ИНТЕРВАЛНО ХРАНЕНЕ-ТЕМА № 6

• 70 290
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Да се отчета за днес какво хапнах. Основно ястие- омлет от 3 яйца,5гр. масло, 60гр. сирене и над 500гр. домати и краставици + 2с.л. зехтин. За десерт си направих 150гр. кисело мляко с 20гр. мюсли, 90гр. банан и 300гр. ягоди, 30гр. шоколад.
Понякога се очудвам от възможностите си да погълна наведнъж такова количество храна, но факт... Поне това чудо вече е само веднъж на ден!   Thinking

Последна редакция: пн, 03 юли 2017, 20:58 от nani_nana

# 601
Днес прегледах предишните теми и доста ползотворна информация събрах. Жалко само, че вече не е така "оживено" в тази тема! Sad
А този фастинг е жесток!  newsm10 Вече пет дена спазвам този режим и усещам как с всеки изминал ден се свивам. Но аз ям веднъж на ден, но в промишлени количества.
Днес менюто ми беше предимно въглехидратно- 2 парчета пица, 100гр. шоколад и палачинки (2 яйца, 50гр. брашно, 100 мл. мляко, 20 гр. масло) със сладко от сливи без захар.
Но от утре ще се старая да хапвам повече мазна храна- орехи, захтин, авокадо, масло и т.н. Преобладащи са мненията, че при този начин на хранене трябва да се яде мазно.
За 5 дни съм свалила 1кг. Утре ще проверя и мерките.
Надявам се да се включат още хора в дискусията!  Hug

# 602
  • София
Нани, според мен е по-доре да преосмислиш храната си. Сега още изхвърляш задържаната вода, но ако искаш още резултати и да се стопяват мазниние, а не мускулите, е добре да нямаш такива хранения. Ти си яла почти само въглехидрати.

Аз си продължавам с интервалното хранене, днес прозорецът ми беше 4:30-9.

# 603
О, да! В никакъв случай не се храня всеки ден така. Имам поне един мръсен ден в седмицата, в който "наваксвам' с въглехидрати. Така се падна- днес да е. Simple Smile
За утре менюто ще е леща, салата и някакви ядки.
Ния, ти как се храниш? Какво включваш обикновено в менюто си?

# 604
  • София
Аз се храня по няколко пъти за този прозорец. Ям Кисело мляко с плодове или домашно сладко, бъркани яйца с печени чушки и домати, млечни, месо, зеленчуци. Хапвам си и сладки неща през няколко дни.

Днес ядох сладолед за закуска Blush (в 16:30 часа), а за вечеря печени кюфтета от тиквички със сирене, млечен сос и салата и десерт - плодове, пъпеш и две кайсии.

Утре ще сме вечерта на пълнени патладжани с яйца, сирене и домати и запечени с кашкавал и пармезан. През деня кисело мляко и 2 праскови и парче кашкавалено руло с шунка.

Четвъртък - пържоли с кьопоолу и домашна лютеница, гъби кладница в малко масло и кайсии.

Сега да не решиш, че се придържам стриктно, просто това съм купила и обирам хладилника, може и размествания да има.

# 605
Много хубаво, балансирано и разнообразно меню имаш. Браво!  Simple Smile
Преди да започна фастинга се хранех по меню, изготвено от Руми Илиева, но през последните 2 месеца започнах да се нахвърлям свирепо върху сладко и тестено. Реших, че трябва да си наложа железен режим и всъщност тази "воинска диета" е нещото, от което имам нужда- мога да хапна от всичко, но в ограничени количества за определено време. По този начин не се храня постоянно, както правех преди, а веднъж на ден и имам 1-во, 2-ро, 3-то. Simple Smile))
Контузих се и от 3 седмици насам не мога и да тренирам, но пък с този начин на хранене мускулна маса не се губи, а само мазнини се горят.

Последна редакция: ср, 05 юли 2017, 12:27 от nani_nana

# 606
  • Пловдив
Привет, момичета.
В момента съм на 90 дневната диета, но от 20 дни не постигам резултати. Зачетох се доста в предишните теми и ми се струва, че това интервално хранене е доста подходящо за мен. Сутрин почти не съм гладна и мога да издържам. За сега се чудя дали да започна с 2×36 или Фаст-5. Трябва да сваля повечко кг и мисля да мина за начало на 36ч интервали. И като чета най-подходящи са понеделник и четвъртък. Така че мисля дя опитам. Искам само да попитам има ли  приложение за смартфон, което да брои калориите. И въобще при 36ч интервали броят ли се или само при Фаст-5?
Приятна вечер на всички!

# 607
  • София
Попаднах скоро на инфо за тази диета и ми се стори примамлива. Принципите са прости: 2 дни от седмицата си на диета от около 500 ккал, а останалите дни се храниш нормално. Авторът на диетата вече не е толкова стриктен към 500-те калории и отпуска до 800. И препоръчва нормалното хранене да е по средиземноморската диета. Ето тук линк към една статия за диетата:

https://www.viewsofia.com/article/34783/Kakvo-predstavliava-diet … nichni-kilogrami-

Понеже аз така или иначе си се храня по Средиземноморската диета, реших да пробвам.

Аз мисля да си направя меню от Зоната, която спазвах преди. Ще трябва да се броят калориите. Ето тук един калкулатор:

https://portal.combyte-bg.com/foods

Има ли желаещи да се включат в предизвикателството? Fork And Knife

# 608
Здравейте,
Реших да се включа в темата, въпреки, че не виждам да има много посетители Simple Smile
Започнах диетата в понеделник - 31.07.2017, стори ми се идеална дата за начало Simple Smile
Имам опит с този режим отпреди, през 2015 се храних по този режим за около 5 месеца, като свалих  около 10 кг.
Държа да отбележа, че при мен отслабването стана от веднъж ... или поне след първите 2-3 седмици спрях да се изследвам толкова подробно и след това забелязах спадането. Тези 10 кг ги свалих за около три месеца, след това зациклих, но не мисля и, че съм имала повече за сваляне. Индексът на телесната ми маса беше 18 Simple Smile
След това се наложи да замина за Германия, режимът ми на хранене тотално се преобърна и започнах да включвам повече хранения извън 5-часовия прозорец ... и така за година и половина си върнах всичко свалено.
Реших, че пак ще се отслабва и преминах през различни Фет бърнъри, таблетки, които пречат усвояването на въглехидратите и тям подобни ... резултат никакъв, защото, когато си на такива таблетки, мозъкът ти някак си се наглася, че може да ядеш всичо и по много, особено въглехидрати, които от своя страна се отлагат директно като мазнини, при прекаляването с тях, което аз ежедневно правех.
Преди две, три седмици започнах да спазвам диета Зоната, което за мен  е непосилно (има много сметки и трябва непрекъснато да мислиш какво и колко ще ядеш...да си носиш по няколко порции храна на работа, защото не е позволено да се храниш по-рядко от на всеки 5ти час ... ). В резултат на това двуседмично безумие качих още 2 кг Simple Smile
Може и това да е бил адаптационният период, който го има във всяка диета и да съм избързала с отказването, но просто не можех да мисля повече непрекъснато за храна по цял ден. Имам предвид не от глад, ами от типа на - трябва да отида до магазина за това и това, трябва да сготвя еди какво си, ама по зонова рецепта ... отделни манджи за другите от семейството ....
Не знам защо бях забравила за Интервалното хранене, но е добре, че се сетих за него и го започнах отново.
Надявам се тук да открия съмишленици, винаги заедно е по-лесно.
Препоръчвам на всички преди да започнат да се измерят, най-вече на обиколки ... загубената вода в килограми не променя нищо.
Пожелавам на всички приятно фастене и хубава оставаща седмица Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 авг 2017, 09:20 от hristaso

# 609
Привет, момичета.
В момента съм на 90 дневната диета, но от 20 дни не постигам резултати. Зачетох се доста в предишните теми и ми се струва, че това интервално хранене е доста подходящо за мен. Сутрин почти не съм гладна и мога да издържам. За сега се чудя дали да започна с 2×36 или Фаст-5. Трябва да сваля повечко кг и мисля да мина за начало на 36ч интервали. И като чета най-подходящи са понеделник и четвъртък. Така че мисля дя опитам. Искам само да попитам има ли  приложение за смартфон, което да брои калориите. И въобще при 36ч интервали броят ли се или само при Фаст-5?
Приятна вечер на всички!

Здравей radinche91,
Това с 36-часовите прозорци съм го правила, но при мен не даде никакъв резултат, защото дългото гладуване ме караше да преяждам в позволените дни и то предимно със сладки боклуци .... Колкото и да се залъгваме, в крайна сметка въпреки горенето на мазнини, голямо значение си има и калорийният дефицит, който се постига на седмична база, чрез неяденето във фастинг прозорците. Били те по 20, 24 или 36 часа.
Поддържането на много голям Калориен дефицит за продължителен период, според мен, също не е хубаво, защото тялото няма да има енергия да се въстанови.
Според мен идеалното е да сме малко под необходиме ни калории. Ако въобще ги броим Simple Smile
На мен са ми необходими към 1950 за ден, мисля, че ако падна по 1500 повече ще си навредя, отколкото помогна.
След месец, два ще стане ясно дали логиката ми е правилна Simple Smile
Успех!

Последна редакция: ср, 02 авг 2017, 09:16 от hristaso

# 610
Много се радвам, че някой писа в темата и сподели опит с този тип начин на хранене. Аз от седмица се храня интервално, през деня съм на течности, рядко ако много огладнея хапвам диня или малък плод, вечерям салата с риба, миди или нещо морско или варени яйца или около 30-40 гр., Бри. Все още не мога да кажа със сигурност, че имам значителен ефект, тъй като преди да започна в последните месеци качвам и свалям едно две кила. Ако падна под тях, тогава ще мога да кажа, че е от режима. Не си поставям граници, леко ми е, добре ми е, не чувствам силен глад. За сега ми е лесно до 18 часа полде огладнявам. Към 11-12-13 също се сещам за храна но вода и чай ми притъпяват желанието и забравям Simple Smile
Успех и на теб!

# 611
това интервално хранене/фаст
има тема тук, в нея може да отслабваш с компания Simple Smile

# 612
Госпожице Дух,
И аз се радвам на поста ти Simple Smile Според мен не очаквай резултати поне 2-3 седмици.
Ако се разровиш из нета ще намириш дневници на хора, коитo са се снимали в края на всяка седмица от режима. Интересно е как мускулите започват да се очертават под кожата Simple Smile Те обаче, комбинират този топ хранене с тренировки, директно преди прозорецa на хранене. Това обаче не знам колко от нас го правят Simple Smile
Но да успокоя всички, получава се и без тренировки Wink

# 613
С тренировките съм на периоди. Не мога да кажа, че нямам движение, старая се да карам колело, да вървя пеша, да ходя на разходки в планината, понякога тренирам и у дома по програми.
Търсих доста информация за интервално хранене още преди месеци, но не видях много споделяне на опит. А исках да разбера кога започват да се виждат резултатите, какво са хапвали хората и тн. При мен с толкова калории няма да има ефект. Опитах месец 5:2 фаста като в дните без фаст поемах около 1200+1600 калории и тренирах. Не знам по каква причина не постигнах ефект

# 614
  • София
Аз точно компания си търся. Търсачката ми намери теми за 5 2 диетата, но те не са активни. А интервалното хранене е различно, там се гладува.

Аз започнах. Ще публикувам прогрес.
Имам да свалям 5кг. Очакванията са за по 0.5кг на седмица, значи ми трябват 10 седмици.

Начало: 01.08.2017, 64.4кг
Направих си меню от 600 ккал. Мисълта, че ще трае само 2 дена прави нещата много по-лесни отколкото преди като съм спазвала Зоната.

Общи условия

Активация на акаунт