На море в Гърция 2013 - IV

• 74 119
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
добре де, аз съм с моята и на мъжа ми фамилията, заедно ще пътуваме всички, да го нося ли този акт за раждане, ако ще спестя време? малко има възможност да го забравя някъде и се тревожа... Crazy ooooh!

# 391
добре де, аз съм с моята и на мъжа ми фамилията, заедно ще пътуваме всички, да го нося ли този акт за раждане, ако ще спестя време? малко има възможност да го забравя някъде и се тревожа... Crazy ooooh!

Вземи си едно копие...И аз не обичам да нося оригинални документи в повече... Laughing

# 392
  • София
Josefin, направи си нотариално заверен препис, оригиналът ще ти остане вкъщи. Аз държа нашия препис при паспорта. Да го забравя някъде, ще означава да съм забравила паспорта, което пък почти няма как да стане, защото винаги го проверявам.  Peace

# 393
  • София
Изобщо не трябва да е нотариално заверен препис на Акта за Раждане. Едно обикновено ксерокопие върши същата работа Peace Мушкате си го в паспорта и си стои там Simple Smile

# 394
  • София
Аз почвам да се чудя ние ли миналата година извадихме див късмет или тук малко се презастраховаме, но пак ще кажа - напуснахме Гърция с общо 4 деца, единият възрастен без документи за самоличност, т.к. ги беше загубил и никой нищо не попита, провери и пр. Минахме границата все едно беше табелата на Ловеч Rolling Eyes Направо бях възмутена от липсата на контрол...Можеше да сме с отвлечени деца и с труп в багажника, никой нямаше да разбере. Не е редно чак толкова ларш да го раздават комшиите. То бива, бива ЕС, но когато има деца поне трябва да се проверява по-щателно.

# 395
  • София
А-уу! Във фейсбук попаднах на снимка на плажа Фаласерна на Крит:
[img width=600 height=399]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-Още повече се ядосох на гадния GPS, който ни обърка и не можахме да видим това невероятно място.  #Cussing out
Taня67, не се ядосвай за Фаласарна. В действителност плажа рядко изглежда като на снимката. По-често там морето е доста бурно и е доста ветровито. Ние като бяхме имаше доста големи вълни, на мен не ми хареса много. Иначе плажът е хубав, широк. На мъжът ми много му допадна.
gabi32, само да допълня за о. Амулиани, казаното от Параход. Повечето места за настаняване са в селото, а до хубавите плажове се ходи с кола. Има и някои студиа до плажа Аликес, където бяхме ние, но пък те са отдалечени от селото. Къщите в селото обикновено нямат големи дворове. Има и студиа, които са извън селото и не са до брега, които имат по-обширни дворове и място за игра на децата. Ако се спреш на нещо конкретно, питай.

# 396
Аз почвам да се чудя ние ли миналата година извадихме див късмет или тук малко се презастраховаме, но пак ще кажа - напуснахме Гърция с общо 4 деца, единият възрастен без документи за самоличност, т.к. ги беше загубил и никой нищо не попита, провери и пр. Минахме границата все едно беше табелата на Ловеч Rolling Eyes Направо бях възмутена от липсата на контрол...Можеше да сме с отвлечени деца и с труп в багажника, никой нямаше да разбере. Не е редно чак толкова ларш да го раздават комшиите. То бива, бива ЕС, но когато има деца поне трябва да се проверява по-щателно.

Така вчера връщане и онзи ден на отиване минах и аз- при, което единият в колата спеше и въобще не се видя той ли е, не е ли той. То на Черната котка минавам понякога при по-серт катаджии.  Mr. Green

# 397
  • София

gabi32, само да допълня за о. Амулиани, казаното от Параход. Повечето места за настаняване са в селото, а до хубавите плажове се ходи с кола. Има и някои студиа до плажа Аликес, където бяхме ние, но пък те са отдалечени от селото. Къщите в селото обикновено нямат големи дворове. Има и студиа, които са извън селото и не са до брега, които имат по-обширни дворове и място за игра на децата. Ако се спреш на нещо конкретно, питай.

За мен са интересни основно студиата извън селото и все пак да са на пешеходно разстояние до брега.Ние ще сме с коли, но другата майка от компанията се е запънала че не иска да ходи с кола на плаж. Доколкото разбрах Аликес е един от най-хубавите плажове. Вие къде бяхте? Ако сте останали доволни ще бъда благодарна ако ми дадеш координати тук или на ЛС. Сайта, който е на първа стр. го прегледах преди да пиша тук, даже пратих няколко запитвания, но доста от студиата, които ми харесаха нямт посочен мейл адрес. Довечера мисля да пробвам по телефона как са с английския.

# 398
  • София

Така вчера връщане и онзи ден на отиване минах и аз- при, което единият в колата спеше и въобще не се видя той ли е, не е ли той. То на Черната котка минавам понякога при по-серт катаджии.  Mr. Green
Хахаха, и при нас беше нещо такова. На отиване, чак се върнахме 10 метра назад, да видим дали не сме пропуснали нещо - беше 3 през нощта. На връщане - Аз само размахах от колата нашите карти и паспортите на кучето и детето. Дори не взеха да ги погледнат. Детето беше много разочаровано каква е тази граница и как така всеки си минава както иска.  Simple Smile

# 399
  • София
Благодаря на всички за попмощта бяхте много полезни,днес си подадохме молбите за паспортите на децата.Снимаха ги,баткото по-трудно от бебето.  Laughing

Имам друг въпрос,разбрах,че е хубаво да си носим вода от бг,както и бира  Mr. Green
Да препоръчате нещо друго да си вземем от тук,било то за ядене или пиене,което там е скъпо или не е хубаво?

# 400
  • София
Имам друг въпрос,разбрах,че е хубаво да си носим вода от бг,както и бира  Mr. Green
Да препоръчате нещо друго да си вземем от тук,било то за ядене или пиене,което там е скъпо или не е хубаво?

Твърдия алкохол там е доста по-скъп от тук. Ние си носим джинчето от тук, а вече ще си носим и тоник, който се оказа че го няма навсякъде и също е по-скъп от тук. А храна поне ние предпочитаме от там, независимо дали излиза по-скъпа - качеството е по-добро. Месо също вече купуваме на място.

# 401
момичета мерси за отговорите   bouquet
Bled благодаря за маршрутите   Peace
Само дето кой от кой по-дълъг  Joy аз добре изненадах половинката докато беше в командировка и букнах почивката  Wink на повече от 500 км max както ми беше обявил  Mr. Green ...после го прие геройски, тъй като му допадна хотела и посоката ...но ако го сваля с още 200-300 км надолу ще ме  #2gunfire та ще видим  newsm78
Аз всъщност точно за първия вариант питах как е, но явно не съм пуснала точен маршрут  Rolling Eyes
Танче на връщане имаме нощувка до Метеора така, че царския път е ясен ... за отиването ще преговарям тези дни по празниците, стискайте палци  Wink ако стигнем до развръзка ще търся съвет за място за 1 нощувка пътьом

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 11:53 от *2K*

# 402
  • Luxemburg
Здравейте, нямам възможност да изчета цялата тема и затова направо минавам към въпроса. Искаме да почиваме това лято в Гърция. Можете ли да дадете съвет къде можем да намерим хубав плаж със ситен пясък и плитко море близо до БГ. Ще сме с бебе на 1г.3м. което не обича изобщо да пътува и дете на 5г. Миналата година бяхме на 0.Крит но тогава бебето беше на 6м. и предимно спеше все още и беше лесно, но сега е коренно различно. Намеря ли мястото ще потърся и хотел или апартамент в близост до плажа (ако препоръчате няма да откажа разбира се). Миналата година за първи път бяхме на хотел без консумация и се хранихме на закуска на терасата на стаята, а на обед и вечеря където си харесахме и много ни хареса. Иначче все сме били на полу- или фулпансион, но миналата година много повече ни хареса и затова и за тази се ориентираме пак така. Всички казват че в Гърция има много такива места ама като питам пак не могат да ми дадат конкретен отговор, а аз не познавам Гърция. Миналата година за първи път бяхме на почивка там. Моля ви помагайте че време не остана - искаме да почиваме в периода 20.07-12.08 за 2 седмици или 10 дни.

# 403
Здравейте, за пръв път ще ходим в Гърция, запазих стая в хотел Ирини в Керамоти, дори попаднах на намаление за повече от 5 нощувки. Остават 3 седмици. Изчетох част от темите ви и с помощта на гугъл се ориентирах. В един сайт прочетох, че имало мини аква парк до апартаменти Белвю. Някой да има повече инфо ?
Относно акта за раждане, подкрепям думите на kusmet, мъжът ми до скоро работеше точно това (гранична полиция, паспортен контрол) - акт за раждане не е необходим при родители и дете с еднаква фамилия. Освен това 2 пъти сме ходили до Англия, скоро ходихме и до Турция, никога не са ни го искали. За изтичащ паспорт също няма проблем, стига да не изтича по време на пътуването. На дъщеря ми паспорта изтича през септември и аз се бях притеснила в първия момент.

# 404
  • София
За мен са интересни основно студиата извън селото и все пак да са на пешеходно разстояние до брега.Ние ще сме с коли, но другата майка от компанията се е запънала че не иска да ходи с кола на плаж. Доколкото разбрах Аликес е един от най-хубавите плажове. Вие къде бяхте? Ако сте останали доволни ще бъда благодарна ако ми дадеш координати тук или на ЛС. Сайта, който е на първа стр. го прегледах преди да пиша тук, даже пратих няколко запитвания, но доста от студиата, които ми харесаха нямт посочен мейл адрес. Довечера мисля да пробвам по телефона как са с английския.
gabi32, ние бяхме ето тук  http://www.halkidiki.com/alikes/. Параход ти е постнала мнението ми от миналата година за мястото. Цената за студио за началото на юли беше 60 Евро, ако не се лъжа. Другите, които не искат да ходят с кола на плаж, трябва да знаят, че в такъв случай ще ходят с кола до магазина или до таверните.

Общи условия

Активация на акаунт