Име за момиче с "А" или "Д" (и още претенции :)

• 7 350
  • 96
  •   1
Отговори
# 60
  • Финландия
Mariya по буквалната транслитерация, но в закона е даден пример, че за имена се прави изключение и в документите се изписва Maria.

Точно това имах впредвид катo написах да се взима винаги под внимание транскрипцията.

Живеем във време на мобилност-никoй не знае къде детето ни ще живее и ще учи след години. Името е част от идентитета на човека.

Децата си мислят, че името им си е само и единствено тяхно, уникално и неповторимо.....

Чувала със много случаи, в които детенцето обяснява " В България се казвам Мария (ударението е на и), но тук се казвам Мариa (ударението е на първото а ). Ама аз съм едно също дете" Те, милите, не могат да разберат правилата на транскрипциите.

Понякога в различните езици при транскрипцията ударението се мени и изменя цялотостното звучене на името и то е като съвършенно различно име.

Примера с името Мария беше много подходящ, защото в този език (а сигурно и в много други) са съвършенно различни имена Maria, Marija, Marja, Mariiia, Mariija, Mariya.

# 61
Благодаря за всички нови предложения, момичета  Hug

Продължаваме да четем и мислим варианти, ще видим какви нови фаворити ще се очертаят  Heart Eyes Както казах, до август има време  Mr. Green , така че пишете, пишете...

# 62
  • София
Аз съм за Диляна - има "Д" и "а", има умалително - Диди, има и имен ден, един от най-красивите: Цветница Simple Smile

# 63
  • Телиш/Плевен
Десислава
Даниела
Далия
Андреа
  bouquet

# 64
Винаги съм харесвала Андреа, обаче последните години ми навява твърде неприятни асоциации с разни поп-фолк звезди  Rolling Eyes

# 65
  • София
Не мисля, че тук решението е прекалено трудно, защото и двете букви са доста благодатни за женски имена. Дарина не е лошо, наистина 70-те и 80-те е доста популярно, но то на фона на онези безумни именици хората не са имали много избор. Факт е, че в последните години обаче понамалява това име. Аз бих я кръстила без притеснения така, ако съм на мястото на авторката, макар и другият вариант Дара да ми харесва повече.

Все пак фаворитите според тези условия са ми други:

С Д бих се спряла на Диляна, отговаря на всички изисквания- умалително Диди, имен ден на Цветница, името е много нежно.
С А по тези критерии фаворит според мен е Антония- умалително най-често Тони, имен ден на Антоновден.

Да предложа и няколко имена, които не видях в анкетата, може да са полезни: Аглика, Аксения/Аксиния, Антоана/Антонина, Алина/Арина, Доротея, Доника, Далия

# 66
  • Пловдив/Първомай
Дарина или Дария така исках да кръстим очакваната принцеса,защото много ми харесват тези имена но...........таткото е твърдо против и иска да се казва Добромира на майка му (Добринка) и на него (Мирослав) и уж на майка ми (Мария).Не че не ми харесва като име но не искам да и се вика нагалено Доби или Бина това е единственното което не ми харесва.Моля дайде по едно мнение и вие какво мислите...
Със А най харесвам Александра(Алекс,Сани) и Антония(Тони)

# 67
Би трябвало да си пуснеш отделна тема за своя въпрос.

Добромира не ми харесва. Звучи ми спънато, като звукосъчетание. Нищо общо с Мария не виждам. Вероятно майка му го натиска да е на нея и се чуди как по- дипломатично да мине пред теб, затова включва себе си и майка ти.

# 68
  • Пловдив/Първомай
Извинете ме ако мислите че не е за тук,но си казвам мнението за имената с Д и А!Казвам и нашето  име което е дълго и започва с Д.Ако някой прецени нека си каже мнението не виждам нищо лошо в това,ако ли не подминете поста ми...

Хував ден!

# 69
Дарина или Дария така исках да кръстим очакваната принцеса,защото много ми харесват тези имена но...........таткото е твърдо против и иска да се казва Добромира на майка му (Добринка) и на него (Мирослав) и уж на майка ми (Мария).Не че не ми харесва като име но не искам да и се вика нагалено Доби или Бина това е единственното което не ми харесва.Моля дайде по едно мнение и вие какво мислите...
Д и М можете да ги съчетаете в Димана. Не е по моя вкус, но като цяло е харесвано и актуално име, за разлика от Добромира. А на мен Бина ми харесва.

# 70
  • София
Aделина

# 71
  • Сопот, Пловдив
И аз не го харесвам Добромира, някак като звучене  не е по моя вкус, даже се замилям дали Добринка не ми харесва повече. А галеното Доби ми харесва, за разлика от Бина.

# 72
Добромира не ми харесва, и на мен ми звучи спънато. Много Р-та, много нещо Rolling Eyes
Предлагам ответен удар Маринка, свеки да се разпознава в -инка Laughing
Дария е един добър двоен вариант, ако наистина ти харесва, Д от свеки и -ария от Мария

# 73
Добромира и на мен хич не ми допада, както и Доби...  Rolling Eyes но пък и Мира е вариант за умалително някакъв, ако толкова се налага да е това името...

# 74
Дарина  Peace Най - много ми харесва!

Общи условия

Активация на акаунт