Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 28

• 93 160
  • 947
  •   1
Отговори
# 795
 здравейте всички ,
взех резултатите от биопсията . Налага се операция, но лекарят ми каза , че е по-лека от конизация . Не било спешно , мога да я планирам този или следващият месец. Обаче пак бързаше , нямаше много време за обяснения. Каза само че е лека . Иска ми се да чуя и друго мнение на лекар , в смисъл дали е добре да се бавя и отлагам  newsm78 ?
Досега ходих в онкологията . Моля да ми препоръчате лекар при който да си занеса изследванията и епикризата от биопсията , които да ме консултира бавно и спокойно  , ако трябва да ме прегледа.
 Благодаря предварително .
кремика  - чудесна новина, радвам се с теб.

# 796
  • София
здравейте всички ,
взех резултатите от биопсията . Налага се операция, но лекарят ми каза , че е по-лека от конизация . Не било спешно , мога да я планирам този или следващият месец. Обаче пак бързаше , нямаше много време за обяснения. Каза само че е лека . Иска ми се да чуя и друго мнение на лекар , в смисъл дали е добре да се бавя и отлагам  newsm78 ?
Досега ходих в онкологията . Моля да ми препоръчате лекар при който да си занеса изследванията и епикризата от биопсията , които да ме консултира бавно и спокойно  , ако трябва да ме прегледа.
 Благодаря предварително .
кремика  - чудесна новина, радвам се с теб.
Стефан Ковачев във ВМА.

# 797
Nella- ти  в кой град си? Ако си близо до София горещо бих ти препоръчала Карагьозов младши- наистина обръща внимание, обяснява дори и да бърза много намира начин да ти отдели време. Чувала съм за Божидар Славчев добри отзиви и една приятелка също ми го препоръча, но не съм ходила лично при него. Какъв по-точно ти беше резултата от биопсията (ако искаш сподели)? Сигурно става въпрос за обгаряне или лазерна деструкция?

# 798
благодаря за бързите отговори .Тук във форума прочетох , че за Карагьозов много се чака . Ще взема телефоните и на двамата лекари от първа страница на форума и ще звънна.
А за резултатите - ами то за това да чуя някой ,които не тича по коридора да ми обясни .Пиша дословно от епикризата : левкоплакия коли утери .Метрорагия. Статус пост абразио пробатория TNM: G; КЛ.ГР. МКБ  N88.0; N 92.1

анамнеза : поради нерегулярниматочни кръвотечения  и сигнализирана с PAP III , постъпва  за уточняване......

За първите изследвания , който ми направи  и ми  даде ходих при личната лекарка да ги разчете , защото ПАП 3 , го чух , но какво беше писал не можах да разбера . Сега обаче тя е отпуска .
Не съм бъзла или паника . Но не знам и какво да чета даже . Чувствам се някак много глупаво .
кремика , от София съм . 

# 799
Nella_  доста се чака за Карагьозов наистина, обаче ако наистина държиш при него - не е невъзможно. Отиваш и изчакваш всичките му часове да минат , няма да те върне щом е спешно. Само при теб обаче не се открива ЧПВ или някакъв ЦИН- не разбирам точно какво означават резултатите ти за съжаление..

# 800
  • софия
Здравейте момичета, надявам се при всички развръзката да е с положителен край и ви стискам палци  Peace
И иска ми се да ви попитам, случи ми се след полов контакт да имам леко розово зацапване ,остават ми 3 дни до М, ходих и при гинеколога ми, прегледа ме и в интравагинален ехограф  и каза че няма нищо всичко било ок, цито и колпо ми отказа, не било нужно като съм ги правила преди 4  месеца и си бяха отлични резултатите,но въпреки всичко аз се притесних. Моля ви за съвет. Само се филмирам да нямам някакви изменения по шийката и от там да е проблема...

# 801
java- аз бих отишла на друг доктор да настоявам за колпоскопия само за да съм спокойна. Виждам, че ти си уплашена..няма как да се успокоиш ако не знаеш със сигурност. Стискам палци вси4ко пак да е наред. Може да е някакво временно възпаление/неразположение не е задължително да е ХПВ изменение.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2013, 16:08 от kremika

# 802
  • софия
И аз си мислех за друг др. обаче утре заминавам и се връщам края на септември, а и моя док ми каза, че колпо или цито се взимат 2-3 дни след като ти свърши М, а аз го чакам на 12.09 някъде. Успокоява ме само, че преди 4 месеца всичко ми беше ок, и му звъннах преди малко и го питах пак имам ли място за притеснения, и той ми каза, че ако е имало нещо нямаше да ме пусне току-така...знам ли...

# 803
  • Wolwedans
И аз си мислех за друг др. обаче утре заминавам и се връщам края на септември, а и моя док ми каза, че колпо или цито се взимат 2-3 дни след като ти свърши М, а аз го чакам на 12.09 някъде. Успокоява ме само, че преди 4 месеца всичко ми беше ок, и му звъннах преди малко и го питах пак имам ли място за притеснения, и той ми каза, че ако е имало нещо нямаше да ме пусне току-така...знам ли...
Aз бих изчакала, доктора е прав. Цитонамазка е добре да се вземе в 1-те чисти дни след МЦ. Потърси го отново след като се прибереш и тогава направи изследванията. Щом преди 4 месеца не е имало изменения на колпоскопа и цитото няма какво толкова да стане за 2-3 седмици.  Peace

# 804
  • софия
Ally_t, направо от твоите уста в божите уши. Simple Smile Благодаря ви Simple Smile

# 805
Сега влизам от контролен преглед.
На колпоскопа нищо не се видя, взеха ми цито и отидох в Онкологията.
И понеже доц.Ганчев го нямаше, влязох при доц.Милев.
Видя някакви хипохромни клетки на плоския епител на цервикалния канал. И сега ще вади всички материали от абразиото и конизацията ми. Най-вероятно било на хормонална основа, но искал да се застрахова.
И аз пак изпаднах в тих ужас. ooooh!

# 806
Оnly God can..- какво ознавават хипохромни клетки? Колко време е минало след конизацията...Дано не е нещо от от ХПВ.. Praynig

# 807
Нищо не ми каза, според него било хормонално, ама искал да се застрахова. ooooh!
От коницазията минаха 11 месеца. ooooh!

# 808
  • София
Видя някакви хипохромни клетки на плоския епител на цервикалния канал. И сега ще вади всички материали от абразиото и конизацията ми. Най-вероятно било на хормонална основа, но искал да се застрахова.
Стискам палци, дано всичко е наред! Praynig

# 809
Стискам палци, дано всичко е наред! Praynig

В понеделник отивам, в 9.30.
Подпитах го поне дали ще се наложи пак оперативно махане на каквото там има, той отрече. newsm78
Ще видим. Само дето лошото е, че пак започнах да истерясвам, а не трябва. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт