Любители на Котки Тема 73

• 34 685
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Пращам ви добри мисли и пожелания, Джуличка!

# 616
Кажете, моля ви, колко време може да не ака котенцето, без това да е опасно за живота му?
Не иска и не иска, не знам какво да правя.
Масажирам ли масажирам, и не става - само пишка.
Майка му чат- пат го ближе, но не мисля, че изобщо е наясно какво трябва да прави - мъничка е и, както вече знаете, много неопитна.
Чета из нета, всеки казва различно, всеки дава различни съвети - та вода, та олио, та сапун, та не знам какво си.
Мен пък ме е страх да не го нараня, в същото време ме е страх да го оставя, без да правя нищо.
Ох, побърках се вече, не мога да спя, не мога да мисля за нищо друго, егати филма! ooooh!

# 617
Копирам ти нещо, което намерих. И на друго място четох за клизма, така че явно това е начинът.

... Оказва се, че за разлика от човешките бебета, котенцата нямат инстинкта да пишкат и акат, а се налага майка им да им ближе дупетата, за да „напомни” на отделителната им система да се задейства след хранене. За разлика от майка им обаче ние нямаме грапави езици (а и да имахме едва ли щяхме да ги използваме честно казано) и ни посъветваха да използваме една намокрена салфетка за масажче след всяко хранене. Изхождането по голяма нужда се оказа по-проблематично, може би защото от начало не знаехме как точно се прави. Заведохме Мартиник при ветеринар след като не успяхме да се справим 3 поредни дена и там ни помогнаха. Няколко дена по-късно все още не се справяхме и пак отидохме. В последствие сменихме млякото ѝ и се научихме да правим малки клизмички с една малко спринцовка и едно много тънко маркуче (задължително вземете от ветеринар, за да ви покажат как се прави без да нараните животинката). Естествено продължихме да пробваме с мократа салфетка и само при неуспех прибягвахме до по-тежката артилерия

# 618
Джуличка - Най - важното , което трябва да направиш е да останеш спокойна, за да помогнеш възможно най- много!
Стискам палци  newsm10

Утре е Петък - най - хубавия ден от седмицата, няма да те разочарова ! smile3558

# 619
Спешно се търси дом на ДОМАШНО мъжко коте на 1,5 г. (руска синя котка) с починал собственик Sad Приятели, моля разпространете!

(нямам контакти, пишете на ЛС, за да Ви свържа с жената, която се е ангажирала със случая)

# 620
Бланка, благодаря ти за помощта! Hug
Значи, да разбирам, че до 24 часа не е толкова опасно, колкото си мислех? Rolling Eyes
Пак благодаря! Hug

Еличка  Hug

# 621
Bertichka, може и тук да пишеш - Бау и Мяу си търсят дом

# 622
Джуличка, нямам личен опит, за съжаление. Преди време попаднах случайно на такъв проблем и се зачетох, защото ми стана интересно. Навсякъде казват - ветеринар и то веднага. Наясно съм с твоя проблем и с твоя ку-ку вет ...  ooooh!  

# 623
Джуличка, следя от самото начало какво се случва с малкото майче и бебетата. Моят Сони, като го донесе дъщеря ми беше на около седмица, пишкаше след всяко масажиране, но се изака чак на 3-тия ден, помня как се радвахме тогава. Аз масажирах направо дупето, не коремчето. А ти сигурна ли си, че не е акало котето, защото майките като ги ближат, ги почистват и не се вижда дали са се изходили. Стискам палци всичко при вас да е наред  Hug

# 624
  • Пловдив
Джуличка, спокойно. Моите черни перли не акаха на всяко хранене, даже някои и не акаха всеки ден. Всяко си е различен организъм - въпреки, че ги хранех с една и съща храна едното имаше лек запек, и се изхождаше с доста пъшкане и зор, друго беше леко разстроено. Ти дохранваш ли ги или само майка им си ги храни. Ако ги храниш и ти, след всяко хранене с парцалче (аз изпонарязах де що имаше стари тениски на децата) лекичко ги търкай по дупетата. Те почти винаги ще се изпишкат, а когато наберат материал и ще се изакат. Също може да прецениш и по това колко му е надуто коремчето на котето. Ако е много надуто и твърдо, значи момента наближава. Относно храненето - аз ги хранех, когато са будни, а не съм следила на 2 или 3 часа да става това. Още веднъж - спокойно, ще се справиш, цялата тема ти стискаме палци.  Hug

# 625
Герче, МарианковаHug
Успокоихте ме малко.
За сега тумбачето му не е твърдо и не е много надуто.
Оставих го от вчера изцяло на кърмата на мама, няма да му давам повече мляко от биберон.
Дано всичко е наред и отново благодаря за подкрепата!  bouquet Hug

# 626
  • София - Рим и обратно
Джуличка, ще се оправи, това ще ти е геройчето май Hug  Praynig
Аз искам пак да повдигна въпроса с храната. Чета точно противоположното мнение на това на ветеринарката. Тя казва, че за да се избегнат бъбречни проблеми (които са доста разпространени сред персийците и много се притеснявам), трябва да яде само суха храна. А в интернет навсякъде пише точно обратното. На кое да вярвам?

# 627
Аз питам при всеки възможен случай. Дотук имам следните отговори:

1. Продавачи в зоомагазин: само суха храна и един път седмично мокра срещу запек.
2. Ветеринар 1: с каквато и храна да се храни, три пъти годишно по 28 дни да се минава изцяло на Пурина уринари или Ройал Канин уринари.
3. Ветеринар 2: Казвам му, че храня сутрин гранули, вечер консерва, той: ОК, само сменяйте видовете, че омръзва.
4. Ветеринар след кастрирането: Давайте Ройал Канин, предназначена от кастрацията до 8-годишна възраст, защото ще напълнее. Ако храните с консерви и пауч, няма проблеми.

Джуличка, критичният период  е минал май,  Hug

# 628
Кафе със мед - На ветеринарите им плащат луди пари да рекламират Роял Канин и прочие..
Ако става дума за храна  вяра на малко ветеринари можеш да имаш !
Първо за да се  избегнат камъни във бъбреците трябва котката да се храни балансирано ,
Второ от личен опит знам,- храни със това, което се отразява най-добре на животинчето .
Разбира се съобразявай се със протеините и мазнините !
Аз ти препоръчвам суха храна + сурово месо 3-4 пъти месечно *пилешко най - вече *

# 629
  • Costa Rica
Джуличка, ще се оправи, това ще ти е геройчето май Hug  Praynig
Аз искам пак да повдигна въпроса с храната. Чета точно противоположното мнение на това на ветеринарката. Тя казва, че за да се избегнат бъбречни проблеми (които са доста разпространени сред персийците и много се притеснявам), трябва да яде само суха храна. А в интернет навсякъде пише точно обратното. На кое да вярвам?

Ако ще е с гранули - само от най-висок клас.. Склонна съм да се съглася с ветеринар 1 след нашите перипетии. Още по--добре е Вирбак за пикочни пътища. Ние ще сме на това още 3-4 месеца, след което ще минем на горната схема.

Общи условия

Активация на акаунт