майки отглеждащи сами момчета - как се справяте?

• 17 741
  • 213
  •   1
Отговори
# 135
  • На остров
Сама, ти си знаеш, аз лично дори и при така изложените факти не бих си го причинила след като той ясно ти е показал, че няма да  е баща. Помисли, ако един ден искаш да отидеш някъде - трябва ти неговото съгласие, ако искаш да вземеш някое важно решение за детето пак неговото съгласие, ако срещнеш човек, който ще ви обича и иска да осинови твоето дете пак не възможно заради наличието на баща на хартия. Ти сама си знаеш кое е най добре за вас, но си представи нещата след 10-15 години и ако си убедена, че това искаш го направи.

# 136
  • Cyprus, Пловдив
Минусите са повече от плюсовете, както и да го гледаш  Confused
Дори и на една ясла/градина да искаш да запишеш детето, пак ти трябва съдействие от бащата. Дано наистина си го обмислила добре, аз за себе си съжалявам милион пъти, че изобщо уведомих БНД, че ще става баща и че има някакви права над детето ми  #Cussing out Peace

# 137
Оспамих темата и Мартани ще ме нахока.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Ще се справя с всичко, една майка е способна на чудеса.Важното е че тук намирам много приятели.  bouquet  bouquet  bouquet

# 138
Лъки , наясно съм с всичко това.Изчела съм всички теми за самотни майки още докато бях бременна.Делото го заведе майка ми.Когато й казах да се откажем, тя ме обвини че аз съм лоша майка.Представих й всичко това- как ще съм зависима от него,  за жалката издръжка , която може би ще ми се изплаща от Общината. Аз обаче съм финансово зависима от нея в момента.А и бащата на Камен твърдо заяви пред нея че ще бъде баща и на нашето дете/ тя беше против връзката ни и знаеше че няма да доведе до добро/. И аз имам усещането че след време ще се проклинам за решението си.Ако баща ми беше жив щях да запиша детето на негово име. За друг баща на Камен изобщо не мисля.Поне не в близките години.Много наранена съм.Както и да е.Благодаря ви на всички и обещавам да ви държа в течение.Ще пусна отделна тема, когато има развитие а в тази тук нека се пише как се справяте с дечицата момченца.Целувки на всички.

# 139
  • На остров
Не знам на колко години си Сама, но ти си родителя не майка ти. Решенията трябва ти да ги взимаш и съответно отговорността е твоя, не на майка ти. Успех  bouquet!

# 140
Лъки , а защо няма торта тук? Честито. А ние днес ставаме на 3 месеца. one 11 на 36 съм и както написах и аз съм убедена вече че това е правилно но само от финансова гледна точка.Нека не спамим повече темата.Наистина.Да са ни здрави дечицата и да растат щастливи.А пък другото се преглъща от нас.

# 141
ами спамете си я....аз просто не мога да коментирам, но то справянето си е с много аспекти, емоционалните притеснения на майката не са за подценяване, ако намерите успокоение тук или решение на нещо, какво по-хубаво...аз все си мисля че едно дете не трябва да чува лошо за баща си, каквото и да става, дори и в тези случаи които описвате....колкото и да са екстремни.....бих казала с други думи това че бащата не иска да е при тях, не бих излъгала, не бих спестила, но бих казала с разбиране....това за детето си е голяма травма, да знае че баща му е безотговорен....

аз сега обяснявам на малкия че татко му е решил да си има друга жена, и по-рядко ще има време за нас, няма да идва при нас два пъти в годината, може би само един,..., може би ще си има други деца, и на малкия му става много мъчно, но му казвам да разбере че така е най-добре за татко му, за да бъде и той щастлив....

# 142
Не знам на колко години си Сама, но ти си родителя не майка ти. Решенията трябва ти да ги взимаш и съответно отговорността е твоя, не на майка ти. Успех  bouquet!

То тя е родителя - да, но като зависиш от някой се налага да се съобразяваш. Напълно ми е ясна нейната ситуация. И аз се съобразявам, но за други неща, тъй като съм изцяло зависима. Явно за майка и има значение това, чии имена ще носи детенцето. То и нашите се дразнят. Майка ми веднъж подхвърли дали въпреки, че моят баща е починал не може детето неговите имена да носи щях да я изям. Повече тази тема не се повдигна. Въпреки всичко нашите се чувстват кофти от този факт. Обаче аз съм си супер доволна от решението ми, че не разреших детето да бъде припознато. Пак казвам на Сама, че щом го иска това и се е заела с делото - пожелавам и всичко да се развие както тя иска.

# 143
Дa се включa и aз по темaтa със съденето. То товa си е лично, но при мен кaк беше.
След кaто "тaткото" изчезнa яко дим, бях решилa, че ще го съдя до дупкa.
Родих и кaто се зaмислих, че зa всяко нещо може дa ми прaви чaлъми.... откaзaх се и.се успокоих, и ми е леко нa душaтa.
Сaмо дaно не цъфне някой ден с лъжи и теaтро.....

# 144
инaче кaлво дa кaжa нa мaлкия члвек къде е тaти, един психоaнaлитик ми кaзa дa кaжa истинaтa, но под формaтa нa прикaзкa.
и пaк ме е стрaх дa н8е се почуствa нежелaн

инaче онзи ден по-големи комшийчетa юе питaхa къде е бaщa му, стъписaх се, трябвa дa съчиня версия, уф
вие.кaкво кaзвaте

# 145
  • Cyprus, Пловдив
Уффф и ние имаме една комшийка-клюкарка и всеки път с един мазен глас:Янис, къдееее е баща ти? Кога ще дойде?
А аз лъжа и мажа, че много работи и когато може идва, а понякога и ние ходим  Embarassed че всеки ден се чуват и виждат по скайп и т.н. Не мога да ги разбера такива хора, които все си навират носовете там, където нямат работа  #2gunfire

# 146
  • На остров
Лъки на твое място директно бих и казала, че не е нейна работа кога и къде е баща, майка и т.н..

# 147
добре, какво толкова му има на обяснението - майка и татко не живеят заедно???? разделени са....не мога да разбера, и всеки път като ме питат подробности - отговарям с този въпрос и накрая спират да питат.
Вие пък, питайте ги къде е техния татко, нищо е са на 100 години, да им стане неудобно...

# 148
Не мога да ги разбера такива хора, които все си навират носовете там, където нямат работа  #2gunfire
едни се интересуват , други не.  сигурно и ти се интересуваш от някои неща и това е нормално за теб , а  други се възмущават от това. 

# 149
добре, какво толкова му има на обяснението - майка и татко не живеят заедно???? разделени са....не мога да разбера, и всеки път като ме питат подробности - отговарям с този въпрос и накрая спират да питат.
Вие пък, питайте ги къде е техния татко, нищо е са на 100 години, да им стане неудобно...

ние не сме се събирали, за да се разделим... и малкият е на мое име... и хората ще го питат, децата...

а сме гадни хората. имам 2 комшийки си осиновиха, и на двете деца от добри комшийки им бе казано. На едното (правело няква беля де май в момента, било вече на 5) еднат аму казала "не стига, че си основен, ми и ...."

Мен ми се върти нещо от сорта да му кажа на моя човек, че от части е щастливец, понеже заедно можем да му изберем татко. (така може да ги затапва, ако му се подиграват)

Общи условия

Активация на акаунт