Домакини - първи сезон/дванадесети епизод - "агнешки"

• 26 204
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
  • ул. "Мечтание"
Ура! Удари и моя час за сън!  Party

Лека нощ, мили дами!  newsm46  sleepuu .

Понасям се към леглото под ритъма на една много нежна и прекрасна песен:

# 256
Оф,приспах бабката най-накрая Joy Утре ще пътува да урежда имоти,спукана им е работата на адвокатите. hahaha Ще ги надговори като едното нищо. Wink
Прочетох ви ,момичета,за традициите си говорите...мисля,че на нас като нация ни липсва самоуважение,от което пък следва неуважение и незачитане на традиции и институции.
Марче,има си правила,наистина,съгласна съм! И всеки трябва да ги спазва! Но...преди време на 25 март /Благовещение/ и по време на Велики пости,видях поп,прегърнал едно дърво пред църквата,защото беше толкова пиян,че не можеше да направи и крачка.  Joy А той би трябвало да е човекът,към когото се обръщаме в незнанието си, за нещата,които са ни отнети със забраната на религията...
То май стана:на такива вярващи-такъв поп им се пада!  Laughing
Лека нощ! И късмет утре за всички,които се нуждаят! Абе направо за всички!  Hug

# 257
  • София
Оф,приспах бабката най-накрая Joy Утре ще пътува да урежда имоти,спукана им е работата на адвокатите. hahaha Ще ги надговори като едното нищо. Wink

Прочетох ви ,момичета,за традициите си говорите...мисля,че на нас като нация ни липсва самоуважение,от което пък следва неуважение и незачитане на традиции и институции.
Марче,има си правила,наистина,съгласна съм! И всеки трябва да ги спазва! Но...преди време на 25 март /Благовещение/ и по време на Велики пости,видях поп,прегърнал едно дърво пред църквата,защото беше толкова пиян,че не можеше да направи и крачка.  Joy А той би трябвало да е човекът,към когото се обръщаме в незнанието си, за нещата,които са ни отнети със забраната на религията...
Ох....с тази бабка прекрасна, ще ме умориш... Simple Smile
Ерма,  вярно е.  Но, всеки ще отговаря за деянията си...каквато ни е църквата, такава ни е и религията у нас самите и в семействата ни. Но, "черни овци" има навсякъде...дано да са единици.

# 258
Марче напомняш ми за случай,в който майка ми отказа на сестра ми да я заведе с маратонки на театър и ходих вместо нея.
В интерес на истината едно време религиозните празници си бяха както му е реда.Сега я няма самата култура.Мен баба ми ме е учила да се моля и ме е вкарвала в църква.Сега ходя с малкия като се приберем в бг.Дори като види катедралата и сам изявява желание.
На МАри и Коконка стискам палци утре.
 Joy JoyЕрма не ни каза бабето кекс или пържоли търси като стана от сън ?
Лека нощ на всички!

# 259
  • София
Оф, започвам да се оплаквам- дребното снощи вдигна температура.  Миналата седмица за няколко часа имаше 37,3 и после малко хрема...притеснявам се да не е нещо недоизлекувано, щото тогава нито я водих на лекар, нитонищо...само капки в носа слагах. Дано е нов вирус. Пфу!

Мари, дано днес се развият добре нещата!

Коконче, цял ден ще мисля за теб, дано всичко е наред!

Марче, аз съм ходила на 15 август, Богородица, в Гърция на църква. Усещането е друго, права си. И аз не съм съгласна,че е до времена, по-скоро е до традиции в семейството. Моите баба и дядо са силно вярващи хора и така са ни възпитали. Не сме пропускали ходенето на църква на празник, вкъщи много ни е било говорено за доброто, за спазването на каноните. Баба и дядо  са на по 80 и отгоре години и допреди -5-6 години постеха по 40 дни преди Коледа, преди Великден ипреди Богородица, както и задължително всеки петък...и го правеха с чувство, не просто постене ей така.

# 260
  • София
Добро утро, момичета.
Вчера не писах тъжни работи, защото голям смях падна.
В съседното училище почина детето на физическо и аз визуално познавам родителите му - тъжна история...
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5749671

Сега за църквата... Имам друго мнение, нали няма да ми се сърдите...

Църквата трябва да заслужи уважението на хората. 90% от хората в църквата не е заради вярата си. Просто като Нова година, Херлоуин, свети Валентин - има си ритуали и хората ги изпълняват не от вярата, а така... Православни попове.. да не говорим за тях - педерастия, мерцедеси, кражби. Има тук-там свестни, но все по-малко става... Като няма вяра в дущата и да се покриеш цялата - няма да ти помогне. В църквата вече не стъпвам... Понякога, когато има случай - отивам да запаля свещичката пред иконите... Мразя бабите, които хотят и ти гасят свещите...  Да, голотата в църквата по-принцип не е хубаво, но нищо против нямам къси до коляно панталони, сандали... Иисус също ходил в сандалите и дрехите са му били под коляното...

Аз вярвам... по свой начин. Всяка сутрин пиша по 2 странички - общувам с Твореца... разказвам му какво ми се случи, моля за нещата... та това е...

В католическата църква е друго, по-приятно... по-разполагащо...

Всеки си има право да вярва според вътрешното си усещане... Не съдя и надявам се няма да ми се сърдите...

Аз например 98 като дойдох тук и отидох в Опера. По същия начин бях удивена - аз отидох с дълга рокля и какво виждам?... Знаете си... В Русия изкуството е свято... Е вече не знам как сега е. 15 години не съм била в Москва...

А сега - добро утро, момичета!!!!!

Коконче, стискам палци! fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 261
  • София
И една друга тема - честит празник!

Помните!
Через века,
через года -
Помните!

О тех,
кто уже не придет
никогда -
Помните!
Памяти павших будьте достойны!
Вечно достойны!
Люди!
Покуда сердца стучатся, - помните!
Какою ценой завоевано счастье, -
Пожалуйста,
Помните!
Детям своим расскажите о них, чтоб
Запомнили!
Детям детей расскажите о них.
Чтобы тоже помнили!
Помните!
Через века, через года, -
Помните!
О тех, кто уже не придет никогда -
Помните!
Памяти павших будьте достойны!
Вечно достойны!
Люди! Покуда сердца стучатся, -
Помните!
Какою ценой завоевано счастье, -
Пожалуйста,
Помните!
Детям своим расскажите о них, чтоб
Запомнили!
Детям детей расскажите о них.
Чтобы тоже помнили!

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 07:34 от luss

# 262
  • София
Оф, Луси, четох и слушах по тв за този случай...тъжна история, много тъжна. Писаха, че детето и миналата година е припадало, но не открили от какво...дано намерятродителите му някакъв начин да живеят занапред, не знам дали е възможно това.

За църквата си права, много. аз например от години на големи празници не хода на църква- имам си ред причини за това. Правя го често в другите дни, когато там е спокойно, няма я блъсканицата, няма го модерното ходене  на празнична служба. Искам като отида там да почувствам нещата, а не да се блъскам. Последния път , когато посетих църква на голям празник беше на една Цветница- отвън имаше огромна опашка, на която хората се караха кой кого прередил за върбова клонка. Ами благодаря!
Четох ви по-горе и за облеклото. Преди години на едно кръщене на наши много близки хора кръстникът се яви по къси гащи и джапанки...толкоз...ама и попа не направи забележка, можеше да му обясни поне.
На мен ми харесват закътаните манастири, тези, дето са по горите и нямат особен наплив на народ. Като Дивотинския например. Много е приятно там, усещането е...различно.

# 263
  • при късмета
Добро утро,
мерси за кафето и него ще изпия.
Луси и аз съм за това, че всеки си усеща тези неща, правилни за себе си. Дори не е нужно да си на църква, че да се помолиш.А за поповете не ми се говори, че такива примери имам.И на мен в католическата църква ми е по-различно, не знам защо.
А това за детенцето е ужасно  Cry
Мари дано вече има лекарството  Praynig
Коконче палчета и за теб
Вале дано се разминете леко.
Ще яхам прахосмукачката и печката.За днес кюфтета в доматен сос.
Искам да спре да вали, за да не ме боли главата, че вече не издържам  smile3511

# 264
Добро утро

# 265
Добро утро и от мен!
Благодаря за кафенцето,с удоволствие ще го изпия.  Hug
 luss, съгласна съм с всичко,което казваш за вярата,църквата и отношението ни към изкуството. Скоро съседско момиче ми разказваше,че на Моцартовите вечери в Залцбург,всички присъстващи били облечени строго официално.Изкуството наистина е свято,то идва от душата на неговия създател,чрез който се изразява Твореца...Така мисля аз.
Много ми хареса твоята техника с писането на двете странички-общуване. А после запазваш ли ги?
Аз имах период,в който пък си пишех по няколко неща,за които съм благодарна...
Валенце,страховете на майките все са големи. Hug Дано бързо да минава неразположението!
От снощи стискам палци за Коконка и Мари /пуснах ги само да направя палачинки на бабето  Wink/
При нас не вали,но е хладно и облачно,прекрасно време за чистене!  Laughing
Хубав и успешен ден,момичета!  Hug
Редактирам се: Честит празник!
Нека човечеството никога не изпитва ужаса на войната! Да има мир!!!

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 11:00 от Ерма

# 266
  • Талант на 2012,2013 г.
Добро утро мили мои... Hug Напълно съм съгласна с Лус... Hug

След час тръгваме...Благодаря, дано го има лекарството.

Иии...

bouquet

# 267
  • София
Добро утро.
Стискам палци на всички! fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
След малко ще излизаме с детето малко на разходка,че вчера си стояхме вкъщи цял ден.
Лек ден,момичета! Hug

# 268
  • Пловдив
ПиПирудата, излита.
Като се върна всички да сте живи, здрави и много щастливи!
 Hug Hug Hug

# 269
  • Талант на 2012,2013 г.
Лек път  и приятно изкарване, пИпИрудке.... Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт