Санаториумът в Трявна - прочетете първия пост!

• 94 847
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • у дома
Супичка, според мен направете няколко процедури. Дали при вас ще има ефект ще се разбере зимата. Може пък да сте късметлии, и да повлияят на детето дори тия 5 дни и процедури.

Ако не си затруднена финансово, даже не вземай направление а вървете на частно. По 3 лв. е магнита за гърдите. Така няма да се разправяш с ЗК, кл. пътеки, престой и прочие.
Каква ЗК,какви разправии  Twisted Evil
вземаш си от джипито номер 3 с код 23(включва 20 процедури) и направо във физиотерапията на болницата.

# 241
  • Русе
Знам за това ( и ние ще ходим така) но казвам за нея че може да й е по-удобно на частно, а не да се обвързва с ЗК.

# 242
Благодаря ви за отговорите!

Това, което ме притеснява, е че не искам да я водя да стои по болниците...
С часове ли са процедурите или трябва да се чака?
В друга тема четох, че и в болницата в центъра ги правят, и в санаториума, но не знам до колко е актуална тази информация.
Не ми се иска да получа обратен ефект и вместо да и повлиаят процедурите, да се зарази с нещо друго.

# 243
Супичка, процеудрата трае точно 5 минути  Peace В болницата се прави в отделението по Физиотерапия, което е един или два етажа под Детско отделение. Единствено може да направи контакти детето при "приемането" ви, докато оформят документите в ДО. Нас ни викаха и след всяка процедура, да минем през ДО - за слушалка, но то беше, защото като отидохме, дребната беше с кашлица и леко просвирваше. Други  дечица не са минавали всеки ден през преглед  Peace

# 244
Да се включа в темата и аз, надявам се да бъда полезна на някого. В момента сме в Трявна, вече... 12 дни, приключихме с процедурите в болницата. Правихме ги 9 календарни дни - по ЗК се поемат за седем работни дни, за да нямаме прекъсване аз пожелах да правим и събота и неделя срещу заплащане. 11 лв. струваха процедурите в почивен ден.
Пред Физиотерапията не се чака, часовете се спазват, ако отиваш точно на време ще влезеш веднага.
Ние бяхме с направление за консултация с педиатър и на свободен режим, т.е. не сме се водили че сме лежащи в болницата, съответно на мен в този случай не ми се полага болничен лист.
Тук сме с двете ми деца - на едното правихме процедури, но и двамата се разкашляха много, дори вчера ходихме да ги преслушат в детското отделение. Дали е ефект от смяната на климата, от процедурите или чиста случайност не знам, но за последната година са боледували по веднъж, това им беше второто разкашляне.
Иначе града е прекрасен, хората са различни, мили, отзивчиви, времето тече бавно...
Въобще не ни се тръгва, въпреки вече доста дългия ни престой тук Simple Smile

# 245
Как 11лв са процедурите през поч. ден  Shocked Аз си плащах както им е по ценоразпис, там е една тарифата  Laughing

# 246
Ммм, не съм се изразила точно. 11 лв. са процедурите независимо дали в почивен или работен ден. Просто в почивните дни ги плащахме, защото тогава не се правят процедури по ЗК. Simple Smile

# 247
 Peace
11 лв за колко процедури и какви ?

# 248
Три процедури - инхалации с физиологичен разтвор, нагревки на синусите и магнити на дробовете. Останах с впечатление, че стандартно на всички деца изписват такива процедури.

# 249
Инхалацията с ФР с каква цел я правите  newsm78 На моето момиче не са изписвали такава, но пък аз казах, че имаме инхалатор и така или иначе правя пулмикорт +ФР сутрин и вечер, та може затова да не са предложили  Rolling Eyes

# 250
Честно казано не знам какъв точно би бил ефекта от инхалациите. Днес вече се прибрахме в нашия град и няма и помен от кашлица обаче Simple Smile Явно чистия планински въздух не им понесе добре...

# 251
Здравейте.Изчетох всичко почти във форума , понеже мисля да водя дъщеря си евентуално сега юни в Трявна не съм решила още дали санаториум или болница  и ще бъдем 2те сами.Намерих 2 интересни къщи на добри цени и ако има майка , която има намерение да ходи по това време и се интересува да пише, може да вземем етаж от къща на доста добра цена. Ще очаквам отзиви.

# 252
Освен лампа на синуси, магнит на гърдичките и инхалации на някой изписвали ли  са му някакви други процедури на детенцето? Уж има и други - масаж, ултразвук и още, които не помня, но масово се изписват само тези май....

# 253
  • Русе
Аз и другарчето застъпваме на 15.06. Ще сме през физиотерапията.
Ще нощуваме пак в къща Борова, вече сме резервирали но моля те, пусни линк към къщите. Да гледаме всички.  Praynig

Хера, и аз не съм чувала да са назначавали други процедури на децата. Сигурно щото са най-лесни за персонала и най-евтини като консумативи. Или за по-гадни болести може да са другите процедури  newsm78

# 254
Здравейте отново!
Ние в момента сме в Трявна.
Аз не взех никакво направление за процедури, тъй като времето много се влоши и във Варна, и тук. Реших, че няма смисъл за три дни да разхождам детето в часове, в които вали дъжд.
Сега използваме времето за разходки навън, а като завали се прибираме в стаята.
Започвам да търся оферти за Сандански, за август месец.
Мисля, там вече да е санаториум, а не хотел, за да можем да останем поне 7-8 дни.
Ако някой има опит (може и на лично) да сподели за там, за да не развалям темата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт