ИНТЕРВАЛНО ХРАНЕНЕ-ТЕМА № 6

• 70 288
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Ох, нямам идея защо не е дало резултат при теб, но при мен също не даде, заради, което го замених с фастенето тип войнска диета.
За калориите ... аз съм 180см висока, тренирам 3-4 пъти седмично и въпреки това в момента съм се докарала до почти 80кг. Не че е ужасно много, като се има предвид ръста ми, но не е и никак малко. Намирам, че на около 66-68 кг изглеждам, както на мен ми харесва.
Не знам как си с английския, има много форуми дневници, снимки и клипове по темата:
https://www.google.de/search?q=warrior+diet+results+women&so … bih=933&dpr=1

# 616
И аз се ориентирах към войнската. Надявам се да постигна това, към което се стремя. Аз съм 160 и съм 68 кг. Благодаря за информацията, ще почета

# 617
  • София/Испания
Би ли споделила менюто си от 600 калории.На мен ми харесва тази диета и мисля да я спазвам.

# 618
  • София
Днес съм вече 1.5кг надолу, което е направо невероятно, аз не свалям изобщо лесно. Но не вярвам да ги задържа до следващия цикъл.

Менюто ми е едно и също за двата дена.
50гр извара + 20гр ръжен хляб Вита + 3 средни маслини - 2 пъти
1 сварено яйце + 150гр домати + 100 гр краставици, сол и ябълков оцет - 2 пъти
супа от тиквички -2 пъти
Вода - 2.5 - 3л

Супата я приготвих от 400гр тиквички, лук, чесън, копър и 100гр обезмаслено кисело мляко, без мазнина.

# 619
  • София/Испания
Благодаря!

# 620
5-2 е вид интервално хранене и спокойно можеш да пишеш в темата, а това че някоя тема не е активна, не значи че не може да се възроди.  Simple Smile И аз го правех, но някак си не успях да си нагодя калориите в двата дни и все си мислех, че сега ако нещо е до 300-500 калории може и да е леко вредно. В момента правя фаст цял ден, ако изпитам силен глад към 16-17 ям плод и към 20 ч., вечерям Simple Smile

# 621
  • София
5-2 е вид интервално хранене и спокойно можеш да пишеш в темата, а това че някоя тема не е активна, не значи че не може да се възроди.  Simple Smile И аз го правех, но някак си не успях да си нагодя калориите в двата дни и все си мислех, че сега ако нещо е до 300-500 калории може и да е леко вредно. В момента правя фаст цял ден, ако изпитам силен глад към 16-17 ям плод и към 20 ч., вечерям Simple Smile

Правиш фаст един ден в седницата или всеки ден гладуваш през деня и само вечер ядеш?
Аз четох за интервалното с 5 часовия прозорец, но накаря се спрях на 5 2 като по-малко ангажиращо.

# 622
От шест дни правя всеки ден фаст. Нямам някакъв определен прозорец, през който да имам повече хранения.
Обикновено огладнявам към 17 часа и ако не мога да се въздържа хапвам плод или зеленчук. Днес огладнях и изядох един голям домат. Вече е почти 18 ч., мисля че до 20 ще мина и без други хранения, а вечерята ми ще е риба със салата.

# 623
  • София
На мен това ми изглежда по-тежко като режим. С една риба и салата едва ли можеш да докараш много калории.
Колко сваляш с този режим?

# 624
Не мога да кажа точен отговор. В последните месеци свалям и качвам едни две кила непрекъснато. Сега за 2 дни ги свалих, после 2 -4 дни задържах  и днес сутринта бях с около кило надолу. Ако трябва да кажа, свалила съм един истински килограм. Имах нужда от спешен стимул и да видя размърдване на кантара, за това съм по-строга към себе си. Но вчера например си позволих домашна пица с пълнозърнесто тесто. Не карам само  и единствено на риба и салата, калориите ми са около 600-800.

# 625
  • София
600-800 си е голяма рестрикция, би трябвало да сваляш по кило на седмица. Но ако не сваляш, значи прекалено много стресираш организма и той минава в режим на самосъхранение.
С това 5 2 нещата изглеждат много по-леки. При условие, че действа, което може само да се провери.
И аз не желая да бъда слаба, но гладна и нещастна. Довечера съм на ресторант и няма да се лиша от 1-2 бирички + нещо вкусно за хапване.
:beer:pizza:

# 626
Аз съм човек, който свали 40 кг за няколко години. После още 10 и станаха 50. В последно време качих и опитах много и различни начини, включително и 5:2, но може би нещо сбърках и не стана. Сега съм доволна, има напредък и това ме мотивира. Сигурно ще кача скоро калориите с малко, но за сега поне още няколко дни действам така.

# 627
  • София
Респект за свалянето Hands Clap
Аз се боря с няколко кг, които понякога стават 5 и тогава се взимам в ръце. Не че съм дебела, но всичко излишно се трупа в поясната област и приличам на издължена круша. Извън проблемните области съм буквално слаба. Ако не беше тази дисфармония, изобщо нямаше да се затормозвам да отслабвам.

Дано да се получат нещата при теб. Но не стой дълго време на толкова малко калории. Мисля, че в Зоната бяха 800 на ден.

При мен проблемът е, че организмът се настройва на по-малкото калории и след 3 седмици преставам да свалям. Сега с 5 2 все едно всяка седмица започвам отново и дано го излъжа Smiling Imp

# 628
Аз не съм много запозната с тази теория, как така организмът спира да сваля и се настройва на толкова калории. Прави ми впечатление, че голяма част от мисленето на хората свързано с храна и режим, почива на остарели клишета. Не казвам, че случаят е такъв, но бих потърсила информация. За несвалянето може да има доста причини.

# 629
  • София
Не са остарели клипета, а факт от живата природа. Организмът се стреми да поддържа хомеостаза, т.е да се настройва към околната среда. И като започнеш да го храниш по-малко, той свиква от една страна, а от друга се стреми да си запази запасите, защото може и по-лошо да стане. Затова има слаби хора, които ядат много и дебели, които поемат под минимума калории.
Когато има много излишни кг този механизъм не се задейства. Но когато са последните няколко кг става проблем. Аз реално не съм с наднормено тегло - 175/63 в момента и на организма изобщо не му дреме, че има излишни сланини на някои места и не се харесвам в скини дънките си или в банските. То не е здравословно да се трупа в поясната област, но още не е стигнало до критични състояния.

Общи условия

Активация на акаунт