На море в Гърция 2013 - IV

• 74 033
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
И аз се интересувам по подробно от застраховките Rolling Eyes

В ЗАД ВИКТОРИЯ е пробвано-'' помощ при пътуване и пребиваване с осигурен асистънс''

# 706
Аз досега съм правила здр. застраховка към АЛИАНЦ, но добре, че не се е налагало да я ползваме. Скоро четох, мисля в темата за о. Корфу, че някой препоръчва "Интерамерикан". Следващата седмица и аз ще ходя да направя там.

# 707
  • София
Аз досега съм правила здр. застраховка към АЛИАНЦ, но добре, че не се е налагало да я ползваме. Скоро четох, мисля в темата за о. Корфу, че някой препоръчва "Интерамерикан". Следващата седмица и аз ще ходя да направя там.

Вчера звънях в Алианц, имат пакет "семейство" за 2-ма възрастни + 1 дете, за 7 дни е 23 лв. Казаха ми, че е по 0,67евроцента на ден за възрастен, а за детето е 1/2 от цената. Става дума за най-ниския лимит на покритие на разходите-10,000 Е.

Ние тази година ще почиваме за първи път в Гърция (и въобще за първи път извън БГ). Ще бъдем в Талата от 28.06. до 05.07. Дано не е много горещо!
Чета ви с интерес. Всичко ми е важно, защото нямам никаква представа за нищо. Приемам всякакви съвети и насоки!
Много сте ми полезни, благодаря ви!   bouquet

Последна редакция: ср, 29 май 2013, 11:30 от desitka*

# 708
  • София
ПетърКи, какво имаш предвид под "пробвано"? Имали сте инцидент и "Виктория" са реагирали адекватно - това ли искаш да кажеш?
Питам, защото аз съм правила застраховки през TBI и Армеец, но - слава Богу - не се е налагало да им пробвам реакциите. Та не знам дали са добър избор.  Confused

# 709
Важна е асистиращата компания, ето една доста старичка информация, на кой застраховател, коя е асистиращата компания, но не вярвам да са се променили много нещата.
http://www.zastrahovatel.com/statia.php?mysid=656&t=19
Аз на Армеец съм ползвала асистиращата компания, ставаше въпрос да прегледат детето, доволна съм, върнаха ми бързо разговора с информация къде най-близко да го заведа.

Някой ако е ползвал тези услуги по-скоро, да каже кой е застрахователя и коя е асистиращата компания.

Аз друго да попитам - имало застраховки и за коли, покривали и репатриране, някой да ги знае/да ги е ползувал, че с тези стари коли, поне аз,  да пази Господ Praynig

Последна редакция: ср, 29 май 2013, 12:44 от evhen

# 710
  • София
Ще си позволя да повторя въпроса си от преди няколко страници - дали някой е отсядал в "Kala Nera" - това май е първото курортно място след Волос.
Имам предложение за там, но не мога да преценя. Прочетох много за района, за плажа пише че е отличен със Син Флаг, но все пак по-живописно е от другата страна, до където пък пътя е много труден...... Надявам на отзиви от хора обикаляли района и предварително Благодаря!

# 711
  • София
Прясно инфо от приятели за Вилидж маре ( хотел, който и аз, и повечето пишещи тук отписахме още миналата година, но все пак ако има някой заблуден  Mr. Green) . Та изобщо не бяха доволни - виличките що-годе били добре, но храната, и плажа под всякаква критика. Имало плуващ сламен чадър в морето, който никой не си направил труда да извади 3 дни, закуската - тотал щета ( цитирам: джанки, спаружени портокали, 7 вида бисквити, дебели препечени филии, желета, имащи за цел за минат за сладка и мюсли). Обслужването също не е било на ниво.

За застраховките - аз правя във Виктория или Интерамерикан. Големите деца имат и европейси здравни карти. На приятели са взели 5 евро за преглед и лечение в държавно мед. заведение в Ормос панагяс (дори не са м искали и картите), иначе в частно  - 50 евра.  Mr. Green
Притежателите на кредитни карти на ПИБ (може би и на други банки) имат включена мед. застраховка за пътуване в чужбина. Нужно е да имате - ваучер, или копие от документ за хотелско настаняване, самолетен билет и т.н. или просто да направите една покупка с картата на територията на държавата), тъй че проверете го.  Peace

# 712
Esckarina,
пейзажът е много различен на двата бряга - така че трябва да избереш, и двата си имат чар Simple Smile
на запад е по-спокойно, тиха, плитка вода, не толкова драматичен релеф, не чак толкова вълнуващи гледки, застинали в миналото селца/градчета. На изток - красота, но и по-често вятър, бурно море, и - разбира се - ужасните завои, които сме коментирали многократно и по които се стига до тях.
По отношение на западното, Кала Нера, Афисос, Милина, Хорто - все тая горе-долу, духът е подобен.
Близостта до Волос е предимство, ако смятате да отскачате често дотам, всъщност Кала Нера не е първото село, има 2-3 преди него, но е достатъчно достъпно. Ако отседнете на изток, определено няма да можете да минавате през планината и обратно всеки ден или през ден.

# 713
  • София
Параход, благодаря много!
Ще споделя и моите впечатления ако изберем това място за малката ни лятна почивка

# 714
  • София

Някой ако е ползвал тези услуги по-скоро, да каже кой е застрахователя и коя е асистиращата компания.

Аз друго да попитам - имало застраховки и за коли, покривали и репатриране, някой да ги знае/да ги е ползувал, че с тези стари коли, поне аз,  да пази Господ Praynig

За колите - асистанс за чужбина. Това е тип пътна помощ. Не е  скъпа, ние винаги си правим, но досега не сме я ползвали. Септември ползвахме медицинска - доволна съм.

# 715
  • София
За колите - асистанс за чужбина. Това е тип пътна помощ. Не е  скъпа, ние винаги си правим, но досега не сме я ползвали. Септември ползвахме медицинска - доволна съм.

Спокойна, дай малко подробности, защото и мен ме интересува този асистънс за чужбина. В коя компания правите, какво покрива? Ние нямаме каско и не знам в такъв случай мога ли да направя само асистънс?

# 716
ceci.d, не искат снимка, само лична карта.

на ставрос е пясък няма таралежи

# 717
  • София
Здравейте, знаете ли дали превода на акта за раждане има някаква давност? Правих превод миналата есен и се чудя дали сега мога да мина със същия. Благодаря предварително.
Олеле за границата акт за раждане трябва ли да е преведен?
Гледам за застроховките говорите - с ЕЗК нямам ли шансове или ще е по-трудно?

# 718
Не, не трябва.

# 719
  • София
Здравейте, знаете ли дали превода на акта за раждане има някаква давност? Правих превод миналата есен и се чудя дали сега мога да мина със същия. Благодаря предварително.
Гледам за застроховките говорите - с ЕЗК нямам ли шансове или ще е по-трудно?
е точно преди 5 поста писах за ЕЗК.  ooooh!
на границата не правят проверки (обикновено), но ако направят, като чукнат едното ЕГН в компютъра, ще му излезе родата до 9-то коляно.

Общи условия

Активация на акаунт