АКНЕ И РОАКУТАН - 2 тема

• 140 396
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
Препоръчайте ми добър дерматолог в София, при когото сте провели лечението. Моля ви!

# 346
Защо вече никой не пише в темата?  Cry  Cry Cry

# 347
И аз това се чудя, живи ли са тези хора след лечението хихиххи

# 348
Здравейте.Преди 3 месеца започнаха да ми излизат страшно много пъпки,без бял връх,без червеникави петна,без сърбеж и без черни точки.Отдадох го на някаква храна,която съм яла първоначално,но те продължаваха да стават повече и повече и концентрирани главно на лявата буза в долната част и към шията,после започнаха да излизат и от дясната страна.Отидох на козметик 2пъти и 5 дена след това пак се пълнеха.Като сложех фон дьо тен и на определена светлина бях като вафла с фъстъци,адски грозно,имайки предвид,че от както се помня лицето ми е порцеланово.Предприех по-голяма стъпка и отидох на кожен,като той каза "О,не се притеснявай,това ще мине с химически пилинг".Ходих 4 пъти на тази процедура и на 2 стискания между тях.Не ми помогна изобщо.Пак се пълнеха ли пълнеха.Тя ме прати на гинеколог и изследване на хормоните,а той от своя страна ми се изсмя и каза,че нямат нищо общо и от половите проблеми не могат да ми излязат пъпки по лицето,освен от хормонален дисбаланс,но ако са от хормоните излизат на челото,а не по бузите и щията,но ми намери 4см киста.Не зная дали тя може да има нещо общо с пъпките.Но сега ще чакам да ми свърши цикъла(който може да се забави или да не дойде заради кистата),да ми види хормоните и нямам друг избор ще започвам РОАКУТАНА. Само да ви кажа,че смятах,че е от токсини и си направих 7 дневна детоксикация и не ми подейства на пъпките.

# 349
Здравейте и от мен. И аз като повечето потребители се боря отдавна с акнето. Използвала съм много и различни медикаменти,но ефекта е бил временен. Преди една година приключих с лечението си с Roaccutane (преди 3 дена направих точно една година). Докато го приемах ходех и на почистване доста дълго време,в началото беше болезнено,но след 3тото почистване кожта ми беше изчистена до съвършенство,без петна и белези.  За жалост от една седмица насам омазняването и пъпките започнаха отново да се завръщат  и то на същите места,на които ми избиваха и преди. Много съм притеснена и не мога да реша какво да предприема. Днес минах и през дерматоложката и тя каза,че ще продължим с кремчетата (от които ефекта е временен) Някой би ли могъл да ми даде компетентен съвет какво да предприема. Благодаря и успех на всички.

# 350
Здравейте и от мен. И аз като повечето потребители се боря отдавна с акнето. Използвала съм много и различни медикаменти,но ефекта е бил временен. Преди една година приключих с лечението си с Roaccutane (преди 3 дена направих точно една година). Докато го приемах ходех и на почистване доста дълго време,в началото беше болезнено,но след 3тото почистване кожта ми беше изчистена до съвършенство,без петна и белези.  За жалост от една седмица насам омазняването и пъпките започнаха отново да се завръщат  и то на същите места,на които ми избиваха и преди. Много съм притеснена и не мога да реша какво да предприема. Днес минах и през дерматоложката и тя каза,че ще продължим с кремчетата (от които ефекта е временен) Някой би ли могъл да ми даде компетентен съвет какво да предприема. Благодаря и успех на всички.

Тракия искаш да кажеш,че паралелно с роакутана си ходила и на почистване?

# 351

Тракия искаш да кажеш,че паралелно с роакутана си ходила и на почистване?

Ами повторен курс? Знам, че при някои, акнето рецидивира и е нужен втори курс. Нямам идея...

# 352
Докторката ми предписа почистване при някакъв "професионален" козметик и понеже същата тази дерматоложка помогна на баща ми и на мои приятели реших да й се доверя. Знам че не е редно по време на лечението да се посещава козметик,но... Вчера ходих при нея,първоначално тя не успя да повярва,че лекарството не е подействало. И второто й изречение беше "Да не би да имаш хормонален дисбаланс ?" ,а този въпрос може би трябваше да го зададе още в началото.....
 Надявам се да не излизат повече от пъпките  Embarassed А ако започнат отново не знам...

# 353
На мен по абсолютно същия начин ми направиха този номер.Хайде първо да направим химически пилинг и три почистващи процедури и да хвърлим 200 лв,пък тогава се сети за хормоналния дисбаланс. Като ме прати на гинеколог ,той ми откри киста 4см,но ми каза,че гинекологичните проблеми нямат нищо общо с пъпките по лицето  и ако са хормонални излизат само по челото,а моите са на лявата буза и към шията,както и по-малко на дясната буза.Започнах 7ми ден роакутан и тези по шията започнаха да стават големи и червени и да болят. Дали първо избиват и тогава се лекуват не зная,ще видим.

# 354
До колкото форуми съм изчела за лечението с  roacuttane при всеки е различно. При мен лично го нямаше този период с влошаване на пъпките,веднага започнаха да се изчистват. Ще отида и аз на гинеколог,макар че ако е хормонален дисбаланс не трябва ли да се направят изследвания на хормоните?

# 355
До колкото форуми съм изчела за лечението с  roacuttane при всеки е различно. При мен лично го нямаше този период с влошаване на пъпките,веднага започнаха да се изчистват. Ще отида и аз на гинеколог,макар че ако е хормонален дисбаланс не трябва ли да се направят изследвания на хормоните?

Аз отидох,защото дерматоложката ме прати и ми откриха киста 4см.Не зная дали заради нея са ми излезли пъпките,но гинеколога ми каза ,че от хормонален дисбаланс излизат пъпки не по бузите и шията,а по челото.След като имам киста имам и дисбаланс.След като ми дойде започвам и противозачатъчни.

# 356
Аз вече над 2 месеца спрях лечението . Мога да кажа че ефекта е перфектен излекувах се , от време на време ми излиза някоя малка пъпка но се скрива . Имам петна но се надявам да се заличът от самосебеси с времето Simple Smile

# 357
Аз вече над 2 месеца спрях лечението . Мога да кажа че ефекта е перфектен излекувах се , от време на време ми излиза някоя малка пъпка но се скрива . Имам петна но се надявам да се заличът от самосебеси с времето Simple Smile

Колко време го пи и в началото на лечението избиваха ли ти много големи и гнойни?

# 358
Аз вече над 2 месеца спрях лечението . Мога да кажа че ефекта е перфектен излекувах се , от време на време ми излиза някоя малка пъпка но се скрива . Имам петна но се надявам да се заличат от  с времето Simple Smile

Можеш ли да споделиш при кой лекар проведе лечението?
Благодаря предварително.
Аз проведох вече един курс с Роакутан, но след като го спрях, отново започнаха да ми излизат същите пъпки.Сега съм на 3ти месец от втория курс. Дано този път има ефект. Praynig

# 359
Какви бяха пъпките ти ? И как премина лечението ти - първия курс? Аз съм първи курс - 3та седмица и имам ужасно лющене около носа,брадичката,челото и много напукани устни.Като пъпките ми бяха комедони от затворен тип на бузите и леко на шията,сега стават големи и гнойни,червени.

Общи условия

Активация на акаунт