Санаториумът в Трявна - прочетете първия пост!

• 94 827
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
Zdraveite i ot men,drugata sedmica zaminavame v Trqvna s dvete mi deca.Zapazih staq v hotel Rai.Cudq se samo kade da pravim procedurite v sanatoriuma ili v bolnicata.Samo ednoto mi dete e s problem bronhialna asma na alergicna osnova,no i na drugoto shte pravq proceduri .Taka i taka shte sam s dvete da se vazpolzvam.Te sa bliznaci na 4 godinki.Shte se radvam ako nqkoi mi pishe i si kage mnenieto.Prosto sam v golqma dilema newsm78

# 226
Zdraveite i ot men,drugata sedmica zaminavame v Trqvna s dvete mi deca.Zapazih staq v hotel Rai.Cudq se samo kade da pravim procedurite v sanatoriuma ili v bolnicata.Samo ednoto mi dete e s problem bronhialna asma na alergicna osnova,no i na drugoto shte pravq proceduri .Taka i taka shte sam s dvete da se vazpolzvam.Te sa bliznaci na 4 godinki.Shte se radvam ako nqkoi mi pishe i si kage mnenieto.Prosto sam v golqma dilema newsm78

veselina_76, ние ще се засечем с вас. Също ще бъдем в хотел Рай от 26-ти. Аз ще правя процедурите в болницата, много дни ми идват в санаториума, а и там са само по 1 на ден , не мога да отсъствам толкова време от работа .
Ако имате повече време може и в санаториума - както си прецениш, според мен въздуха е важен и колкото повече толкова по-добре, иначе на процедури аз си ги водя и тук в града- същите ги правим.

Последна редакция: пн, 19 май 2014, 12:45 от Тони.

# 227
Здравейте  Hug
Ние се завърнахме от Трявна. Тъй като правехме процедурите в Болницата, а не в Санаториума, се надявам, че не е проблем да споделя тук информация за болницата, защото май отделна тема няма  Rolling Eyes Ако го счетете за спам, ще изтрия  Wink
Аз носех направление за хоспитализация от ЛЛ на детето - с диагноза "астма", но се оказа, че с него не могат да ни приемат (не разбрах защо). Пратиха ни на регистратура и там попълниха други документи, приеха ни и клиничната пътека е 7 дни . Назначиха й на малката процедури за нослето (синусите) - Солукс, както и за гърдичките - магнит. По ЗК са за 7 дни процедурите, след което доплатих за още 3 дни - общо по 7 лв/ден - едната процедура е 3, а другата е 4 лв.
Всички бяха много любезни - от докторите, през мед. сестри, до физиотерапевтките долу във Физиотерапия - та. Д-р Станева назначи процедурите, много мила и приятна дама   bouquet
До колкото разбрах - и в болницата, и в санаториума, терапията е една и съща, и ако мога да дам мнение - препоръчвам болницата. В санаториума така и не влезнахме, само ходихме на разходки до там, но ми се стори много сумрачна сградата, някак си западнала, може и да бъркам. А тя и не е важна толкова, колкото самите апарати и процедурите, но впечатлението ми не беше приятно, само споделям  Hug
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=573002.600 -  тук съм споделила впчатления от Чичо Томовата колиба и х-л Панорама, ако за някой е интересно  bouquet

# 228
Раличка,благодаря за информацията и в двете теми!  bouquet
Синът ми изкара 2 пневмонии в рамките на 2 месеца и юни мисля да отидем в Трявна. Аз мисля с направление за физиотерапия или за педиатър - какво бихте ме посъветвали?
Раличка, ти предварително звъня ли в болницата?

# 229
Danito_t  Hug
Аз звънях предварително, да - до колкото си спомням, казаха направление #3 или #7. Занесох тройката, но имаше някакъв проблем, дали защото бяха минали няколко дни, не знам... Абе и без направление може  -ще минете през спешно и така  Peace Звънни ако искаш - за всеки случай   bouquet
Хубаво сте решили да почивате там - дори и да няма проблем детето, много е хубав въздухът и градчето  Peace

# 230
Danito_t  Hug
Аз звънях предварително, да - до колкото си спомням, казаха направление #3 или #7. Занесох тройката, но имаше някакъв проблем, дали защото бяха минали няколко дни, не знам... Абе и без направление може  -ще минете през спешно и така  Peace Звънни ако искаш - за всеки случай   bouquet
Хубаво сте решили да почивате там - дори и да няма проблем детето, много е хубав въздухът и градчето  Peace

Благодаря ти още веднъж!  Hug
Започвам да чета темата и да се ориентирам за спането.

# 231
А аз да попитам процедурите в болницата със час ли са или когато отидеш? И има ли много хора и става ли бързо, защото аз не искам с час. В санаториума са без час и ставаше бързичко (август месец), но сега проучвам и сякаш повече ме блазни болницата...

# 232
Първата беше без час - следобед, след като пристигнахме 1-вия ден. След това - с час - първо ни казаха в 9.30, след това промениха на 9, не ми беше най-удобното време, но няма как. Ако се наложи да почакате - 5 минутки горе-долу, ако лампата или магнита са заети в момента, в който отидете. Не сме чакали  много, само 1-2 дни се е случвало по няколко минутки. Казаха дамите, че по-късничко се качвали в ортопедия - имали операции ли, или какво, и затова са часовете. Имаше вариант и към 12.30, но на място си уточнете кога ще е удобно и за двете страни  Wink.

# 233
Благодаря за инфото, Раличка, но не ми е удобно с час, защото всеки ден ставаме различно и в зависимост от това какво сме си планували за деня и след процедурата тръгваме. Ако ще обикаляме из разни места ставаме рано,а ако  ходим на басейн- късно. Нали е почивка  Wink  Затова и ходим август, след море- за да бъдем цял ден навън. Естествено на детето най-много му харесва на басейн  Laughing И като стана дума- всички вие къде ходите през тези 14 дни? Ние ходихме на Етъра, на Дряновския манастир, пещерата Бачо Киро, Соколския манастир, В Габрово един път с влака (детето не беше се возило) на разходка, други пъти в дома на хумора и зоопарка, в Поповци има един детски комплекс....Тази година незнам къде...Може би Боженци, Плачковци, Българка, Узана, Вонеща вода...Някой ходил ли е?

# 234
Ние единия ден ходихме до Търново с влака, а през Боженци минахме на връщане. В Етъра сме ходили безброй пъти, а за другите неща не мислех, че има нещо интересно за правене, ще те поразпитам по-подробно при следващото ни посещение там  Grinning За Вонеща Вода разбрах, че има басейн, едни хора, с които се видяхме там, казаха, че са ходили с детето, много се радвало. На нас не ни омръзваше да се разхождаме из Трявна - в местността около хотела, на центъра, към гарата - все си намирахме дестинации. Ако не сте ходили в Търново - може да се разходите - 1 час е пътят с мотрисата.
За процедурите - щом така ви е по-удобно, по-удачно май ще бъде да изберете санаториума тогава  ThinkingНие щото и двете сме ранобудни, а и беше на 2 крачки от хотела, не ни е било проблем  Wink

# 235
Здравейте,
от Варна съм и ни предстои пътуване до Трявна. От горе написаното разбирам, че болницата е по-свободния вариант тъй като не можем да останем повече от 7-10 дни. Може ли да помоля някой който сега е ходил, да ми препоръча някое хотелче или къща за гости.
Предварително благодаря! Joy

# 236
Луци, има цяла тема за Трявна - ето  - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=573002.615;topicrefid=4   bouquet

# 237
Здравейте!
Аз съм направила резервация за семеен хотел Хармония за началото на юни. За четири нощувки. Просто нямаше как да отсъствам повече дни от работа.
Едва сега започнах да търся какво е необходимо за процедури в болницата и в санаториума и дали мога да се възползвам.
Дъщеря ми прекара пневмония през месец април, а сега е с отит.
Не ми е боледувала толкова никога (на 4 години е), а сега от март месец не мога да я закрепя да оздравее.

Чудя се дали има смисъл за 5 дни да правим процедури или само да се възползваме от слънцето и въздуха в Трявна?

# 238
Супичка, ние така ходехме в Сандански - за 5 дни, уж само за въздуха, ама нямаше желаният ефект. Някоя  баба нямате ли на разположение, или с мъжа ти да се смените евентуално   Rolling Eyes

# 239
  • Русе
Супичка, според мен направете няколко процедури. Дали при вас ще има ефект ще се разбере зимата. Може пък да сте късметлии, и да повлияят на детето дори тия 5 дни и процедури.

Ако не си затруднена финансово, даже не вземай направление а вървете на частно. По 3 лв. е магнита за гърдите. Така няма да се разправяш с ЗК, кл. пътеки, престой и прочие.

Общи условия

Активация на акаунт