На море в Гърция 2013 - IV

• 74 103
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Вече ще си знам Laughing  То тогава тръгнаме много импулсивно, пристигнахме в 10ч. вечерта в Кавала и там беше едно препускане да търсим хотел ooooh! Laughing Обикаляхме, обикаляхме, то не можем да намерим хотел, камо ли да избираме, накрая намерихме един, дето изглеждаше като да е построен специално за специални жени и услуги Laughing Ама ни свърши работа, де Laughing
А в Керамоти бяхме събота сутринта, но очевидно имаше голям наплив, даже си говорихме с един българин, който имаше там хотелче и той ни каза, че отдавна са свършили местата. Но то като си за ден-два навсякъде можеш да преспиш, хубавото беше, че плажът беше чудесен Grinning

# 511
  • София
Вече ще си знам Laughing  То тогава тръгнаме много импулсивно, пристигнахме в 10ч. вечерта в Кавала и там беше едно препускане да търсим хотел ooooh! Laughing Обикаляхме, обикаляхме, то не можем да намерим хотел, камо ли да избираме, накрая намерихме един, дето изглеждаше като да е построен специално за специални жени и услуги Laughing Ама ни свърши работа, де Laughing
А в Керамоти бяхме събота сутринта, но очевидно имаше голям наплив, даже си говорихме с един българин, който имаше там хотелче и той ни каза, че отдавна са свършили местата. Но то като си за ден-два навсякъде можеш да преспиш, хубавото беше, че плажът беше чудесен Grinning

Fairy Точно заради това никога не отиваме без резервация, времето загубено в търсене на хотел не си струва.
 Току що резервирах студио в Керамоти за 30 евро, до вчера същото беше на 45 евро. Знаех си, че накрая или ще се запълни или цената ще падне, отново успях, спестени 30 евро. Ако бяхме отишли директно в хотела и имаше места, щеше да ни струва 45 евро.

ИРА Извинявай, на каква цена резервирахте, защото мисля да го направя и аз.........

# 512
  • Варна

А от къде е най-добре да се търси в такъв случай, след като не през сайта и не на място...  newsm78

Колкото и да се чудиш  верен отговор няма! В ГЪРЦИЯ  има 10 000 хотела , стотици къмпинги, безброй хиляди ваканционни апартаменти ,вили..................Въпрос на голяма доза късмет и много много ровене.Имали сме добри попадения и със сайтовете за колективно пазаруване Simple Smile

# 513
  • София
SZA Как къде да се търси, има десетки сайтове в които само това се прави, намират се хотели на изгодни цени. Ако ти трябва за някъде, просто кажи да ти помогнем. Правилен е отговора на
peterky2002, че трябва много ровене и време за да намериш изгодната оферта.

# 514
  • София
Да, резервирахме, но почти няма отзиви за хотела и затова се притеснявам. Никой ли не е посещавал Santa Beach Hotel  Shocked

Доколкото знам, само аз от форума посещавам района на трите сляти градчета - Переа, Неи Епиватес и Агия Триада и не съм почивала в хотела. Дано някой, който е бил там се включи. Thinking Не виждам за какво толкова се притесняваш. Общо взето в отзивите в букинг минусите са за по-малки стаи и бани, които отговарят по-скоро на хотел 3*. Пише, че всички стаи са обновени, каквото и да значи това. Пожелай си само хубаво време и добро настроение. Peace
Преди този хотел се казваше Galaxias. В трипадвайзър има също отзиви, но са по-старички и не знам, доколко са актуални.

# 515
  • Luxemburg
За харесващите Зинозис Mr. Green мястото е ОК, но на мен лично плажчето отпред, което е чакъл и вода, наподобяваща езеро с буйна растителност вътре, не ми хареса въобще. То фактически и това ми беше първото и последно посещение на Вурвуру, тъй като да ходиш с кола даже и за хляб не ми е представата за почивка Wink
Това не е никак за пренебрегване. Не е за нас. Дори и брега да е чист, с каката влизаме да плуваме и това ще я изплаши. Но на снимки местото е много хубаво. Жалко че няма къде да се прочетат ревюта.Аз не го познавам мястото и нямаше как да разбера че нищо няма наоколо и трябва да се спасяваме с това което виждаме от сайта че се предлага.
А от къде си намирате резервации? Аз до момента само от букинг съм правила резервации за чужбина. За БГ от бг туроператор а за Алебена веднъж и през немски туроператор че беше по-евтино. Днес гледах за Керамоти и след като казвате че плажът е хубав ... но ме притесняват комарите. Гледах това описание http://www.keramoti-info.com/Описание/1,0,0,0 ама къде да ги намеря тези китни апартаментчета, само по телефона ли? Аз не мога да се доверя така сляпо и да предплатя дори. До сега не съм се разочаровала от букинг до толкова че да си търся друго място.  Но за Керамоти има само 4 хотела. Споделете как и от къде резервирате за студия,апартаменти или хотели?

# 516
За Гърция сравнително малко места са в букинг. За някои райони -  почти нищо. Освен това много често цената там е осезаемо по-висока от тази на личен контакт (точно както е и в България по отношение на букинга всъщност...)

Зависи къде търсиш, никога не от сайта на самите хотели, там винаги са по-високи, а на място по-ниски. А на други места са още по-ниски.......

А от къде е най-добре да се търси в такъв случай, след като не през сайта и не на място...  newsm78

Почерненият цитат в 99% от случаите е добре да се игнорира, защото може да подведе повечето хора, които биха го приели за чиста монета, без да се задълбочат в контекста. Останалия 1% са любимите на авторката му "тайни оферти", не зная дали е на хонорар към тях, които често са изгодни, но разбира се никога не са за хотела, който търсиш/харесваш, а често не са дори за същия регион.

Относно въпроса ти откъде резервираме -
моите наблюдения върху темата за 4 г. са приблизително:
- 40% от личен контакт по мейл/телефон/форма на сайт
- 40% чрез български туроператори/фирми за колективно пазаруване
- 7-8% чрез букинг
- 12-13% други, включително на място.
Разбира се, сметката е на око от прочетеното и споделеното Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 май 2013, 00:53 от Параход

# 517
  • София...........
За харесващите Зинозис Mr. Green мястото е ОК, но на мен лично плажчето отпред, което е чакъл и вода, наподобяваща езеро с буйна растителност вътре, не ми хареса въобще. То фактически и това ми беше първото и последно посещение на Вурвуру, тъй като да ходиш с кола даже и за хляб не ми е представата за почивка Wink

Elf4е
, Извинявай, по кое време и кога сте били при Зинозис?
Интересува ме, защото замислям сега да направим резервация там. Ние бяхме миналата година началото на септември - не имало грам тревичка във водата, а камъчета имаше първите една-две крачки на влизане ...
Да не зависи всичко това от периода? newsm78

Последна редакция: чт, 23 май 2013, 02:01 от divna_

# 518
  • София
divna средата на Юни сме били - имаше треви до колената и между тях щъкаха рибета от порядъка на 25 см, мястото изглежда безоточно, затова явно се получава нещо като езеро, но на мен принципно не ми хареса това село като разположение, много туристи и т.н. Има хора, които го боготворят - въпрос на вкус Grinning
Относно резервация през буукинг /широко коментирана тук напоследък/ не мисля че Гърция е държавата, където тази система върви особено, защото гръцките баби, въртящи туристически бизнес в голямата си част не са и чували за Интернет и кредитни карти и като пример да дам, че местата, които обикновено ме интересуват /нефрашкани туристически дестинации/ имат 3 оферти в букинг, 3 страници в интернет и 30 телефона за контакт, та май все пак тук личен контакт основно трябва да се търси или да се рискува на място. Пазарлъка също така върши работа, особено ако сте за повече нощувки Peace

# 519
  • София
Ние също резервираме директно,издирвам сайта на хотела и винаги се пазара Mr. Green

# 520
  • София
Съгласна съм с Параход и elf4e, за Гърция ползвам Букинг за да се ориентирам, ако има коментари за дадено място. На личен контакт често ми се е случвало цената да бъде по-ниска или поне същата като в Букинг.

ИРА, аз също ходя в района, но не съм била в този хотел. Мога да кажа, че районът е много приятен и когато отсядаме в Солун си избираме да спим някъде там.

# 521
  • Варна
ма къде да ги намеря тези китни апартаментчета, само по телефона ли? Аз не мога да се доверя така сляпо и да предплатя дори. До сега не съм се разочаровала от букинг до толкова че да си търся друго място.  Но за Керамоти има само 4 хотела. Споделете как и от къде резервирате за студия,апартаменти или хотели?

Я се погледнете какви небивалици говорите.Какъв букинг , какви 5 лева , какви 4 хотела-легловата база на Керамоти е 600 легла.Как може един сайт да обхване легловата база на Гърция от 10 000 хотела , стотици къмпинги, безброй хиляди ваканционни апартаменти ,вили..................Как да сте си уцелили точното местенце на тяхните безумни 14 000 км. бряг и към 300 обитаеми и посещаеми острова.Щом чувствате несигурност в избора обърнете се към професионалисти.Десетки наши ТА имат богат опит с Гърция.Освен това във много техни ТА работят българки и твърде добре вършат работа.А пък и аматьори като нас се мъчат да помогнат. Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 522
  • София
Нещо не ми стана ясно защо непрекъснато се цитира booking при положение, че споменах за десетки сайтове, а не един. В момента имаме резервирани 5 хотела, утре тръгваме, всичките са на цени от 25 до 51 евро, като последният е пет звезди. Само за един е ползван въпросният сайт, останалите са с местни или други/включителено с ваучери/, но нито един директно. Нямам никакви нерви да контактувам директно със собственици, които си правят каквото искат, започват с една цена, а завършват с друга. Предпочитам цената да е твърда и само да натисна мишката. Ако в едни сайт липсват хотели, ще ги има в други.
Вчера много време търсих един хотел, който го нямаше никъде за резервиране, проблема бил, че не работи с кредитни карти. В крайна сметка го открих в един гръцки сайт на много добра цена и го резервирах с плащане на място. Преди това се обадих в хотела и ми обявиха почти двойна цена, за какво говорим, благодаря.
Въпроса беше дали да пътуваме без резервация, твърдо не/мое мнение/. Отивам да разгледам даден град, а повечето време ми минава в търсене на хотел,не.
Утре тръгваме за Керамоти, хотела е резервиран, паркираме и директно на плажа, резервацията въобще не е през booking.
За миналата година имаме резервирани над 50 хотела, повечето по работа. Цените са пак в рамките от 15 до 50 евро, звездите предимно 3,4 и 5, нито един на място или при лудо търсене.
Всеки си има своя избор и не е нужно да се натрапва на другите, аз съм съгласна с повечето хора тук, единствено искам да помогна и го правя с пълни сили. Най-вече когато те самите го искат от мен. Досега не са съм подвела никой и всички на които съм помогнала са изключително доволни. На мен ми стига едно благодаря и аз го получавам по няколко пъти на ден.

Последна редакция: чт, 23 май 2013, 09:19 от Bled

# 523
Ние също никога не сме използвали b-g. Просто не ми се занимава, нито е по-евтино, нито сигурно. Последният хотел резервирах след като получих хубави отзиви от приятели.

# 524
Bled, ще ти бъда много благодарна ако споделиш кой хотел резервира в Керамоти, цена и сайта през който резервира. Може на лични . Благодаря за отзивчивостта ти тук в темата.

Общи условия

Активация на акаунт