На море в Гърция 2013 - IV

• 74 227
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Хора, моля ви, препоръчайте ми тур оператори, които предлагат превоз до Халкидики  Hug

Като авариен вариант все пак да знаете  , че има градски автобус до Солун и от там до всички селца по Халкидики.

# 436
  • София
Ronicat,
Най-общо от населените места на задачката ти отговарят струват Никити, Неос Мармарас и Сарти (в Никити има малко камъни, в Сарти духа Simple Smile, Мармарас са две плажни ивици в двата края на градчето, като тази с по-хубавото море е камениста).

Бих допълнила Ормос Панагиас . Има и много голям хубав плаж. Наоколо също много плажове, но с кола.

# 437
  • София
aleina  и peterky, благодаря ви за споделеното. Hug Значи Ханиоти не е моето място за лятна почивка най-вече заради плажа и пренаселеноста. Била съм преди няколко години за 2 нощувки на Полихроно и сме ходили да пазаруваме до Масутиса в Ханиоти, ако не се лъжа, който е на главния път. Надолу към центъра и плажа не съм ходила, та затова попитах най-вече за плажа.

Ханиоти е много приятно градче извън сезона , много подобно на Полихроно , но доста по голямо и оживено и даже гъчкано в баш сезона.Много е хубаво особено есента ,октомври , когато навсякъде вече е затворено , а там все още всичко работи.
[/quote]

Ако бяхме всички еднакви, трябваше да ходим на едни и същи места. Затова сме различни, иначе нямаше да има какво да споделяме.
Ханиоти, Халкидики
Ще споделя лично мое мнение, без да обвързвам никой.
От много години посещаваме това място, при всяко посещение на Халкидики минаваме от там, много минало, много спомени. За нас това е най-хубавото градче на полуострова.
Хотели и апартаменти за всеки вкус и джоб. Множество заведения от всякакъв калибър и вкусна кухня. Бързи закуски, кафенете, барчета и прочие. Най-добрата търговска улица в района, най-вече за женската част, за мъжете капанчета и узо на корем. Прекрасен център със светещи фонтани, около който често се организират празненства. Всякакви услуги супермаркети, рента-кар, аптеки, банки, травел агенции и т.н. Крайбрежен парк за разходки, църква точно в центъра с малък параклис, където по всяко време да запалиш свещичка за здраве. Част от хотелите са на самият плаж, друга част са със хубави басейни и градини. Плажа наистина понякога е пренаселен, но ако мръднеш малко нагоре или надолу, може въобще да няма хора. Да пясъка не е като брашно, има и камъчета, няма такава ширина или дължина. Но все пак не сме в Римини или плажа на Лидо ди Йезоло.
На някой му харесва точно това, развлечения и по оживени места. Други търсят спокойствие и романтика, и за такива места сме писали. Нека всеки намери своето място.
Така, че момичета не се отказвайте, идете и вижте, после ще говорим пак.

# 438
lulumba, sisi73, благодаря ви !
Сетих се друго, на влизане в Гърция, нашите граничари искат ли да запишат номера на винетката на колата?

# 439
lulumba, sisi73, благодаря ви !
Сетих се друго, на влизане в Гърция, нашите граничари искат ли да запишат номера на винетката на колата?

Те дори не те поглеждат, камо ли да записват нещо.

# 440
Благодаря ти, по празниците ходихме до Турция и на границата ни искаха този номер, сигурно защото не са  в ЕС.

# 441
Момичета, извинявайте, ама може ли пак да преговорим за паспортите и децата Laughing
При положение, че имаме брак и всички сме с една фамилия, не е необходимо да нося и копия от удостоверенията за раждане, нали? Или да нося?

# 442
  • София
Нали вчера преговаряхме  Simple Smile.
Ето, от тук нататък - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=718206.msg25208632#msg25208632

# 443
Нали вчера преговаряхме  Simple Smile.
Ето, от тук нататък - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=718206.msg25208632#msg25208632

Виви, то аз точно във връзка с преговарянето, дето го четох вчера, накрая нищо не разбрах Embarassed Защото някои от дамите казват, че не трябва, ама все пак си ги носят...добре, ще чета отново, дано ми се изясни Laughing
Извинявайте за глупавите въпроси Embarassed

# 444
Е, добре де, какво толкова ще ви натежи за вземете оригиналите или по едно копие? Не виждам за какво изобщо се обсъжда! Носиш- ако ти го искат о.к., ако ли не пак о.к.  Hug

# 445
За родители с различни фамилии - акт за раждане (аз нося и оригинал и копие);
За родители с еднакви фамилии - не е задължително (моето мнение е че не боли ако си го носите)

П.С. На мен всеки път ми гледат акта за раждане (с различни фамилии сме).

И не знам какво не ви стана ясно от вчерашния разговор. да не говорим, че това се обсъжда сигурно всеки месец поне по веднъж.

# 446
Е, добре де, какво толкова ще ви натежи за вземете оригиналите или по едно копие? Не виждам за какво изобщо се обсъжда! Носиш- ако ти го искат о.к., ако ли не пак о.к.  Hug

Нищо, освен че бидейки шматка, ако взема оригиналите, няма да се учудя ако взема, та ги загубя някъде Embarassed Laughing Но си права де, ще ги взема с мен.

Bliss, съжалявам още веднъж за неадекватния въпрос и че ви създадох неудобства.

# 447
  • София
aleina  и peterky, благодаря ви за споделеното. Hug Значи Ханиоти не е моето място за лятна почивка най-вече заради плажа и пренаселеноста. Била съм преди няколко години за 2 нощувки на Полихроно и сме ходили да пазаруваме до Масутиса в Ханиоти, ако не се лъжа, който е на главния път. Надолу към центъра и плажа не съм ходила, та затова попитах най-вече за плажа.

Ханиоти е много приятно градче извън сезона , много подобно на Полихроно , но доста по голямо и оживено и даже гъчкано в баш сезона.Много е хубаво особено есента ,октомври , когато навсякъде вече е затворено , а там все още всичко работи.

Ако бяхме всички еднакви, трябваше да ходим на едни и същи места. Затова сме различни, иначе нямаше да има какво да споделяме.
Ханиоти, Халкидики
Ще споделя лично мое мнение, без да обвързвам никой.
От много години посещаваме това място, при всяко посещение на Халкидики минаваме от там, много минало, много спомени. За нас това е най-хубавото градче на полуострова.
Хотели и апартаменти за всеки вкус и джоб. Множество заведения от всякакъв калибър и вкусна кухня. Бързи закуски, кафенете, барчета и прочие. Най-добрата търговска улица в района, най-вече за женската част, за мъжете капанчета и узо на корем. Прекрасен център със светещи фонтани, около който често се организират празненства. Всякакви услуги супермаркети, рента-кар, аптеки, банки, травел агенции и т.н. Крайбрежен парк за разходки, църква точно в центъра с малък параклис, където по всяко време да запалиш свещичка за здраве. Част от хотелите са на самият плаж, друга част са със хубави басейни и градини. Плажа наистина понякога е пренаселен, но ако мръднеш малко нагоре или надолу, може въобще да няма хора. Да пясъка не е като брашно, има и камъчета, няма такава ширина или дължина. Но все пак не сме в Римини или плажа на Лидо ди Йезоло.
На някой му харесва точно това, развлечения и по оживени места. Други търсят спокойствие и романтика, и за такива места сме писали. Нека всеки намери своето място.
Така, че момичета не се отказвайте, идете и вижте, после ще говорим пак.
[/quote]

Благодаря за загрижеността, но питането ми беше за м. юли/ баш топсезона / и на такъв гъч като в Ханиоти, не ми се ходи. Видях, какво е и в youtube.com. Обичам да ми е по-просторно и плажът да е наистина пясъчен. Била съм на Полихроно/Герани в Akrathos houses и няма да стъпя повече там. Дъното беше покрито с хлъзгави камъни, а по едро чакълестия плаж едва се придвижвах. Peace В момента сме без кола, за да щъкаме, нагоре - надолу, но дори и когато сме с кола, моите хора не обичат всеки ден да палят колата и да обикалят непрекъснато. Искат поне за седмица да си починат и те. Sunglasses Затова пясъчният плаж за мен е от определяща важност, особено при лятна почивка. Peace
Отдавна ходя през лятото на хубави места преди ръкавите с пясъчни плажове, където почти не почиват българи , но за съжаление тази година, хубавите хотели там поскъпнаха драстично. Тризвездният хотел, в който бях миналата година за същия период на тази, ми обяви цена за 7 нощувки HB - 938 евро при цена за миналата година в размер на 630 евро. Хотелът до него и този в Переа, по същия начин са с адски завишени цени , които и до момента не са променени, а за някои от 3-те хотела вече няма и места. Crossing Arms

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 13:43 от bibi_2

# 448
Здравейте,
Някой бил ли е в Гръция на почивка all inclusive? /както в Турция напр/ и ако да - къде бихте препоръчали за майка с дете на 5 /да има анимация за детето за мен е мн. важно... да мога и аз да си почина ..., да е относително добро и тн/
Мисля да отида сама с детето, но Турция е много далеч за път с автобус, а със самолет - много скъпо за мен..
 Sunglasses

# 449
  • София
Момичета, извинявайте, ама може ли пак да преговорим за паспортите и децата Laughing
При положение, че имаме брак и всички сме с една фамилия, не е необходимо да нося и копия от удостоверенията за раждане, нали? Или да нося?

Fairy, ако сте женени и имате еднаква фамилия не ти трябват никакви други документи, освен паспорт на детето и вашите лични карти.

Общи условия

Активация на акаунт