Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 28

• 92 183
  • 947
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Maya_maya,не е лошо да потърсиш и второ мнение. Peace

# 286
И аз това си мисля, но вече нямам идея при кой. Не съм попадала на гинеколог, от който да съм доволна.

# 287
  • София
Дянкова приема и в събота,ако имаш възможност ,ела до София ,ще те приеме.Координатите са й на 1 страница.

# 288
  • Wolwedans
Здравейте,

на мен също ми предстои конизация. На 27 съм, нераждала.
Резултатите ми са PAP II и същевременно лека степен на дисплазя (според биопсията).
Въпреки това лекарката ми настоява за конизация, тъй като при коплопскопския преглед се виждали изменени клетки. Когато поисках да обсъди методите за конизация, тя каза, че задължително трябва да е със скалпел тъй като всички други методи били деструктивни и не може да се изследва изрязаната част от шийката. Цикълът ми дойде на 25 май и планираме операцията за 10-11 юни.
 От всичко изчетено до момента разбирам, че конизация се прави след 2-3 чисти дни от цикъла. И че при лека дисплазия и ПАП 2 не е нужна конизация, но въпреки това лекарката настоява за конизация. Много съм объркана.
Между другото при мен дисплазията се установи като отидох на преглед след кървене между циклите. Някой имал ли е такива симптоми при дисплазия.

Моля, момичетата които са минали през този кошмар да дадат съвет.
Ako имаш съмнения защо не потърсиш 2-ро мнение, за месец-два при лека дисплазия нищо няма да се случи. Проучи лекарите от първа страница и потърси 2-ро мнение. Поне аз мисля така...
Защо това бързане при лека дисплазия Rolling Eyes

# 289

Между другото при мен дисплазията се установи като отидох на преглед след кървене между циклите. Някой имал ли е такива симптоми при дисплазия.

Да, аз също имах кървене м/у циклите и при полов акт.
 И моят съвет е да потърсиш още едно мнение, при възможност в София  Peace

# 290
Благодаря ви! Страхотни сте! гууууш!
Бързането е от страна на лекаря ми, за мен също е странно. Според нея коплопскопа показва сериозни изменения, а биопсията показва изменения само на участъка, от който е взета пробата.
Но ако имаше толкова сериозни изменения, това не трябваше ли да се отрази и в ПАП?

ivss, при теб в каква степен беше дисплазията?

# 291
За Пловдив, клинкиа Селена и др Даскалов , мисля че не се чака много за часове , самата аз минах през това с Цин 3- тежка дисплазия но пап 2а. Със сигурнст ти трябва още едно мнение и мисля че от Селена ще го получиш, макар че съм от София...

# 292

Една идея по-тежка от твоята да речем  Grinning Не се филмирай излишно обаче  Hug Доколкото разбрах от моя опит, кървенето не зависи от степента на дисплазията. Не помня обаче обяснението, което ми дадоха, доста време мина вече. Помня, че кървеше т. нар. раничка, която имах. Не сравнявай двата случая, еднаквия симптом не е показател за еднаква диагноза. Но е добър знак да се отиде на лекар. Не знам за теб, но аз лично, ако не бях прокървяла, нямаше да отида  Embarassed

# 293

Една идея по-тежка от твоята да речем  Grinning Не се филмирай излишно обаче  Hug Доколкото разбрах от моя опит, кървенето не зависи от степента на дисплазията. Не помня обаче обяснението, което ми дадоха, доста време мина вече. Помня, че кървеше т. нар. раничка, която имах. Не сравнявай двата случая, еднаквия симптом не е показател за еднаква диагноза. Но е добър знак да се отиде на лекар. Не знам за теб, но аз лично, ако не бях прокървяла, нямаше да отида  Embarassed

и аз заради кървенето отидох на лекар. А след като изчетох 7467825 статии как кървенето между циклите е симптом за напреднал стадий рак на шийката на матката...... филмът си е... филм на ужасите!
Благодаря за информацията, чувствам се по-добре!  Simple Smile и някак намирам съмишленици.

# 294
Здравейте,

на мен също ми предстои конизация. На 27 съм, нераждала.
Резултатите ми са PAP II и същевременно лека степен на дисплазя (според биопсията).
Въпреки това лекарката ми настоява за конизация, тъй като при коплопскопския преглед се виждали изменени клетки. Когато поисках да обсъди методите за конизация, тя каза, че задължително трябва да е със скалпел тъй като всички други методи били деструктивни и не може да се изследва изрязаната част от шийката. Цикълът ми дойде на 25 май и планираме операцията за 10-11 юни.
 От всичко изчетено до момента разбирам, че конизация се прави след 2-3 чисти дни от цикъла. И че при лека дисплазия и ПАП 2 не е нужна конизация, но въпреки това лекарката настоява за конизация. Много съм объркана.

Моля, момичетата които са минали през този кошмар да дадат съвет.

Смени лекарката! Ако си от София - Дянкова веднага ще те приеме. Пробвай и в Токуда при Карагьозов на място без час.

Привет,
След като ти мине цикъла, консултирай се с друг гинеколог-онколог. Не прибързвай. Повтори изследванията.

# 295
От Пловдив съм. За съжаление никъде на срещнах препоръки за лекар от Пловдив. Ако някой може да препоръча такъв....  Благодаря!   bouquet

Консултирай се в Пловдив с д-р Арман Христамян, той е гинеколог-онколог. Аз също имам запазен час при него за 20.06. Трудно става записването, но винаги при добро желание един човек може да се поеме. За него съм чувала, че е един от най добрите лекари в Пловдив.

# 296
Момичета, утре вечер ми е първият преглед след конизацията при Славчев. Стиснете ми по едно палче, че нещо съм се притеснила дали всечко е наред. Hug

# 297
Ще стискам утре цял ден и цяла вечер!

# 298
  • София
Момичета, утре вечер ми е първият преглед след конизацията при Славчев. Стиснете ми по едно палче, че нещо съм се притеснила дали всечко е наред. Hug
Ще стискам много,много силно. newsm10

# 299

Всичко ще бъде наред, бъди само спокойна. Преди всеки преглед и в очакване на резултати притеснението ще си го имаме. Имаш и моята подкрепа..)

Общи условия

Активация на акаунт