Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 28

• 93 176
  • 947
  •   1
Отговори
# 765
Лекарите бяха доста учудени, че въпреки размера на измененията, нямах нито един симптом освен зацапване ден-два преди цикъл, но то това не е притеснително.

# 766
Да докладвам и аз какво направих. Днес бях при Славчев. Като му припомних за моя случай реши да ми направи хистероскопия. Аз обаче  като му казах, че миналата година на хистероскопа не се е видяло нищо, но абразиото е показало ЦИН 1-2 се съгласи да направи и кюретаж. Сега трябва да направя тест за алергий, кръв и да му се обадя. Чакам да ми дойде цикъла и след него ще го правим.

# 767
момичета, обаждам се до токуда и ми викат готов ти е резултата! Не искат да ми го обяснят, като си доидел Карагьозов в понеделник  #Cussing out. Какво да си мисля не знам направо тези хора сърце нямат. ако е нещо лошо не искат да ми кажат сестрите- за това така ли?   Praynig

# 768
  • София
Кремика, не се притеснявай. Сигурно нямат право да съобщават резултати по телефона. Мисли позитивно и ще видиш, че всичко ще бъде наред в понеделник.  Hug

# 769
Kremika, и аз си мисля, че сестрите просто нямат право да съобщават резултати. Не се притеснявай, най-вероятно такъв е редът. Знам колко тежка е неизвесността. Ще чакам да се похвалиш с добър резултат.

# 770
момичета, обаждам се до токуда и ми викат готов ти е резултата! Не искат да ми го обяснят, като си доидел Карагьозов в понеделник  #Cussing out. Какво да си мисля не знам направо тези хора сърце нямат. ако е нещо лошо не искат да ми кажат сестрите- за това така ли?   Praynig
не се притеснявай,никоя реномирана клиника не би позволила коментар на резултати по телефона  от обслужващия персонал.това може да направи само лекуващият лекар и то с предварителна уговорка.сигурна съм ,че всичко е наред Praynig Hug

а кой Карагьозов,и в кой понеделник ще бъде на работа? интересува ме тъй като аз знам ,че професора е в отпуск до 16.09 newsm78

# 771
здравейте , записвам се да следя темата .
Ще я следя , защото ме засяга и от нея научих много неща за профилактика , лечение , начини и отзиви за лекари. 
Бях на преглед с цитонамазка  и резултата е ПАП 3 .
Направих биопсия , резултата е готов , но мога да го получа на 09.09. , когато лекарят ми се върне от отпуска . Имат правило резултата  да отива при лекаря , който е направил изследването.
При получаване на първите резултати на въпроса ми към лекаря какво значи ПАП 3 , колко е притеснително , той ми каза да чета в Интернет и да разбера , а след два дни да отида за биопсия .
И така аз зачетох каквото има .
Така попаднах на една тема от 2009 г. в този форум-  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=367264 . Искам да ви попитам , след като се предава само по полов път , а ние сме семейство от 13-14 години , значи ли че съм го получила от съпруга си  newsm78.  Сигурно ви звуча наивно и глуповато . Но съм притеснена за резултата от биопсията, за по нататъшно лечение и т.н.
ако някой ми отговори  - благодаря предварително .

# 772
  • София
здравейте , записвам се да следя темата .
Ще я следя , защото ме засяга и от нея научих много неща за профилактика , лечение , начини и отзиви за лекари.  
Бях на преглед с цитонамазка  и резултата е ПАП 3 .
Направих биопсия , резултата е готов , но мога да го получа на 09.09. , когато лекарят ми се върне от отпуска . Имат правило резултата  да отива при лекаря , който е направил изследването.
При получаване на първите резултати на въпроса ми към лекаря какво значи ПАП 3 , колко е притеснително , той ми каза да чета в Интернет и да разбера , а след два дни да отида за биопсия .
И така аз зачетох каквото има .
Така попаднах на една тема от 2009 г. в този форум-  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=367264 . Искам да ви попитам , след като се предава само по полов път , а ние сме семейство от 13-14 години , значи ли че съм го получила от съпруга си  newsm78.  Сигурно ви звуча наивно и глуповато . Но съм притеснена за резултата от биопсията, за по нататъшно лечение и т.н.
ако някой ми отговори  - благодаря предварително .

Думи нямам!!! В 21-ви Век те пращат при Гугъл!!! Тест за ЧПВ доколкото разбирам не си правила, нали? Този резултат може да се дължи на друго, не е причинител само ЧПВ.
Иначе на въпроса са ти. Може да си се заразила (ако си заразена) и на 18 години, просто се проявява при отслабен имунитет. Не го мисли много сега, започвай да работиш в посока да повишиш имунната с-ма. Тук има много момичета, които споделят различни мнения за ЧПВ. Прочети и намери себе си.
Иначе вече си прочела, какво значи тази група Цито. От мен имаш пожелания за късмет. Всичко, ще е наред.

П.С Прочетох малко от темата линка, който си дала. Моя съвет е ако се окаже ЧПВ да не се хвърляш в размисли откъде се е появил и как и кой ти го е предал. При нас жените се развива тази гадинка, заради благоприятната среда. Този вирус е специфичен, може с години да стои в тялото без да се е прявил. Не е като да пипнеш СПИН ( не дай Боже) !!! Така, че ако мъжа ти е бил първия в твоя живот имаш основания да търсиш отговора, а дали си заслужава изобщо, сама ще решиш.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2013, 23:03 от Kиkи

# 773
Благодаря ви момичета за успокоението. Ще си почакам още 3 дни , надявайки се да приключи най-накрая този кошмар.Ще пиша веднага като знам резултатите- а така силно искам да е наред всичко... Praynig El_vel : Карагьозов е наистина в отпуска, но явно умора няма  Mr. Green, имал извънреден преглед в понеделник- най-вероятно според мен спешна конизация и там ще е през деня това разбрах, затова ще се обаждам да си разбера резултатите.
Nella_ - ужасно е да разбереш, че от единствения си партньор може би си заразена с нещо, но явно се случва вируса да спи години наред и да се проявява в определен момент. Според мен обаче ПАП 3 не означава непременно зараза с ЧПВ. Възможно е да е някаква друга раничка, някакво силно възпаление, както и ПАП 1 не означава напълно , че няма наличие на ЧПВ.. Добър резултат ти пожелавам на 9ти- и аз чакам тогава тълкувание на моя резултат...

# 774
El_vel- пропуснах да уточня- за Илия Карагьозов говоря, сигурно и ти си при него, че само той прави деструктивни процедури- конизация и вапоризация доколкото знам, затова ако много бързаш с твоята процедура имаш възможност на 9ти ако си там да помрънкаш малко Simple Smile

# 775
Благодаря за отговорите - тук и на лични .
Питах за да знам колко дълго можеш да носиш в себе си вируса и кога може да се развие. това е вторият ми брак и като четох се замислих колко време е дълъг периода в който може да се развие вируса.
 Искам да ви попитам още нещо , тези които са правили биопсия , след нея имали ли сте болки в корема. При мен има .Не са силни , по-скоро като тежест. След биопсията нямах някакви обструкции ,
малко кървене и това е . Но стомаха ми напомня непрекъснато за себе си.  
За сега приятни почивни дни и хубаво изкарване на дългия уикенд .
kremika от сърце ти желая възможно най-благоприятни резултати .

# 776
El_vel- пропуснах да уточня- за Илия Карагьозов говоря, сигурно и ти си при него, че само той прави деструктивни процедури- конизация и вапоризация доколкото знам, затова ако много бързаш с твоята процедура имаш възможност на 9ти ако си там да помрънкаш малко Simple Smile
Аз ходих при професора,той ме преглежда и ми назначи лазарваповизация,като ме препупреди,че до 16.09 е в отпуск.Доколкото разбрах,обаче той не извършва манипулации и най вероятно това ще го направи Карагьозов младши.Интересното е , че професора през цялото време говореше в ед.ч., така че наистина нямам много точна представа как ще се процедира при мен.Иначе ми каза като ми дойде МЦ да се обадя в кабинета за да се разберем.Ми,това е!

Благодаря ти за отговора Hug.

# 777
  • София
И аз в отбора... Преди 7 години, като бях бременна, ми откриха раничка на шийката. Докторът каза, че няма да я пипа и ще изчака. И така допреди 2 години - все си бях с цитонамазки втора група, нопосле михав трета... първо с чиста колпоскопия, но тази зима ми се появи ибяло петно. И вече трябваше да се направи конизация... Опитах се за половин година с разни бабешки неща да се поизлекувам, но не се получи. Пих Кориолус, по 120 мл сок от алое, по 50 капки на ден прополис, сироп от бъзак... И накрая - пак същия резултат и същото петно. Направиха ми конизация. За протокола да кажа, че самата процедура въобще не е страшна (а очаквах да е ужас) - боцват упойка в абокат, който се поставя на ръката, упойката е много кратковременна, за секунди. Преди упойката докторът се прицелва с лазера (правиха ми LLETZ) и като ти сложат упойката ти говорят глупости и дори не усещая дали си заспал или не и те отпуска за отрицателно време, в което лазерът изрязва. После си ставаш от магарето, трябва д аима кой да те прибере, защото се позалита малко и реакциите са доста забавени и не може да се шофира. НЕ боли въобще. Прави се 2-3 дни след приключването на месечния цикъл.
Обаче имам питане към момичетата , които също са имали конизация - кога спира течението след нея? Мина 1 седмица и течението беше слабо кафеникаво-жълтеникаво. А от вчера ми тече по малко кръв, т.е. близо 10 дни са минали от процедурата. То и аз не лежах много вчера и особено днес направо доста задачи имах до обяд... После спах следобяда, но си тече малко кръв. А цикълът ми е далеч, т.е. не е цикъл.

# 778
P-r-o-l-e-t, след моя Летц, имаше май седмица жълтеникаво течение с неприятна миризма, после 2-3 дни чисти и после силно кървене (като цикъл) 4-5 дни.

# 779
  • София
Ми то е като цикъл, но слабо. Само ли премина?

Общи условия

Активация на акаунт