Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 73

• 73 883
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
Аз малко не по темата. Току що изгледах първия епизод на KARAYILAN, опитах се да намеря тема тук за този сериал, но не открих, има ли други дето го гледат?  http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=86899

Османската империя като съюзник на Германия в Първата световна война се оказва губеща страна. Поражението довежда до окупация от страна на държавите-победителки. Империята е разпределена на зони за окупация в тайни споразумения от 1915-1916 г. между Русия, Англия, Франция и Италия. През 1918 г. антивоенното движение в Турция придобива особено големи размери. Един от първите градове, грабнали оръжие в защита на суверенитета и целостта на турската държава е Антеп. Тези събития са основа за филма Карайълан.

Последна редакция: нд, 12 май 2013, 12:02 от Nadia Jasem

# 76
  • Пловдив
В новата серия на  любимия   ни сериал в която ще се състои годежа на  Рустем  и Михримах , ни очаква ново  попълнение от  актьори. В новата серия ще видим известната  турска певица Шевал Сам, тя ще изпълни прекрасната песен по  време на къната на  Михримах. А също , в скоро време ще се  присъедини и  брата на  Хусрев  - Сердар Лала Паша. Исторически  на големия брат на  Хусрев е било такова  името да се надяваме , че сценаристите няма да го  изменят. В ролята на  Сердар Лала Паша, ще видим как известния турски актьор - Мурат Юналмиш, които, разбира се след срещата с режисьора на  сериала,Тимур Савджи в студията  «Тims» ,си пусна брада

# 77
Някой има ли повече информация за децата на Михримах и Рустем. В смисъл колко са живяли и какво е станало с тях. Определено са имали добър брак, щом едва смъртта ги е разделила...
Сыновья: Султанзаде Халид, Султанзаде Касим
Дочь: Айше Ханум Султан

# 78
  • Пловдив
ОЩЕ ПОДСКАЗКИ
ஜ═══════════๑Ƹ̴Ӂ̴Ʒ๑═══════════ஜ
Как е оживял  Рустем след като му взривиха каретата по заповед на  Шах? Отговора е прост: Рустем е имал подозрения че Шах ше се опита да попречи на годежа му с  Михримах.за това преди себе си е пусналл друга карета,. Тои не е бил във взривената карета и за ужас на всички жив и здрав ше се яви в столицата за да покори сърцето на ,луноликата си любима! В нощта на къната, Рустем ще пристигне в двореца много късно но след това ще разкаже какво се е случило с него , Повелителя ще разпита  Шах и Лютфи.
 Михримах обляна в сълзи ще се приготвя за годежа В Столицата с поздрави от  Маниса ще  пристигне Махидевран с Мустафа. Рустем в наи- удачния момент ше иде при  Повелителя, и тои както вече писахме ще го назначи за  Кубе Везир. В това  време, Султана за за радост на  Лютфи ще  отправи своите  три Шехзадета  по Санджаците, но няма пълно щастие...... Хюррем ще очаква  благодарности от Рустем в замяна на помощта си . Тя ще поиска шехзаде Мехмед да отиде  в Маниса, за да има успешно бъдеще.  Хюррем ще стане още по-силна благодарение на  Рустем и  благодарение на  неговата длъжност, Мехмед ше се отправи за  Маниса (може би в 100- или в 101-серия), а Махидевран с Мустафа ще изпратят  в Амася. Но за това по-късно няма да разкриваме всичко изведнъж,.
В това  време Шах жадува отмъщение, но не без помощта на  Нигяр. Шах Султан ще изпрати  шпионка при  Михримах  и малката и дъщеря  в качество на доика.
 Нигяр ще остане без дъщеря си и жадуваща да отмъсти на  Хюррем,ще иде за помощ при  Шах  Нигяр ще предложи тя  да убие  Рустем, и ще получи благословия да го направи. Но, в опита си да убие  Рустем ще , навреди на малката му дъщеричка,.........

# 79
За постът Кубе Везир,знаете ли нещо-че е везир т.е.нещо като министър добре,ама това "Кубе",ми е мъгла newsm78
Наде,интелесен филм си наченала.На мен нещо не ми се отваря ,ще го търся другаде.

# 80
  • Пловдив
За постът Кубе Везир,знаете ли нещо-че е везир т.е.нещо като министър добре,ама това "Кубе",ми е мъгла newsm78
Наде,интелесен филм си наченала.На мен нещо не ми се отваря ,ще го търся другаде.

„Везирите на кубето” (кубе везирлер)
Великият везир бил следван в йерархически ред от двама или трима, понякога и повече, „везири на кубето” те са наречени така заради малкия купол над залата на съвета. Без да имат точно определени функции те участвали в разискванията на Дивана и поради везирския си ранг можели да изпълняват висши мисии: да командват военни походи и в качеството си на „лейтенанти” (каймаками) да заместват временно великия везир, когато той отсъствал от столицата. Те били възможните наследници на великия везир, защото попринцип когато той умирал или бивал свален, вторият везир трябвало да го замиести, а третият поемал поста на втория. Под кубето на Дивана везирите седели от дясната страна на великия везир.

# 81
Мерси,значи един вид министър без портфейл Joy
Все пак доста висок пост.

# 82
  • somewhere near the sea

# 83
Ми,така правят хората от Варна,Бургас ,че и по на юг-чипкат се в морето синьо Wink

# 84
  • София
Nadia Jasem 
Скрит текст:

Предоставили сте  мноооого материал за четене по предмета ВВ.
Благодаря за положения труд на всяка една от вас, а за доброто настроение още повече!  Hug
Сега грабвам хурката и почвам да преда тестостеронената вълна, че имам "рубашки" да шия за сватбата в сряда.
Приятна неделя на всички!!!  bouquet

# 85
Лиде,мисля,че различни филми-поне тематика не савпада Embarassed,ама може и да не съм разбрала.
Приятно плетене Hug

# 86
  • Пловдив
Nadia Jasem 
Скрит текст:

Предоставили сте  мноооого материал за четене по предмета ВВ.
Благодаря за положения труд на всяка една от вас, а за доброто настроение още повече!  Hug
Сега грабвам хурката и почвам да преда тестостеронената вълна, че имам "рубашки" да шия за сватбата в сряда.
Приятна неделя на всички!!!  bouquet

# 87
lidiya, не е този филма. Този, за който писах е история от края на Отоманската империя

# 88
  • София
lidiya, не е този филма. Този, за който писах е история от края на Отоманската империя

Ех, искаше ми се да съм полезна измежду преденето и шиенето, ама на! Не можах.  Laughing
Понеже въпроса е поместен тук, та си помислих, че може да е сериала с участието на Бергюзар /който не съм гледала и не съм наясно със сюжета/. Дано намериш "посестрими" в гледането на този сериал.  Wink

# 89
Лидия ,грабвай хурката !
Яхни метлата!
И силно удрай Бали бея ,
по главата,
ама да е без чалмата! Wink

Привет от Александра!

Привет и от Хюрем!

И накрая -хубав ден от мен!

ПП: Розичке подсказката за Рустем ,кака Трен още в предната тема я предрече ... Joy

Последна редакция: нд, 12 май 2013, 15:45 от trendafilka

Общи условия

Активация на акаунт