата. Има разлика и също мисля като Марчето! Тук нямаме традициите и културата за такива неща. Дори самата аз не знам какво и как се прави. Ето например службата в тукашната православна църква. Всички рускини и гъркини бяха с покрити коси, дори младите. А аз не бях, добре че си носех един шал уж за красота, та си покрих косата с него. Стана ми неудобно, а уж знам за това, ама в БГ почти никоя жена не го прави. Също всеки носеше боядисани яйца и сладки неща, ние с празни ръце. Засрамих се. Просто не знаех.

Общи условия

Активация на акаунт