На море в Гърция 2013 - IV

• 74 080
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Уж не съм шофьор, но се оказах права за Серес. Не знам защо мъжът ми реши, че се отклоняваме. Аз също си спомням хотелите на пътя, защото няма да забравя  на връщане от Закинтос какъв дъжд заваля близо до Солун, и как му се молих да спре да нощуваме в някой от тях  Close
Ако аз не предприема нещо, със сигурност ще вземем пътя без спиране за нощувка  Mr. Green
А как мислите, ако тръгнем примерно в 6 сутринта от Серес, ще можем ли да хванем ферибот от Игуменица рано следобед?
Благодаря за ценните съвети, Параход, Блед!

Последна редакция: нд, 26 май 2013, 21:25 от kattrin

# 646
Абсолютно да - пътят ви на практика е само магистрала оттам, Серес изобщо не е средата - много по-далече е от Русе, отколкото от Игуменица. Около 4 часа някъде са до Игуменица, при каране без юркане.

Пандичка, Рейма е агенция и то с едно от най-големите портфолиа за Гърция и с едни от най-добрите цени.

# 647
Здравейте, имате ли повече инфо за Akrogiali Boutique Hotel в Полихроно, както за плаж и всичко останало..За първи път  ни е пътуването за море в Гърция и ще съм ви благодарна за всякаква информация за региона..

# 648
  • София
Уж не съм шофьор, но се оказах права за Серес. Не знам защо мъжът ми реши, че се отклоняваме. Аз също си спомням хотелите на пътя, защото няма да забравя  на връщане от Закинтос какъв дъжд заваля близо до Солун, и как му се молих да спре да нощуваме в някой от тях  Close
Ако аз не предприема нещо, със сигурност ще вземем пътя без спиране за нощувка  Mr. Green
А как мислите, ако тръгнем примерно в 6 сутринта от Серес, ще можем ли да хванем ферибот от Игуменица рано следобед?
Благодаря за ценните съвети, Параход, Блед!

kattrin Да, по новата магистрала няма проблем. Без почивки 4-5 часа, с почивки около 5-6 часа/това по нашите стандарти/. По пътя почти няма бензиностанции и места за почивка, става въпрос за магистралата, след Солун. Направете си сметка. Серес е с около130 км. по далече спрямо Русе, отколкото Игуменица, но вие нямате друга възможност, защото задължително искаш нощувка в Гърция. Преди Серес има много хубаво хотелче, след Промахон в Сидирокастро, Agnantio Hotel & Spa, евтино до 40 евро.

Последна редакция: нд, 26 май 2013, 22:03 от Bled

# 649
http://www.feelgreece.com/bg/dimitra-toroni от тук ми отговориха че ще е 35 евро, ама пък сега май ще им се стори далеч на другото семейство , за аспровалта май оставаме, ще решим утре най-вероятно и вече ще резервираме, много ме е яд още за Гряваса , така се бях настройла за там, ама нищо другата година оше април ще резервирам Simple Smile

# 650
Здравейте, колебая се между два хотела и бих искала да чуя отзиви от вас. Единия е Mediterranean village на Олимпийската ревиера, а другия Club Calimera Simantro beach на Халкидики. На пръв поглед Mediterranean е по-луксозен, но плажът нещо не ме впечатлява и това ме възпира, въпреки значително по-ниската цена.Интересувят ме какви са плажовете пред двата хотела? Плитко ли е, има ли камъни?

# 651
  • София
Уж не съм шофьор, но се оказах права за Серес. Не знам защо мъжът ми реши, че се отклоняваме.

Защото най-вероятно е гледал пътя през Килкис, направо към Верия. И няма нищо лошо в този път, ако не са се появили дупки в последните години на криза. Много е спокоен, без дебнещи полицаи и единствените превозни средства, които се срещат от време на време са някой трактор или пикап със селскостопански инвентар.  Wink

# 652
  • София
Уж не съм шофьор, но се оказах права за Серес. Не знам защо мъжът ми реши, че се отклоняваме.

Защото най-вероятно е гледал пътя през Килкис, направо към Верия. И няма нищо лошо в този път, ако не са се появили дупки в последните години на криза. Много е спокоен, без дебнещи полицаи и единствените превозни средства, които се срещат от време на време са някой трактор или пикап със селскостопански инвентар.  Wink

Няма никакъв проблем да минат по тези пътища, но само ако искат да обиколят района, а не когато бързат, ще загубят много време.  Да се види родният град на Гоце Делчев и Смирненски, Кукуш за нас или както казват гърците Килкис, известния манастир Св. Георги и т.н.

Последна редакция: нд, 26 май 2013, 22:39 от Bled

# 653
Някой питаше за плажа Agios Ioannis....

Подхода към него се вижда от главния път. Буквално е на пътя, няма начин да се сбърка. Освен това може да се мине за него от Никити покрай вилната зона, плажа Кастри и се стига в другия му по-вътрешен край. Препоръчвам заведението по навътре (т.е. не това което е близо да пътя). До пътя е по натоварено. Плажа е широк, хубав пясък, плитко и със съвсем малко камъни (като плоча на дъното и то съвсем малко).
Любимия ми е в региона, защото е плитко, водата става супер топла и мога да пускам детето да се плацика нон-стоп. 

Иначе Лагомандра си има друг чар. Поне за мен. И мирише прекрасно.

# 654
  • София
Здравейте от слънчева Гърция. Директно включване от плажа, въпреки лошата прогноза, времето е прекрасно и плажовете са пълни, с нас заедно. Нашето ранно море започна с пълна пара.
Да карам подред, пътуването премина спокойно, независимо че са празници. Отсечката преди Кулата все още се ремонтира и това ще продължи доста дълго, в пикови часове се образуват задръствания, но за кратко. Пътят между Промахон и Серес е в същото състояние и едва ли скоро ще се подобри. В отсечката на три места имаше полиция, така че внимавайте с ограниченията. Преди да стигнем морето пристигаме в Серес, не е на морето, но ще му отделя малко внимание. Ние винаги спираме тук, понякога и в двете посоки, и то с приспиване. Съветвам ви когато имате време да направите същото. Прекрасно градче с множество забележителности в него и около него. Няма да споменавам всичко, защото е извън темата. Само ще кажа качете се поне на хълма където е Koulas – Akropoli, открива се целият град с чудесна панорама. Обиколете, ако имате време част от невероятните манастири в близост до Серес, тоест:  Monastery of Profitis Ilias Agiou Pneumatos, Monastery of Timios Prodromos и др. Няколко църкви в града също заслужават внимание, но стига толкова. Ако ви итересува подробно ми пишете.
Спираме за една нощувка в хотел:
http://www.elpidahotel.eu/indexenglish.html
Лични снимки тук:
http://www.album.bg/bled/albums/201884/
Веднага отиваме на прекрасният басейн, където правим първият за сезона плаж. Толкова за Серес, на следващият ден продължаваме за Керамоти. Отново спокойно пътуване, тук там малко лош път, но без никакви проблеми минаваме покрай Драма и Кавала и още на обяд сме в Керамоти. Настаняваме се в апарт-хотел:
http://www.hotel-aphrodite.gr/
на цената от 30 евро на вечер в идеално студио с кухня и всичко необходимо и след много кратко време вече сме на плажа…….
Ще се попеча малко, а вие очаквайте продължение и ако има въпроси ги задавайте.

Момичета благодаря ви, вие знаете защо………

vnd Обърни внимание на това място, попада в изискванията ти за близост, спокойствие, цена и хубав плаж. Ще продължа да пиша за него при наличие на време, надявам се да ти хареса.
Благодаря ти- непременно ще го разгледам....

# 655
  • софия
Някой скоро беше писал за препоръчана кръчма на Амулиани. Мисля, че беше в тази тема. Янис ли се казваше (търся, но не мога да намеря Blush)

# 656
Тази в дъното на пристанището, но не й помня името...

# 657
  • софия
 Laughing Hug

# 658
  • София
Върнахме се от 1-седмично моренце на Ситония. За първи път бяхме на този ръкав, хареса ни.  Grinning  Завъртяхме цялото кръгче, пробвахме 10-ина плажа. Голямо разнообразие е там! Има много спокойни места, където човек си има на практика частен плаж, има и лудница като на нашия Слънчев бряг, за всички вкусове по нещо.  Grinning  Ще пиша повечко по-късно, че в работата темпото е височко!  Wink  Hug

# 659
Петя,
пиши, като ти остане време, интересно е да го видим през очите на "новак", който за пръв път посещава Ситония (аз като ходила десетина пъти вече не мога да го видя така... и други хора тук, предполагам). По това време е много спокойно по принцип, но предполагам, че българските празници са довели доста народ.

Общи условия

Активация на акаунт