АКНЕ И РОАКУТАН - 2 тема

• 140 396
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
Акнетичните инфекции се появяват при подрасващи в юношеска възраст при по възрастни хора е или хормонален дисбаланс, или заболяване, а ако всичко е наред е от стрес. Добре се понасят от гликолови продукти които почистват и лекуват кожата на ниво хипо-дерма или продукти на основата на млечни киселини, които са по леки за чуствителни кожи, но  пак се проявяват  до следващата криза - дисбаланс на организма. Също така има различен тип акне - милиуми и комедони, които най - често се провокират от грим, козметични продукти, неправилно хранене или от т.н. разширени пори, папули и пистули,  акнето често е комбинирано. Акнето също се обусновава и с наследственост. Често при жени минава след раждане или аборт, когато се пречисти кръвта, както казват старите хора, но проблем остават дълбоките белези. Някои си причиняват само-страдание от навик да се "чоплят" , а други от непоносимост да гледат неравности по личицето си и така  едни малки пъпчици се превръщат в рани, които водят до инфекции и белези!

# 361
От както пия Роакутан не ги стискам,точно подари тази причина,защото не искам да останат белези.Или ако ги "стискам" е много леко ,само колкото да излезе белия връх сега,от както започнаха да избиват много.Не зная на каква основа е.Възможно е да е от стрес,но смених работата и от 2 месеца не върша нищо натоварващо.

# 362
Здравейте!
Някой от вас ме помнят , други не Simple Smile Аз също минах през лечението с роакутан , като мисля,че съм може би най-добре запознат с цялото това лечение. Приключих с роакутан преди 3 години(колко бързо минаха...).
Набързо ще кажа ,че моето лечение продължи 8 месеца , като към 5-6 месец бях на доста висока доза(60мг - за 70кг тегло) като все още ми излизаха пъпки! Моето акне не беше кистозно и беше само по лицето. Отдавам го на това ,че кожата ми беше много мазна , това мисля ,че беше причината за множеството гнойни пъпки. Пъпки спряха да ми излизат сигурно към последният месец - месец и половина. По-малко от месец след като спрях Роакутана мазната ми кожа отново се върна а наред с това и акнето (разбира се в много по-слаба форма). Тъкмо ме беше пуснала депресията от приема му и проблема отново се появи.  Започнах да мисля за 2ро лечение , да мажа Ретин-А и отново попаднах в някакъв омагьосан кръг.
Продължих да чета по чуждите форуми какво спира мазната кожа и попаднах на хора , които са минали през много лечения включително роакутан , които са имали голям успех с приема на витамин Д3.
Приема на този витамин им "премахнал" мазната кожа ,а от там и акнето. Реших и аз да пробвам (за което не съжалявам!) взех си една опаковка vit.D3 5 000IU и започнах по 1 хапче на ден. Нямам спомен точно какво е било в началото , защото беше може би преди около 2 год. , но го приемах 8 месеца по 5 000IU и мога да кажа ,че нямам спомен от мазната кожа и акнето! До ден днешен си ми излизат по няколко пъпки около устата и брадичката , но нищо фатално! Мога да кажа ,че след толкова години открих "лек" за мен! След 8 месеца прием реших да си направя изследвания за нивото нивото на вит. Д3 , калции и фосфор. Всичко беше в норма(след 8 месеца прием!) От тогава (сигурно 2г. както казах ..не си спомням точно) не знам какво е мазна кожа ..... Нямам спомен също кожата ми да е била изтънявала от изсушаване , което при роакутана е страничен ефект номер 1.
С две думи съжалявам ,че не открих ,че този витамин работи за мен , преди да започнах лечението с роакутан , което повярвайте ми беше кошмарно за мен! Аз съм с много бяла кожа(момче съм...)
Освен депресията по време на лечението имах адски суха и изтънена кожа и сухи устни , както и обриви по ръцете. Най-лошото нещо , което остана при мен е ,че получих множество спукани капиляри по лицето , които засега не съм намерил нещо с което да ги залича!

Съветът ми към тези , които в момента са на лечение с роакутан:
Не използвайте никакви продукти , които изсушават кожата! било то акне аут , зинерит , далацин , триакнеал , спирт и т.н. Евентуално може на по-упоритите пъпки да слагате нещо което лекува самото място с пъпката(Триакнеал например).
Задължително ползвайте хидратиращ крем всеки ден! Вечер преди лягане , а ако можете и сутрин.
Спомням си ,че бях много доволен от крема на Авен - Толеранс Екстрийм. Освен ,че хидратираше кожата ми , сваляше и мъртвата , която беше покрила лицето ми.
Не ползвайте абсолютно никакви лосиони , гелове , скрабове и т.н за измиване на лицето. Само с вода!
И не на последно място задължително слънцезащитен крем ! При мен това беше най-големият проблем! Кожата ми беше суха и покрита с люспи и всички слънцезащитни кремове освен ,че ми белееха (защото бяха водоустойчиви) , при самото нанасяне започваше да ми сваля мъртвата кожа(изсъхналата) от лицето и беше невъзможно нанасянето на крем. Следователно в най-горещите дни , когато просто ми се налагаше да излизам от нас или излизах без слънцезащита , или слагах мноого малко крем , за да не ставам като вампир в лицето. То пък като нанасям по-малко крем един вид нищо не съм сложил....
От там получих перманентно зачервяване на лицето + спукани капиляри.
Затова съвета ми за слънцезащитния крем е - не излизайте без него! Също не си купувайте кремове , които са водоустойчиви , защото те белеят и са тежки, а и на вас не ви трябва такъв (няма да ходите на басейн...) Крема , който ви препоръчвам и го ползвам вече 2 години е Synchroline Aknicare SPF30. Достатъчна защита , не белее , не оставя следи , не омазнява , не запушва порите!

Съветът ми към тези , които все още се чудят , дали да започнат лечение с Роакутан:
Не започвайте! Аз също мислех , че това е единственото лечение , но на фона на това какво съм преживял не ви го препоръчвам!
Оставете лекарите , които изписват едно и също всеки път , които лекуват със страшно агресивни козметики кожата без да изписват овлажняващи и предпазващи кремове кожата!
Направете си изследвания за нивото на Вит.Д в тялото - струва около 25лв и започнете да приемате около 5 000 IU на ден за продължителен период от време! Този витамин също се води мастноразтворим , натрупва се в тялото и може да доведе до хипервитаминоза ... дрън дрън....
Аз го приемах 8 месеца Х 5 000IU на ден и при изследванията ми той беше в норма Simple Smile
Затова - опитайте! Не съм видял абсолютно никакви странични ефекти от него!
След толкова време , сега отново реших да го приемам , а занапред ще го  приемам почти целогодишно , като изключим пиковите месеци юни , юли , август - когато ще го синтезирам от слънцето.

Бях се зарекъл да не пиша повече по темата , за да не се връщам назад и да си спомням какво беше , но като гледам как млади хора търсят успеха , няма как да не споделя опита си Wink

# 363
Аз намирам в мрежата само един СъниВит се казва,като едно хапче е 10мг,а 50 μg или 2000 IU на ден. Това означава ли 10хапа дневно??? За 4000ИУ,че и повече? И удачно ли е да се започне паралелно сега с Роакутана или колко време след него се започва?

# 364
Аз ползвам vit.D на "Now Foods" 120капс по 5000IU за около 40лв , което стига за 3 месеца....

Сега с роакутана не бих ти препоръчал да го пиеш , а колко време след него - защо не изчакаш да видиш как ще се задържи положението след роакутан?

# 365
Защото съм трета седмица от лечението,като предната седмица го удвоих от едно хапче на ден ,на две ,тоест от 20мг на 40мг на ден и още преди да удвоя  започнаха да ми стават от обикновени малки пъпки без връх,големи червени и гнойни пъпките по шията особено и сега и по бузите.Гледам да не ги стискам,защото пише,че ще останат белези особено при употребата на Роакутан и си мисля,че няма да се получи с него.Все пак пъпките ми се появиха преди 4 месеца,не е някакво дълбоко акне или генетично заложено,за това помислих,че за 3-4 седмици ще се поизчистят,но ме съмнява,че това няма да се случи или може би е твърде рано-не зная. Не знам как да вмъкна изображение да покажа за какво иде реч..

# 366
Колко кг си ? сама ли си вдигна дозата?
Качи снимката си тук: http://picbg.net/login.php и дай линк към нея.

# 367
Сама реших да я кача-да.46кг съм,но просто съм много депресирана от наличието на тези пъпки.Лицето ми винаги е било чисто-порцеланово и лятото работех по морето,въпреки,че съм била постоянно на сянка и не съм се пекла и влизала във водата,кожата ми стана супер мазна и излезнаха тези пъпки за няма и месец.Ето снимките: http://picbg.net/img.php?file=5897972eacc110c3.png
http://picbg.net/img.php?file=36674cf66bc7f730.png

# 368
Нали не си си изписала само роакутан?
колко време го пиеш вече?

# 369
Сама-не.Дерматоложката ми прави първо хим.пилинги,стискания и като хвърлих 200 лв. ми вика "Мажи се е Триакнеал ,това е единственото,което може да направиш,не искам да ти предписвам Роакутан,понеже е много силен,а твоето акне не е чак за него".Мазах,мазах,не стана нищо даже започна да се разпространяват,обадих й се и й казах,че не виждам друг избор и тя се съгласи..Това беше.

# 370
3-та седмица ми е.2 на по 20мг и от 1 на 40мг.

# 371
Нали знаеш ,че мазната кожа е придружена със запушени пори. Запозната ли си ,че в началото на лечението с роакутан има един голям "бум", порите започват да се отпушват и излизат адски много пъпки. При всеки е индивидуално колко време ще се чисти кожата . Ти в момента си точно в този период , и не е редно да вдигаш дозата. Усещаш ли страничните ефекти ?

# 372
Мислех,ме при всеки е различно.При някои направо се махат.Явно на такъв принцип действа и Роакутана,избива ги и после ги лекува,като не повтарят,все оъ някъде трябва да излезе този гной в тях.Бяха ситни,малки,бели,но без връх и без черни точки и започваха повече и повече да излизат.Сама си вдигнах дозата,но за две седмици и после пак ще я намаля.Страхувам се,че няма да се махнат тези така наречени ретенционни кисти.Точно за това писах във форума,за да разбера дали избиват и на другите хора или само на при мен има влошаване.Страничните ефекти ги усещам много.Като се започне от зверски напуканите устни,през лющещата се кожа ,особено около гънките на носа ми се образуват само кожички,неприятното избиване на пъпки,супер чувствителна кожа на лицето ,само да я почеша и боли лато от лятно препичане.

# 373
Какви бяха пъпките ти ? И как премина лечението ти - първия курс? Аз съм първи курс - 3та седмица и имам ужасно лющене около носа,брадичката,челото и много напукани устни.Като пъпките ми бяха комедони от затворен тип на бузите и леко на шията,сега стават големи и гнойни,червени.

Имам кистозно акне по гърба, лицето ми е чисто, нямам пъпки там. Когато започнах да го взимам за първи път до 4тия месец продължаваха да ми излизат пъпки, затова лекарят ми увеличи дозата от 40мг на ден на 60 мг. Тежа 55кг. Пих го 9 месеца, казаха ми, че това е най-дългият период за прием. Акнето ми изчезна, но два- три месеца след като го спрях се появи отново и то не само на гърба, но и под мишниците и на кръста. Консултирах се и с други лекари в България, за да разбера дали няма друго лечение на моя проблем освен Роакутан, но всички ми казаха, че трябва да направя втори курс. Ходих и при двама специалисти в Германия, но и те ми казаха, че трябва да започна втори курс и да го пия година и половина за по- сигурно. Не исках да повтарям лечението, но нямах алтернатива и го започнах отново. Мисля, че е важно да спомена, че моето акне не е от нерви, от замърсяване и кожата ми не е прекалено мазна по принцип. Моето акне е наследствено. Баща ми има същите пъпки и неговите са само по гърба. Взимали са ми секрет от пустула и изследванията показаха, че имам  Staphylococcus aureus.
 Като странични ефекти при мен са сухата кожа и устни. Устните ги мажа с вазелина на Piz Buin, много вазелини съм изпробвала, но от него съм най-доволна.
Желая успех на всички, дано успеем да се преборим с гадното акне.  Praynig

# 374
Здравейте Simple Smile лекувам се с "Роакутан" и вече съм на края на втория месец. Преди да започна да го пия имах не толкова тежка форма на акне, почти нямах пъпки най-много 3/4 и мнооого комедони и милиуми по бузите. Комедоните доста намаляха, но за сметка на това ми излезнаха ужасно много пъпки по бузите. Знам, че има известно време влошаване, но вече много започвам да се отчайвам. Искам да ви попитсм кой месец имаше при вас подобрение, третирате ли пъпките и с какво и ползвате ли фондютен? Също ще съм благодарна ако ми препоръчате хубав гел/пияна за измиване на лице Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт