АКНЕ И РОАКУТАН - 2 тема

• 140 327
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
64кг 40мг 6 месеца

# 76
Retin-A откьде мога да си го купя ??

# 77
По принцип много лекари практикуват 6месеца Х 40мг , но в случая при теб са малко мг-ите , или трябва да се приеме повече време. Аз бях същите килограми.
Ако смятаме по формулата  - 6 месеца Х 30дни = 180 дни Х 40мг = 7200мг общо си приел до сега.
Другото е , че трябва да се достигне прием от най-малко 120мг/кг за целият курс.
Границата е от 120 до 150мг общо за курса.
При теб дори при най-малката доза от 120мг/кг общо се получава - 65кг Х 120мг = 7800мг трябва да приемеш , а ти си на 7200 , което е малко.
Но аз не съм лекар и не се води по това ,което съм писал , говори с твоят лекар. Това не е шега работа. Ако останеш още 1 месец (7ми) на 40мг , ще минеш границата от 120мг , което е най-малкото .

# 78
да ще говоря с него лицето ми е много за4ервено и при вас така ли е

# 79
Да и при мен беше така , но зачервяването беше много силно по цялото лице.
Носете слънцезащита 50+ задължително! Аз когато бях на него излизах няколко пъти без (защото кожата ми много се белеше и не можех да го нанасям) и от тогава все още имам пигментни петна по лицето. Такаче пазете се!

# 80
при теб как е положението

# 81
и ако може да ми кажеш да използвам ли някои крем или нещо или да не се мажа с нищо

# 82
При мен положението беше добре 10 месеца след роакутан , сега почнаха отново да ми излизат гадни пъпки..... ползвайте единствено слънцезащитен крем , балсам за устни и хидратиращ крем Simple Smile

# 83
да аз ги ползвам но имам предвид после като спра роакутана

# 84
Изчакайте 1-2 месеца , защото кожата още е чувствителна и говорете с вашият лекар за поддръжка с ретиноиди.

# 85
Киро ,  кажи ни колко кг си и каква доза си приемал до сега. Много е важно да се достигне доза по-голяма от 120мг/кг за целият курс.

Не съм съгласна.Каква ще е дозата зависи от това колко кг.си ,какво е състоянието на лицето ти,дали изследванията ти са добри.Но най-много зависи от решението на лекаря.

А по отношение на поста на Киро11 ще кажа ,че след като свърши моето лечение ,лицето ми не се беше изчистило напълно,та подобрението дойде след като спрях хапчетата.

# 86

feichkaa искам да те попитам кога свьрши твоето ле4ение

# 87
Здравейте! Мерките против акнето не останаха извън познанията ми и на мен за жалост. Скоро се консултирах с дерматолога ми, изписа ми крем Акне Аут. Аз принципно от миналата година използвам на Avene - TriAcneal, почистващия гел на Avene, и един крем на La Roche Posay - Effaclar Duo. Доволна съм от това, което ползвам, като искам да отбележа, че нямам акне в напреднал стадий и не ползвам редовно, само ако нещата се влошат. Сега обаче реших да започна редовно третиране срещу акнето и вече всеки ден си почиствам и мажа лицето. Гореизброената комбинация от препарати срещу акне ми ги предписа миналата година една млада дерматоложка, която предписва продукти от последно време, тоест, по-модерната и нова козметика. Акне Аут ми го препоръча един възрастен дерматолог, който си действа още на "старата школа", защото ми препоръча и едни други медикаменти против врастването на ноктите, но това е отделна тема. Та, аз се чудех дали кремът Акне Аут има добро действие, защото трябва да го ползвам цели 3 месеца за да се махне всичко, а от козметиката на Avene при редовно ползване за половината време мога да изчистя всичко. Сега вече ползвам друга комбинация от препарати против акне и ще обясня защо смених. Сега използвам: Avene - почистваш гел(сутрин, обед и вечер), термална вода(сутрин, обед, следобед и вечер), сутрин - Avene Cleanance Emultion-Lotion, вечер - пак Avene Cleanance Emultion-Lotion и TriAcneal. Смених крема на La Roche Posay, когото използвах, защото специално той съдържа доста киселини, които лятото причиняват странични ефекти на кожата. Той изсушава доста и се получава ефект както при третиране със спирт, де факто, кожата се изсушава за кратко, но после се омазнява отново и ефект за премахване на пъпките не съм забелязала, поне от този крем. От другите съм много доволна. Вече почти втора седмица редовно - сутрин и вечер - си почиствам лицето и вече ефект виждам, вече не е толкова зачервено като преди, махнаха се гнойните пъпки и останаха само финалните точици, които са с цвят като кожата, но все пак личат малко като несъвършенство. От сегашната си комбинация съм много доволна, както вече казах и ще продължавам стриктно лечение, защото те веднъж махнат ли се, после с подходящите грижи няма да е много отчайващо положението.
Най-вече сега се интересувам дали някой има опит с крема "Акне Аут" и да сподели впечатленията си. Благодаря предварително!   bouquet За сега продължавам с тези препарати и се надявам скоро да постигна вече желания резултат, напредък има, но винаги може и повече  Grinning, наистина вече положението е много по-различно, кожата ми е спокойна, сериозни несъвършенства няма. Но ако има добри отзиви и за Акне Аут вероятно и него ще включа.
Надявам се да съм помогнала с нещо!

# 88

feichkaa искам да те попитам кога свьрши твоето ле4ение

на 27 май т.е. преди 2 месеца и малко Simple Smile

# 89
Здравейте! И аз реших да започна лечение, но проблема ми е, че ще ми излиза ужасно скъпо. Затова се регистрирах тук с надеждата да получа съвет как да се сдобия с лекарството от чужбина.
Искам да го започна колкото се може по-скоро...надявам се, че ще намеря начин да се сдобия с него на разумна цена, защото не мога да позволя да чакам още белези да се появят.
Въпроса ми е да поръчам по интернет, ако е възможно, понеже нямам възможност да пътувам до Гърция/Турция.
Също ако някой друг има намерение да поръча, можем да поръчаме заедно. Или ако някой продава останала опаковка? Много ще съм благодарен на всяка помощ.

Общи условия

Активация на акаунт