На море в Гърция 2013 - IV

• 74 383
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Ето ме и мен, цоп от Закинтос право тук при вас.

Параход благодаря за темичката. Много е свежа и уютна.  Hug

Ние сме много доволни от почивката. Друга бира си е самолета. Докато си изпиеш питието и си на плажа. Точно 1 час път. Тур оператора беше много подготвен и коректен. Поздравления. Аз лично заминах с предубеждения за този остров, но съм смаяна от красотите, които видях. То винаги май, така става. Уцелихме разкошно време и топла вода. А Наваджио определено е място, за което бих съжалявала ако не видя през живота си. Такова синьо на водата до сега не бях виждала. Просто блажна боя в цвят тюркоаз. Уникална работа. Няма фотошоп, който да го докара като на живо. А снимките, които предварително бях гледала за острова и специално за Наваджио са бледо подобие на реалността. С нищо не ме накараха да отида, даже напротив. То аз и за това не бях много развълнувана, че заминаваме, но ........ на живо нещата са много по-различни.
Сега отивам да слагам вечерята, а по-късно ако искате ще пусна снимки.
Разказвай, аleina. Какво друго видяхте освен Наваджио. Всички подробности ме интересуват. Кои плажове посетихте? Вие бяхте в хотел около Василикос, нали? Ще се радвам да видя и снимките.

# 61
  • Europe
Разказвай, аleina. Какво друго видяхте освен Наваджио. Всички подробности ме интересуват. Кои плажове посетихте? Вие бяхте в хотел около Василикос, нали? Ще се радвам да видя и снимките.

В крайна сметка бяхме в Tsilivi в х-л Palazzeto 4*, което е всъщност нова по-луксозна част към хотел Tsilivi Beach Hotel 3*. Хотелчето е прекрасно, чудесни стаи, уникален басейн, много много хубава храна. На първа линия ....

Последна редакция: ср, 08 май 2013, 20:42 от aleina

# 62
Здравейте,
Записвам се да следя темичката, защото сме в колебание къде да почиваме това лято. В Гърция сме ходили само в Торони преди няколко години. Плажът беше много хубав, водата супер чиста.
Вече сме с малко дете - на 1г и 7м, при това с хранителни алергии. Апартамент/студио с кухня са задължителни, защото му готвя всеки ден. Може ли да ми препоръчате някое място, за пръв път ще организирам такава почивка и много се притеснявам.
Първоначално се бяхме насочили към Бг Черноморието, защото се притеснявам да не се разболее. Миналата година хванахме летния вирус от почивка на балкан!! Сега, споделяйки с колеги, все повече ме убеждават, че Гърция е по-добрият вариант за нас.

# 63
  • София
Ние тази година избрахме Корфу за юни  Heart Eyes Аз реших обаче да сме в хотел и харесах оферта от ето този http://www.gelinavillage.gr/?pg=village.php&pg2=i_paradise.p … g3=i_facility.php.
Ще съм много благодарна, ако някой сподели как са плажовете в този район   bouquet

Ние бяхме в този хотел юни месец 2012 година за 9 дни. Много хубав хотел, доволни сме от храната, анимацията, плажа, аква парка, условията в стаите. Плажът е пясъчен, водата е чиста. Разстоянието от нашата стая до плажа беше повече от 5 минути пеша ходене, може би около двеста метра. Но имаше и сгради, които бяха близо до плажа, но далече от ресторанта.   
Единственият недостатък са комарите, огромно количество, особено вечер. Обясниха ни, че хотелът се намира в защитена територия и затова не можело да се пръска с препарати.
Непрекъснато се мажехме с разни лосиони и спрейове, но това не помагаше. В стаите пускахме да работи машинка с препарат, има мрежи на прозорците, но навън вечер направо на облаци ги виждаш гадините около теб!

и аз да кажа,2009 година през Септември положението беше такова,но не от комари а от оси и тук таме огромни стършели..лично аз получих ужасна фобия ..понеже бяхме с бебе тогава,непрекъснато ни предупреждаваха,ако го ухапе стършел веднага в болницата.SadХаресвам Корфу,били сме 2 пъти,но няма да се върна там!

# 64
  • София
Първоначално се бяхме насочили към Бг Черноморието, защото се притеснявам да не се разболее. Миналата година хванахме летния вирус от почивка на балкан!! Сега, споделяйки с колеги, все повече ме убеждават, че Гърция е по-добрият вариант за нас.
Много добре са те посъветвали.От опита ми  на Албена/2 лета с детето/ и извън Бг  и аз съм стигнала до този извод.Дано и тази година е така.
Иначе ние си резервирахме последно за Тасос,но и тази тема си остава много интересна за мен.

# 65
  • Düsseldorf
След като на повечето места, които си харесахме, се оказа, че няма места в края на юни, резервирахме едни студия Линараки до Сикия http://www.halkidiki.com/linaraki/index.htm, които Параход беше давала като линк.

Някой ходил ли е все пак?
Ако не друго, поне са почти на плажа... С много деца сме, така че ще играят на воля...

# 66
  • София
Реших да пиша пак докато шефът още не е дошъл на работа  Laughing
На мен ваканцията до Лефкада и Кефалония много ми хареса. Все още нямаше фериботи от Кефалония до Закинтос, пускат ги след 15-ти май, затова не ходихме и до там.
Иначе плажовете Порто Кацики на Лефкада (мисля, че снимката под ника на савана е от хълма над този плаж и красотата на снимката е същата и наяве  Peace) както и Миртос на Кефалония направо ми взеха акъла, спиращи дъха са!
Другото омайващо нещо по време на ваканцията ни беше ароматът от цъфналите цитрусови дръвчета. Имаше и някакви дървета, които миришеха по подобен начин и също бяха нацъфтели. Страхотно беше.
Опреденело на юг е доста по-различно отколкото на север. Когато пристигнахме близо до Катерини ми се стори друга държава: тревата не беше окосена, по учиките имаше същите сергийки с китайски стоки като на нашето море, хотелите един до друг на по 4 етажа без градинка и т.н.

# 67
  • софия
Ние на 23.5. заминаваме за Посиди Парадайс, ОИ. На първа страничка има линк с времето, но е само на гръцки и не се ориентирам.... Embarassed

# 68
Мога ли да пътувам до Гърция,ако до изтичането на личната ми карта остава един месец или трябва да остават поне шест,както искат в някои държави? Да кажа,че нямам паспорт и шоф.книжка, само лична карта.  Embarassed

# 69
моля препоръчайте хотел или вила в северна Гърция за началото на юли или края на юни месец

Наемали сме вили в Ставрос и Аспровалта с барбекюта в двора но ми се иска сега да е някъде по-близо до Варна - някъде около Александрополис, , Фанари, Комотини, Порто Лагос ...В тези райони не сме ходили още

Препоръчайте хотели в района, може и на олл инклузив , или пък вили под наем

Нещо друго в района да похвалите ?

# 70
Запис   grinning039

# 71
  • София
Такаааа, моите планове за острови се провалиха. Ангажименти на единия, на другия, че и на детето и останаха 6-7 дни, което автоматично ме праща някъде наблизо. И къде-къде, на Халкидики. Набелязала съм Торони. Писах на няколко къщи, дано се намери нещо. Четох, че пясъкът бил едър, но може ли да се ходи бос или са нужни обувки? А във водата как е-камъни или пясък? Таверни, предполагам, няма да липсват  Mr. Green , но с магазините как стои въпроса? Трябва ли да пазаруваме по пътя или от самото селце може да си набавим разни неща(имам предвид нещо за пиене, мляко, за закуски...)?

# 72
Здравейте момичета страхотна темичка сте си направили - има толкова много информация,но си е нужно и доста време за да се изчете  Grinning
Аз имам една огромна молба - никога не съм ходила в Гърция и сега решихме това лято да сме там,естествено и идея си нямаме къде,а като чета за прекрасните места къдете сте били още повече се обърквам.Ние искаме да не е много далеч от границата,защото сме с дете на 2 год. и пътуването с нея е кошмарно.Първоначално се насочих към Халкидики(без идея за кой ръкав) или о.Тасос .Искаме  хубав хотел и държим много да е на база ол инклузив,защото не ми се иска постоянно да търся къде да яде малката.Някой може ли да ми препоръча конкретен хотел/ли, в които да проверя за конкретните дати.Намерих страшно много оферти,но ми се иска да имам мнение от хора,които вече са били там и са харесали условията.Ще бъдем с още една двойка(на които ще бъде нещо като меден месец) и ни се иска много да ги изненадаме  с разходка с яхта(и отново нямам идея как и къде можем да резервираме такава).

# 73
Четох, че пясъкът бил едър, но може ли да се ходи бос или са нужни обувки? А във водата как е-камъни или пясък? Таверни, предполагам, няма да липсват  Mr. Green , но с магазините как стои въпроса? Трябва ли да пазаруваме по пътя или от самото селце може да си набавим разни неща(имам предвид нещо за пиене, мляко, за закуски...)?
Едър е, но не е каменист. Аз си ходя боса, дъщеря ми като беше на 1-2 години му се цупеше малко. Във водата е пясък, доста бързо става дълбоко, но има много хубави заливи малко встрани от Торони.
Таверни прекрасни и магазини с всичко необходимо има, най-добре зареден е този в центъра до таверна Леон, има и пекарна за закуски, както и месарница с прясно месо. Рибарски също, но никога не съм купувала от него, за риба - в съседното (на 1 км от южния край на Торони) Порто Куфо.
Няма следните неща: аптека (в Неос Мармарас или Сарти, и двете на 20 км), безкасови плащания (най-близките банкомати и банки също там). Горе-долу там са и големите супермаркети, но реално няма особена нужда да се ходи до тях.

# 74
  • София
За предното  ми питане никой не зьнаеше явно,но случайно някой да е посещавал това място?
http://www.kyaniakti.com/en/garden.php

Харесва ни на снимки и офертата не е лоша,но все се чудя дали някой не е бил и не го е виждал и на живо,рових се из темите,но не намерих нищо с търсачка  Sad
Ако  някой има някакво мнение ще се радвам да сподели,за да си премахна коебанията и да вземем да запазим най-сетне нещо,че така ни се плажува...  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт