ИНТЕРВАЛНО ХРАНЕНЕ-ТЕМА № 6

• 70 288
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро , момичета.
Не искам да ви се бъркам в режима, но мисля, че поемате прекалено малко калории. Дори това да сработи и да свалите килограми, ще е невероятно трудно да ги задържите в последствие.
Ако ви се занимава, прочетете книгата на Ори Хофмаер (The warrior Diet), там подробно е обяснено какво може да се хапва през фазата на Fast и при Фазата на Преяждане, т.е. вечерята. Също е обяснено, че храненето винаги трябва да започва със салата, следва протеинът и накрая са въглехидратите. Яде се докато се почувстваш повече жaден, отколкото гладен. Идеята на диеттата като цяло е, не толкова да се намаляват калориите, което обаче се случва, заради дългия период на гладуване и невъзможността да поемеш след това огромно количество храна ... поне не чак толкова голямо, колкото би изял човек през един цял ден.
Та идеята на диетата е, че може без рестрикция на калориите да се изгорят мазнините, а мускулите относително да се запазят. Един вид преструктуриране на телесната маса в отношението на мазнини и мускулна маса.
А кой не би искал това, както всички знаем мускулът в състояние на покой гори много повече калории от мазнините Simple Smile
Отплеснах се, но исках да кажа, че според мен която и да е жена, на каквито и килогрaми да е, не е редно да приема по-малко от поне 1000 калории на ден. Не си го причинявайте Simple Smile

# 631
Благодаря за съветите. Чела съм цялата информация, която си описала. Подчертах, че психологически имах нужда да видя, че нещо на някъде се движи, след като вече година се въртя на едно място. Нямам намерение месеци да ям по 600 калории. Освен това аз не се стремя към толкова. Сядам да вечерям гладна и спирам, когато почувствам ситост. Снощи ядох котклет от сьомга, салата от цвекло, краставици и чушки, салата от домати, краставици и лук, чаша бира и половин зеленчуково хлебче, накрая две три чаени лъжички сладолед. От доста време опитвам да се вслушвам в тялото си. Не си налагам глад, нали и Ори говори за това - контролиран глад и контролирано хранене. Казах, че исках да видя резултати и свързани с едно определено събитие, което е скоро. Simple Smile

И не, идеята на диетата за която говориш не е да няма калориина рестрикция. Тя си е там, просто не се усеща, защото след контролиран глад се нахранваш лесно и бързо.

# 632
Ами ще ти стискам палци до събитието Simple Smile
И моля нека всеки се похвали с резултати, когато му дойде времето.Намирам, че това действа също мотивиращо, дори и те (резултатите) да не са твои. Нали това е и идеята на групата Simple Smile
Успех на всички!

# 633
Здравейте!

Аз пак започнах да си фаствам, 4-5 часов прозорец правя от 18 или 19ч. Батерията на кантара ми свърши, а и събота и неделя ядох безразборно та и съм пред МЦ, но утре ще се изтегля да видя колко съм омазала нещата от почивката насам WearyWearyWeary

Двама човека ми казаха, че съм напълняла Triumph

# 634
Върнах се от едномесечната ваканция в БГ с 4кг. отгоре, но наистина ситуацията беше денонощно ядене на корем.
От днес съм режимна и ще следвам модела eat-stop-eat + лунна диета.
Стартирам от 56кг., но мерките ме е страх да погледна.
Успешна и ползотворна седмица на всички!:four_leaf_clover:

# 635
Ехо, има ли някой ?
Много ще се радвам, ако все още има хора, които спазват някои от фастинг протоколите и споделят резултати тук.
В последните няколко дни прочетох доста по разни сайтове на английски, изгледах няколко клипчета, от август до сега опитах различни протоколи и действително, ако си мобилизирам волята и постоянството, има ефект. Малко понякога изпускам нещата от контрол и предполагам, че ако има и други, с които да споделяме, ще е по-лесно да удържам граници и да впрегна воля и постоянство. Воля на ми липсва, но постоянството ме предава Simple Smile

# 636
Аз мисля в понеделник пак да започна да фаствам, заедно с ВМ-НВХ и да вляза малко в релси, че качих пак килограми...

Моя протокол е 20/4 по принцип. Тоест, само вечерям.

# 637
Супер!
Аз започвам ежадневни фастове, вчера беше 16/8, днес съм се мобилизирала за 18/6, бих искала да стигна до 20/4 и няколко пъти месечно 36 часови, които в близките години не съм правила, но преди имах голям успех с тях

# 638
закусвам в 8, обядвам в 13.30, което е горе-долу 18/6
в неделя обядвам и следващото ядене е във вторник сутринта
опитвам се в петък да съм само на протеинов шейк, но май не съм улучила вкуса и не ми се получва редовно
има резултат засега, но и издънки има де Simple Smile

# 639
Аз по принцип се отказах да пиша в темите за диети, защото така ми е по-лесно да си спазвам режима и да не се подхлъзвам. Но сега ще разкажа.
От началото на октомври съм на интервално хранене - войнска диета или фаст 3, защото за фаст 5 не ми остава време. Към това съм добавила три пъти седмично аеробика /2 пъти фитбол и 1 път обикновена/, като от този месец /чакам да ми мине ПМС-то/ започвам 4 пъти седмично да ходя на аеробика. Сутрин пия кафе с мляко до обяд и ям чак към 15.00 ч. След това, ако пак съм гладна хапвам и към 18.00 ч и това е. Пия много, много вода - около 3 л. Чувствам се добре. Варирам между 54 - 53 кг., но определено тялото ми изглежда доста по-добре, стегнах доста корема - вече си го харесвам много. Паласките ги прибрах леко - остават само краката. Дрехите са ми широки и се чувствам все по-добре. Пия и добавки, които ми помагат да преборя апетита и Л-карнитин 3000 мг. преди всяка тренировка Simple Smile

п.п. Признавам си, че всеки ден си позволявах по малко сладичко /2 реда шоколад на последното хранене/ Simple Smile. Сега, обаче ще се опитам да го спра или поне да си го позволявам веднъж на 2 - 3 дни. Свободни дни не правя, но от време на време си позволявам да си поръчам пица или КФС, като храненето за деня пак си остава едно.

# 640
Включвам се и аз, от днес. Опитах друг режим за 2 дни. Преди години го спазвах без проблем, но вече явно не мога - не ми понася закуската и после цял ден съм гладна и все ям. Та за това от днес на 18/6, като прозореца няма да е фиксиран и ще ям тогава, когато съм гладна. Освен това си налагам и други ограничения, за да мога до Коледа да съм около минус 5 кг.

# 641
  • София
И аз имам успех с фастинга. Свалих 3кг с 5/2 фастинг, после още 2 с измислен от мен режим 3 дни в седмицата хранене в прозорец. Всъщност 1-вия от последните 2 беше защото ме лепна някакъв гаден вирус, а съм чела, че гладуването помага в такива случай и затова гладувах докъм 5 часа следобед. След 2 седмици като се притеглих, установих, че съм -1кг и направих още 2 серии по 3 дни в прозорец.
Постигнах си целта 60кг, сега ще гледам да задържа и имам идея за още 2 кг, за да изчистя повечето сланина. Това ми е планът за цяла зима. Колкото по-бавно, толкова по-трайно. Както е модерно - despacito

# 642
Вяра, много добре те разбирам и с мен май е така. Много се радвам, че си си постигнала целта, помня колко се тормозеше. И да кажа, че с фастинг определено отслабвам по-красиво, колкото и нелепо да звучи.

Бебок, добре дошла.

Аз си свалих едно приложение за телефон, което го стартирам като се нахраня к ми отброява колко часа остава до следващото хранене.
В момента изобщо все още не съм гладна, а преди малко минаха 16 ч.

Луна, а колко калории поемаш в двата дни на фаста?

# 643
  • София
Госпожица Дух, 5/2 фастингът е с 500ккал, но моето меню е 600 - ям едно и също двата дни: извара, яйца и зеленчуци, разпределени на 6 хранения.
А при хранене в прозорец не броях калориите, но аз по принцип се храня доста обилно (2500-3000). Предполагам при фаст дните са около 2000, защото не мога да изям чак толкова много за 5-6 часа. Учудих се, че съм свалила, не би трябвало, аз трудно качвам, но и трудно свалям.

# 644
Луна, да зная. Аз имам книгата и я четох. Опитах, но мисля, че нещо грешах. А и си позвплявах по 600 калории на ден. Харесва ми. Но ми трябва нещо, което всеки ден да ме удържа.
Ох аз с 2000 калории качвам стабилно

Общи условия

Активация на акаунт